Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο το 10% των ιδιοκτητών iPhone σκοπεύουν να αγοράσουν την νέα έκδοση

Μόνο το 10% των ιδιοκτητών iPhone σκοπεύουν να αγοράσουν την νέα έκδοση
ired.gr

 Μόνο το 10% των χρηστών θα αναβαθμίσει τη συσκευή του φέτος, αν η Apple δεν κυκλοφορήσει ένα επανασχεδιασμένο iPhone.

Κάθε δύο χρόνια, εδώ και μια δεκαετία, η Apple κυκλοφορεί ένα επανασχεδιασμένο iPhone. Οι φήμες, όμως, λένε ότι το επόμενο smartphone της Apple, το iPhone 7 θα είναι πανομοιότυπο με τα iPhone 6 και 6s. Σύμφωνα με πηγές, η Apple θα παραλείψει το “s” μοντέλο το 2017 και θα κυκλοφορήσει κατευθείαν το iPhone 8, το οποίο θα είναι ένα πλήρως αναμορφωμένο κινητό, στιλιστικά και τεχνολογικά.

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, πολλοί από τους ένθερμους οπαδούς της Apple, οι οποίοι περιμένουν κάθε χρόνο στην ουρά για να πάρουν πρώτοι το καινούριο μοντέλο, ίσως, να απογοητευτούν λίγο φέτος. Η Apple έχει δημιουργήσει ένα «κύκλο» και, λίγο έως πολύ, τον έχει επιβάλει στον κόσμο: κάποιοι αγοράζουν τη συσκευή όταν αλλάξει νούμερο και κάποιοι όταν κυκλοφορεί η “s” εκδοχή. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο: αλλάζουν τη συσκευή τους κάθε δυο χρόνια.

new iphone 01

Δεν είναι απολύτως σαφές αν η Apple θέλει να αλλάξει τον «κύκλο» της αναβάθμισης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν τόσα μεγάλα περιθώρια βελτιώσεων στις λειτουργίες ενός smartphone. Οπότε η Apple, φέτος, θα κάνει μια σειρά από μικρές αναβαθμίσεις και την επόμενη χρονιά, θα κάνει την μεγάλη αλλαγή.

Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει τους πελάτες της Apple να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους; Η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της Apple προέρχεται από τις πωλήσεις του iPhone και μια αλλαγή στρατηγικής θα μπορούσε να έχει δραματικές επιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: «Έρευνα αποδεικνύει και εξηγεί τον εθισμό στα iPhone»

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την εταιρεία Quartz σε 525 ιδιοκτήτες iPhone έβγαλε το συμπέρασμα ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν θα κάνουν την αναβάθμιση συσκευής φέτος, αν η Apple δεν παρουσιάσει ένα επανασχεδιασμένο μοντέλο. Σύμφωνα με τον τρέχοντα κύκλο, ο μέσος πελάτης αναβαθμίζει το iPhone κάθε δυο χρόνια, που σημαίνει ότι σε έξι χρόνια θα έχει αγοράσει 3 νέα κινητά τηλέφωνα. Αν η αναβάθμιση γίνει ανά τρία χρόνια, τότε θα αγοράζουν 2 iPhone σε έξι χρόνια, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τα έσοδα της Apple.

Περίπου το 25% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι ενδιαφέρονται εξαιρετικά ή πολύ για αναβάθμιση σε κάθε νέο iPhone. Αλλά μόνο το 10% δήλωσε ότι είναι πιθανό να αναβαθμίσει σε ένα νέο iPhone το 2016, αν η Apple δεν επανασχεδιάσει το τηλέφωνο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 70%, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να προσαρμόσουν τις αγοραστικές τους συνήθειες, αν η Apple αποφασίσει να ανανεώνει τη συσκευή κάθε τρία χρόνια αντί για δύο.

new iphone 02

Οι υπηρεσίες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Apple μετά τις πωλήσεις των iPhone. Πωλήσεις ταινιών, εφαρμογές, παιχνίδια στο iTunes και στο App Store, AppleCare, τέλη ApplePay είναι μερικές από τις υπηρεσίες που θα κρατήσουν τους χρήστες μέσα στο οικοσύστημα της Apple και θα αυξήσουν τα έσοδα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα ισοφαρίσουν τα 32 δισεκατομμύρια των εσόδων ανά τρίμηνο από τις πωλήσεις των iPhone.

Η έρευνα δείχνει μια τάση αλλά τα πράγματα, τελικά, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Το 60% των ιδιοκτητών iPhone χρησιμοποιούν μοντέλα πιο παλιά από το iPhone 6, γεγονός που σημαίνει ότι για τους συγκεκριμένους πελάτες, το iPhone 7 θα παρέχει πολλές νέες δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης: «Σε 4 χρόνια περισσότερα άτομα θα έχουν κινητό τηλέφωνο, παρά ηλεκτρικό ρεύμα»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status