iOS 10 - Προειδοποίηση από τη συσκευή σε περίπτωση επαφής με νερό

iOS 10 - Προειδοποίηση από τη συσκευή σε περίπτωση επαφής με νερό
ired.gr
Το νέο λειτουργικό iOS 10 θα σας προειδοποιεί όταν η συσκευή σας έρχεται σε επαφή με το νερό. Δείτε ποιες συσκευές είναι συμβατές.

 

Ένα νέο χαρακτηριστικό, ανακαλύφτηκε στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση iOS 10 beta 3, το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες, εάν ανιχνευτεί υγρό στοιχείο στην περιοχή της βάσης φόρτισης Lightning της συσκευής. Πρόκειται για έναν σημαντικό δείκτη, ο οποίος θα προφυλάξει συσκευές iPhone από τη μη αναστρέψιμη βλάβη, όταν έρθουν σε επαφή με το νερό.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, συσκευή iPhone 6s η οποία φέρει λειτουργικό iOS 10, διαθέτει στο παρασκήνιο ένα προειδοποιητικό μήνυμα, κι εμφανίζεται, μόλις ανιχνευτεί υγρασία στη βάση φόρτισης lightning της συσκευής σας. Το μήνυμα σας προτρέπει άμεσα να αποσυνδέσετε τη συσκευή από οποιαδήποτε πηγή ενέργειας ή από το τυχόν συνδεδεμένο αξεσουάρ.

Διαβάστε επίσης: Τι να περιμένουμε από το iOS 10

Η προειδοποίηση φαίνεται πως εμφανίζεται μόνο κατά τη σύνδεση με την lightning υποδοχή, έτσι ώστε η βάση να παραμείνει ανενεργή και ασφαλής όταν δεν έχετε κάνει κάποια σύνδεση στη συσκευή σας. Έτσι περιορίζεται στο ελάχιστο η περίπτωση βραχυκυκλώματος και παραμένει έτσι έως ότου συνδεθεί καλώδιο φόρτισης ή αξεσουάρ.

Σύμφωνα με την τεχνολογική ιστοσελίδα Engadget, η οποία πρώτη εντόπισε το video στο διαδίκτυο, η ιδιότητα ανίχνευσης υγρασίας, αφορά μόνο τις νεότερες συσκευές iPhone 6s και τη σειρά iPhone SE. Να διευκρινίσουμε πως δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το χαρακτηριστικό σε συσκευή iPhone 6s με iOS 10 beta 2 που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό σημαίνει πως το χαρακτηριστικό, περιορίζεται στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση iOS 10 beta 3.

H Apple από τη μεριά της, δεν έχει διαθέσει καμία λίστα συμβατών συσκευών, ούτε σχολίασε ερώτηση για το αν θα παραμείνει το χαρακτηριστικό στην τελική έκδοση ή όχι.

 iphone water 01

Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας του χαρακτηριστικού αν και σε κύκλους του διαδικτύου κυκλοφορεί η υπόθεση πως το iOS 10, δέχεται “ερέθισμα” από αισθητήρα υγρασίας που είναι εγκατεστημένος στη βάση φόρτισης. Η Apple διαθέτει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τέτοιου είδους περιβαλλοντολογικούς αισθητήρες, όμως είναι πιο πιθανό το επικείμενο λειτουργικό σύστημα, να ανιχνεύει την παρουσία νερού και άλλων αγώγιμων υγρών, μετρώντας ηλεκτρικές διακυμάνσεις ή σφάλματα συνδεσιμότητας.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Το λειτουργικό που θα αυξήσει τον αποθηκευτικό μας χώρο 

Το αν η Apple εξοπλίσει με μία σημαντική μορφή τεχνολογίας το νέο iPhone, η οποία να επιμηκύνει το χρόνο ζωής της συσκευής όταν αυτή δεν χρησιμοποιείται, δεν είναι διόλου απίθανο. Να σημειώσουμε πως η εταιρεία, ήδη συμπεριλαμβάνει στις συσκευές της μικρούς αισθητήρες ανίχνευσης υγρών, οι οποίοι αλλάζουν χρώμα όταν έρθουν σε επαφή με υγρασία και πληροφορεί τους τεχνικούς πως αυτές έχουν βγει εκτός εγγύησης.

Σε κάθε περίπτωση η ιδιότητα αυτή έχει τη δυνατότητα να σώσει τους ιδιοκτήτες iPhone συσκευών, από ζημιές εκατοντάδων ευρώ για επισκευές, όταν κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό iOS 10 με το χαρακτηριστικό αυτό, το φθινόπωρο.


από DINFUN