Pokemon Go - Κόλπα και συμβουλές απαραίτητα στο παιχνίδι (Μέρος 1ο)

Pokemon Go - Κόλπα και συμβουλές απαραίτητα στο παιχνίδι (Μέρος 1ο)
ired.gr

To Pokemon Go δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εμείς σας παρέχουμε κόλπα και συμβουλές που θα σας προσφέρουν πολλά επίπεδα γνώσεων κι αιχμάλωτα πλασματάκια.

Από τη στιγμή που η εταιρεία Nintendo ανακοίνωσε πως εργαζόταν πάνω σε μία εφαρμογή για smartphone, η οποία βασίζεται σε έναν από τους τίτλους της, μία λέξη αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα των οπαδών Ninty - Pokemon.

H εικοσιενός χρόνων franchise επιχείρηση Niantic έγινε ο μοχλός γι’ αυτή την πραγματικά παγκόσμια επιτυχία που έχει κατακτήσει μικρούς και μεγάλους στο πέρασμά της. Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πως ακόμη, δεν έχει διατεθεί σε όλες τις χώρες και η Nintendo εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νέων συνδέσεων.

Ο τίτλος Pokemon Go από το Σάββατο είναι διαθέσιμος επίσημα και στη χώρα μας κι αν θέλετε να ασχοληθείτε κι εσείς, αρκεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να αρχίσετε να συλλέγετε τα αξιολάτρευτα πλασματάκια. Θα προτείναμε να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό μας ο οποίος θα σας δώσει όλες τις βασικές πληροφορίες, πριν ξεκινήσετε το κυνήγι των Pokemon.

Pokemon Go - Ο απολυτός οδηγός για να ξεκινήσετε το παιχνίδι

H σημερινή ανάρτηση θα σας μεταφέρει έξυπνα τεχνάσματα ώστε να τα χρησιμοποιήσετε και να επιτύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα, στην εξέλιξη του δημοφιλούς παιχνιδιού.

1. Αιχμαλωτίστε το Picachu

Πριν εισέλθετε στον κόσμο του Pokemon Go, σας έχουμε ένα ενδιαφέρον τέχνασμα ώστε να αιχμαλωτίσετε πρώτο, το αξιαγάπητο Pokemon, electic Picachu. Ξεκινήστε έναν νέο λογαριασμό Pokemon Go και προσαρμόστε όπως επιθυμείτε τον χαρακτήρα σας για το παιχνίδι. Θα σας ζητηθεί από τον καθηγητή να πιάσετε το πρώτο σας Pokemon, μεταξύ των κλασικών Charmander, Squirtle ή Bulbasaur.

pokemon 01

Εσείς δεν θα πρέπει να εισακούσετε τις εντολές και να ξεκινήσετε το περπάτημα (πραγματικό περπάτημα), μέχρι να αρχίσει να δονείται η συσκευή σας. Τα τρία Pokemon θα εμφανιστούν και πάλι. Συνεχίστε το περπάτημα και το επεισόδιο αυτό θα επαναληφθεί για 3-4 φορές ακόμη, έως ότου μεταξύ αυτών εμφανιστεί και ο Picachu και σας επιτρέψει να το αιχμαλωτίσετε ως το πρώτο σας Pokemon.

2. Το θρόισμα των φύλλων μαρτυρά την ύπαρξη Pokemon

Το παιχνίδι Pokemon Go χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είστε συνεχώς με την κάμερα της συσκευής σας smartphone ανοιχτή. Η αλήθεια είναι πως ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, διεξάγεται πάνω σε ένα εικονικό χάρτη της περιοχής και της τοποθεσίας που βρίσκεστε.

Ο στόχος στο παιχνίδι είναι να αιχμαλωτίζετε και κατόπιν να εκπαιδεύετε τα Pokemon, ανεβάζοντας το επίπεδό τους. Για να το πράξετε αυτό θα πρέπει να περιπλανηθείτε έξω στο φυσικό περιβάλλον. Η καλύτερη οπτικοακουστική ένδειξη πως είστε κοντά σε ένα Pokemon είναι το θρόισμα των φύλλων και η εμφάνισή τους γύρω από τον χαρακτήρα σας, πάνω στο χάρτη. Μόλις το δείτε δεν έχετε παρά να το συλλάβετε.

Εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πως διαφορετικές περιοχές εμφανίζουν και διαφορετικούς τύπους από τα μικρά δημοφιλή πλασματάκια. Θυμηθείτε πως η ομάδα που θα συγκεντρώσετε, θα πρέπει να αποτελείται από πολλούς τύπους Pokemon κι όχι μόνο από ένα ή δύο είδη.

3. Κατακτήστε την τέχνη της σύλληψης

Από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να τα βάλετε με ένα αγριεμένο Pokemon, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα πράγματα είναι απλά για να το αιχμαλωτίσετε και να το εντάξετε στην ομάδα σας. Σε ένα κανονικό παιχνίδι Pokemon, θα έπρεπε να πολεμήσετε το πλασματάκι καινα το συλλάβετε στη συνέχεια.

Στο Pokemon Go, χρησιμοποιείτε μία απλή μέθοδο σύλληψης. Μόλις συναντήσετε ένα από τα μικρά πλασματάκια, ο εικονικός χάρτης δίνει τη θέση του στην κάμερα με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας. Δεν έχετε παρά να εστιάσετε στο Pokemon. Το δαχτυλίδι που χρησιμοποιείται ως δείκτης θα αλλάξει μέγεθος και χρώμα όσο μικρότερο είναι το δαχτυλίδι, τόσο πιο πιθανό είναι να συλλάβετε τον υποψήφιο αιχμάλωτό σας.

Διαβάστε επίσης: Pokemon Go - Παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι της Nintendo 

Σας συστήνουμε πριν ρίξετε την Pokeball να ελέγξετε τις εναλλαγές στο χρώμα και στο μέγεθος του δαχτυλιδιού. Όταν το χρώμα είναι πράσινο θεωρείται εύκολη η σύλληψη, όταν είναι κίτρινο μέτρια και όταν είναι κόκκινο σημαίνει πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Μαθαίνοντας τα χρώματα είστε σε καλό δρόμο για να προχωρήσετε με την εκπαίδευσή σας στο παιχνίδι Pokemon Go.

4. Κλείστε την κάμερα AR για μεγαλύτερες πιθανότητες

Η επαυξημένη πραγματικότητα ίσως να κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό με τη λήψη στιγμιοτύπων, αλλά ταυτόχρονα καθιστά δυσκολότερη τη σύλληψη ενός Pokemon κι αυτό είναι αποδεδειγμένο.

Αν λοιπόν θέλετε να αυξήσετε την πιθανότητα σύλληψης ενός Pokemon με τη χρήση των Pokeball και να αποφύγετε να αγοράσετε με πραγματικά χρήματα όταν ξεμείνετε, τότε πατήστε το πλήκτρο AR στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης.

pokemon 02

Η ενέργεια αυτή θα κλείσει την κάμερα και θα σας επιστρέψει πίσω στον εικονικό χάρτη. Σίγουρα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό το περιβάλλον όπως να βλέπετε ένα Pokemon στον πραγματικό κόσμο, στη παραλία πάνω στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά θα βελτιώσει αισθητά τα ποσοστά συλλήψεων.

5. Μην απελπίζεστε με τα διπλά Pokemon

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η εμφάνιση των Pokemon είναι εντελώς τυχαία στο παιχνίδι Pokemon Go και εξαρτάται από την ώρα της ημέρας, την τοποθεσία, από τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος και πολλά άλλα. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να σας δοθεί η ευκαιρία να συλλάβετε περισσότερα από ένα Pokemon του ίδιου τύπου. Μην λυπηθείτε να ξοδέψετε μία Pokeball για να αιχμαλωτίσετε ένα “διπλό” Pokemon. Τα επιπλέον πλασματάκια μπορείτε να τα διαπραγματευτείτε με τον καθηγητή Willow και να τα ανταλλάξετε με καραμέλες, οι οποίες με τη σειρά τους, βοηθούν στην αύξηση των στατιστικών των καλύτερων Pokemon και στην εξέλιξή τους. Για να το επιτύχετε πατήστε την Pokeball Επιλέξτε “Pokemon” και στη συνέχεια “Transfer”, το Pokemon που επιθυμείτε να ανταλλάξετε.

6. Αναζητήστε Pokemon με ανώτερες δυνάμεις

Κατά την ενασχόλησή σας με το παιχνίδι Pokemon Go, είναι πολύ πιθανό όπως προείπαμε να συναντήσετε περισσότερα από ένα Pokemon του ίδιου είδους. Εάν προχωρήσετε στη σύλληψη αυτών, τότε καλό θα ήταν να ελέγξετε τις δυνάμεις τους. (Αναφέρονται στην οθόνη πληροφοριών μετά την αιχμαλωσία). Πολλές φορές ίσως να έχουν μεγαλύτερες δυνάμεις από τα υπάρχοντα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να διαπραγματευτείτε τα υφιστάμενα Pokemon. Ενδέχεται να θεωρηθείτε αδίστακτοι αλλά έτσι είναι το παιχνίδι.

 

7. Ξοδέψτε τα Pokecoins σε δολώματα και λιβάνια

Το Pokemon Go ανήκει στην κατηγορία των free-to-play games κι αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλά μικροαντικείμενα, τα οποία θα σας βοηθήσουν στον αγώνα σας, χρησιμοποιώντας για την απόκτησή τους, φυσικά χρήματα. Για να έχετε λοιπόν τα αναγκαία όπλα, προκειμένου να προχωρήσετε στο παιχνίδι και να υπερασπιστείτε τα γυμναστήρια (περισσότερα γι’ αυτά θα αναφέρουμε στη συνέχεια) θα πρέπει να είστε πολλοί προσεκτικοί για το πού ξοδεύετε τα χρήματα που συγκεντρώνετε.

pokemon 04

Για παράδειγμα ίσως η πρώτη σας σκέψη είναι να αποκτήσετε περισσότερα Pokeballs. Εδώ θα πρέπει να σας υποδείξουμε πως το ίδιο το παιχνίδι, σας παρέχει άφθονα και δωρεάν Pokeballs. Θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια η συχνή επίσκεψη σε κοντινά Pokestops για ανεφοδιασμό και να διατηρήσετε τα Pokecoins για ποιο σπάνια στοιχεία του παιχνιδιού όπως την αγορά δολωμάτων και λιβανιού (θυμίαμα).

Διαβάστε επίσης: Οδηγός Pokemon GO - Μπορώ να το κατεβάσω τώρα, αλήθεια; 

8. Κάνετε χρήση του θυμιάματος για να συλλάβετε Pokemon

Θα πρέπει να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας για να ασχοληθείτε σε πλήρες ωράριο με το Pokemon Go. Εναλλακτικά θα πρέπει να σταματήσετε κάποιες φορές από το να αναζητάτε θρόισμα των φύλλων ή Pokestops και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Αν λοιπόν για κάποιο λόγο είστε αναγκασμένοι να βρίσκεστε εντός γραφείου ή σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα δολώματα για να προσελκύσετε Pokemon.

Το παιχνίδι Pokemon Go σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα, όπως το λιβάνι (θυμίαμα), προκειμένου να το επιτύχετε και θα το βρείτε μέσα στο σακίδιό σας. Αγγίξτε την Pokeball στο κάτω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια Items. Επιλέξτε Incense (θυμίαμα) - για να προσελκύσετε τα μικρά πλασματάκια - και θα εμφανιστεί ένα μοβ δαχτυλίδι καπνού γύρω από τον χαρακτήρα σας, για να σας δείξει πως έχει ενεργοποιηθεί.

9. Υπεράσπιση Γυμναστηρίων

Μόλις φτάσετε στο επίπεδο 5 (Level 5) τότε αρχίζει το πραγματικό Pokemon Go. Είστε σε θέση να αρχίσετε να κερδίζετε μετρητά - Pokecoins - από το παιχνίδι, με το να ενταχθείτε σε μία από τις τρεις ομάδες (Valor, Mystic ή Instinct) και να κατακτήσετε ή να υπερασπιστείτε Γυμναστήρια. Άλλοι εκπαιδευτές έχουν ήδη αφήσει μερικά από τα καλύτερα Pokemon για να υπερασπιστούν κάποιο Γυμναστήριο.

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Combat Mode, για να διεκδικήσετε Γυμναστήρια στην επικράτεια, όπως και το δικό σας. Από τη στιγμή που βγείτε νικητής, αφήστε ένα από τα Pokemon να υπερασπίζεται το Γυμναστήριο. Η υπεράσπιση ενός Γυμναστηρίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα δημιουργήσει έσοδα bonus, τα οποία θα προστίθενται στον λογαριασμό σας στην επάνω δεξιά γωνία της ενότητας, “Κατάστημα”.

pokemon 05

10. Pokestops σημαίνουν Δώρα

Η ιδέα των Pokestops εστιάζεται στο γεγονός της συμπερίληψης σημαντικών φυσικών σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής σας, στο παιχνίδι. Η συχνή επίσκεψη αυτών των σημείων θα αποφέρει Pokeballs, για τη σύλληψη νέων Pokemon και φίλτρα για την επούλωση τραυμάτων των δικών σας Pokemon, που βρίσκονται σε θέση μάχης. Επίσης ενδέχεται να συγκεντρώσετε αυγά για την επώαση νέων εξελιγμένων Pokemon.

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τα Pokestops καθημερινά στην ίδια περιοχή και να αντλείτε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε. Αγγίξτε το μπλε εικονίδιο και στη συνέχεια σύρετε την οθόνη προς τα αριστερά ώστε η κυκλική πινακίδα να γυρίσει και να σας προσφέρει τυχαία αντικείμενα. Πατήστε πάνω τους για να γίνουν δικά σας.

Τα κόλπα και οι συμβουλές μας θα συνεχιστούν σε νέα ανάρτηση προκειμένου να αφομοιώσετε τις πληροφορίες των πρώτων δέκα συστάσεων. Εμείς είμαστε εδώ για να σας διευκρινίσουμε κάθε απορία σας που αφορά το παιχνίδι.

από DINFUN