Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pokemon Go - Ο απολυτός οδηγός για να ξεκινήσετε το παιχνίδι

Pokemon Go - Ο απολυτός οδηγός για να ξεκινήσετε το παιχνίδι
ired.gr
Σας παραθέτουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γα να γνωρίσετε και να ενασχοληθείτε με το παιχνίδι Pokemon Go.

 

Το Pokemon Go έχει ξετρελάνει μεγάλους και μικρούς και το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε κι εσείς το παιχνίδι, είναι μία συσκευή smartphone και την προθυμία σας να βγείτε σε εξωτερικό χώρο. Για τι παιχνίδι πρόκειται και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει;

Αν δεν γνωρίζετε τον Bulbasaur από το Butterfree, δημιουργήσαμε τον κατάλληλο οδηγό πληροφοριών για εσάς. Έχουμε καλύψει βασικές πληροφορίες των Pokemon και το τι θα πρέπει να γνωρίζετε για το δημοφιλέστερο παιχνίδι όλων των εποχών, Pokemon Go. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας “φαινόμενο” για το παιχνίδι, τότε μην χάνετε τον χρόνο σας και μελετήστε άλλες αναρτήσεις μας.

Τι είναι τα Pokemon;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τι λέξη Pokemon, εκτός κι αν τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχετε ξεμυτίσει από το σπίτι σας. Καθώς αν ζούσατε σε σπηλιά ή στο βυθό της θάλασσας, ίσως να είχατε συναντήσει κάποιο. Η σειρά Pokemon είχε επεκταθεί σε video games τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, παιχνίδια ανταλλαγής καρτών και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: Pokemon Go - Παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι της Nintendo 

pokemon go begginers 01

Η ουσία της ιστορίας είναι η εξερεύνηση του κόσμου και η συλλογή άγριων πλασμάτων τα γνωστά Pokemon. Οι παίκτες συλλαμβάνουν τα πλασματάκια που μόνο άγρια δεν είναι, δημιουργώντας τη δική τους ομάδα Pokemon και στη συνέχεια αφού τα αποδυναμώσουν ρίχνοντάς τους μία Pokeball, τα παγιδεύουν στο εσωτερικό της. Σε αντίθεση με τον πραγματικό κόσμο, μόλις συλλάβετε ένα πλασματάκι το παίρνετε με το μέρος σας.

Κατά τη διάρκεια των ετών περισσότερα είδη και τύποι Pokemon έχουν προστεθεί, απαριθμώντας σήμερα 751, με ξεχωριστούς χαρακτήρες που είναι δανεισμένοι από την πραγματικότητα ή τη φαντασία. Για παράδειγμα ο Pidgey, όπου πρόκειται για ένα περιστέρι ή Mewtwo, προϊόν φαντασίας που μοιάζει με εξωγήινο πλάσμα.

Καθώς έχει προστεθεί νέα συλλογή από Pokemon, θα πρέπει να τα εκπαιδεύσετε για να αγγίξουν το επίπεδο των παλιών, να γίνουν ισχυρά και να τους ξεκλειδώσετε νέες ικανότητες γι’ αυτά. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να πολεμήσετε, κερδίζοντας παιχνίδια της μορφής RPG.

Τι είναι το Pokemon Go; - Το παιχνίδι Pokemon Go φέρνει τα Pokemon στον πραγματικό κόσμο. Οι παίκτες είναι κι εδώ εκπαιδευτές, όμως αντί να αναζητούν τα Pokemon σε έναν εικονικό κόσμο, τα αναζητούν τριγύρω τους.

Πώς να κατεβάσετε το παιχνίδι και να παίξετε, τώρα - Ακολουθήστε τον οδηγό μας

Οδηγός Pokemon GO - Μπορώ να το κατεβάσω τώρα, αλήθεια; 

pokemon go begginers 02

Το παιχνίδι Pokemon Go παρουσιάζει στην οθόνη της συσκευή σας ένα χάρτη από τον πραγματικό κόσμο με την τοποθεσία σας σε αυτόν, όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε για να συναντήσετε Pokemon και να τα συλλάβετε με τη ρίψη Pokeball. Πέραν του ότι πρέπει να κυκλοφορείτε εκτός, το Pokemon Go, φέρει κι άλλες διαφορές, συγκρινόμενο με τα άλλα παιχνίδια Pokemon.

Διατίθεται εντελώς δωρεάν και είναι διαθέσιμο στο λειτουργικό iOS και στο Android. Αυτός είναι και ο λόγος που δικαιολογεί την τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι αποκλειστικά για το hardware της Nintendo και συνήθως έχουν κάποιο κόστος, σημαντικό εμπόδιο για την απόκτησή τους.

Η άλλη προφανής διαφορά που προσφέρει το παιχνίδι Pokenon Go, είναι πως βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα. Μόλις συναντήσετε ένα Pokemon μπορείτε να το δείτε μέσα από την κάμερα του τηλεφώνου σας στον πραγματικό κόσμο.

Συλλάβετε το πρώτο σας Pokemon - Όπως πολλά παιχνίδια Pokemon μπορείτε να επιλέξετε εσείς, το πρώτο σας Pokemon. Στο Pokemon Go ωστόσο περιορίζεστε σε τρεις επιλογές. Έχετε να επιλέξετε μεταξύ του Squirtle, ένα water-type Pokemon που μοιάζει με χελώνα, το Charmander που φέρνει σε δεινόσαυρο με διασταύρωση δράκου και το Bulbasaur, το οποίο πρόκειται για φυτό με πόδια.

pokemon go begginers 03

Δεν υπάρχει σωστή η λάθος επιλογή, καθώς όποιο κι αν διαλέξετε θα έχει τις ίδιες δυνατότητες, οπότε με ασφάλεια να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Είδη και τύποι Pokemon

Καθώς αναζητάτε διαφορετικά Pokemon το καθένα έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες, οι οποίες υπαγορεύονται από τον τύπο που ανήκουν. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τύπων συμπεριλαμβανομένων των normal, fighting, flying, poison, ground, rock, bug, ghost, steel, fire, water, grass, electric, psychic, ice, dragon, dark και fairy.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 beta - Γιατί δεν πρέπει να εγκαταστήσετε τώρα τη δοκιμαστική έκδοση 

Στα ελληνικά και σε ελεύθερη μετάφραση (κλασικά, μαχητές, ιπτάμενα, δηλητηριώδη, εδάφους, ροκ, φαντάσματα, ατσάλινα, της φωτιάς, του νερού, αυτά που αγαπούν το γρασίδι, ηλεκτρικά, του πάγου, δράκοι και πολλοί ακόμη τύποι).

pokemon go begginers 04

Κάθε ένα από αυτά είναι ιδιαίτερα ισχυρά ή αδύναμα, έναντι άλλων τύπων και ειδών. Σκεφτείτε το σαν το παιχνίδι, “πέτρα, μολύβι, χαρτί”. Το να απομνημονεύσετε όλα τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους, είναι αδιανόητο αν και μερικά από αυτά είναι προφανή. Για παράδειγμα οι τύποι Pokemon του νερού, κάνουν μεγάλη ζημιά στους τύπους της φωτιάς, ενώ τα πλάσματα της φωτιάς είναι πιο αποτελεσματικά στο γρασίδι.

Το παιχνίδι Pokemon Go, θα σας ενημερώσει αν ο τύπος που χρησιμοποιείτε είναι αποτελεσματικός σε μία μονομαχία, γι’ αυτό με τον καιρό θα τα μάθετε όλα.

Ισχύς και εξέλιξη - Στο παιχνίδι Pokemon Go, τα Pokemon δεν αναβαθμίζονται όλα, αλλά μπορείτε να αυξήσετε τις δυνάμεις τους με ένα συνδυασμό αστερόσκονης, η οποία συλλέγεται με τη σύλληψη του κάθε Pokemon και καραμέλες, ειδικές για το κάθε είδος, οι οποίες θα προσελκύσουν περισσότερα Pokemon του ίδιου τύπου.

Έχετε τη δυνατότητα να εξελίξετε τα πλάσματά σας κάνοντας χρήση καραμέλας, η οποία θα τα μετατρέψει σε διαφορετικά και ακόμη πιο δυνατά Pokemon. Οι περισσότεροι τύποι εξελίσσονται τουλάχιστον μία φορά ενώ αρκετά από αυτά έχουν συνεχείς εξελίξεις. Ο Charmander για παράδειγμα εξελίσσεται την πρώτη φορά σε Charmeleon με τη μορφή ενός μεγάλου Angrier στην αρχική του μορφή και στη συνέχεια σε Charizard, το οποίο είναι Pokemon τύπου φτερωτού δράκου.

pokemon go begginers 05

Δημιουργία ομάδας

Η “υπέρτατη ικανοποίηση” του Pokemon Go, είναι η αναζήτηση νέων εξωτικών πλασμάτων για να προσθέσετε στη συλλογή σας. Θα πρέπει να προσέξετε που θα αναζητήσετε νέα Pokemon για τη συλλογή σας, καθώς Pokemon του νερού θα τα συναντήσετε σε ποταμούς και θάλασσες, ενώ τους τύπους γρασιδιού, σε κήπους.

Για να δημιουργήσετε μία αποτελεσματική ομάδα, θα πρέπει να έχετε αποκτήσει μερικά ισχυρά Pokemon διαφορετικών τύπων και να μην επικεντρώνεστε μόνο στην ενίσχυση ενός είδους. Για να έχετε πρόσβαση στα καλύτερα γυμναστήρια θα απαιτηθούν Pokemon από όλους τους τύπους.

Μονομαχίες - Οι μάχες παίζουν τον μικρότερο ρόλο στο Pokemon Go, από τη σειρά των παιχνιδιών, καθώς δεν χρειάζεται να μάχεστε το Pokemon για να το συλλάβετε. Αρκεί μόνο να του πετάξετε ένα Pokeball και να το συλλάβετε μόλις το εντοπίσετε. Όμως εξακολουθούν να δίδονται μάχες στα γυμναστήρια, εκεί όπου μπορείτε να αντιμετωπίσετε Pokemon άλλου παίχτη. Έτσι η πρόκληση παραμένει αμείωτη.

Κι εδώ υπάρχουν διαφορές έναντι των μαχών στα περισσότερα παιχνίδια Pokemon. Η επίθεση εδώ γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Αγγίξτε έναν εχθρό για να χρησιμοποιήσετε τις βασικές μεθόδους επίθεσης ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας για να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερα όπλα. Σύροντας δεξιά ή αριστερά μπορείτε να αποφύγετε επίθεση ή να επιτεθείτε.

Διαβάστε επίσης: VLC - Συγχρονίστε δωρεάν και εύκολα ταινίες με υπότιτλους στην iOS συσκευή σας 

Τι είναι τα Γυμναστήρια; - Στα περισσότερα παιχνίδια Pokemon τα γυμναστήρια στεγάζουν σκληρούς εκπαιδευτές, οι οποίοι παίζουν τον ρόλο του αφεντικού. Στο παιχνίδι Pokemon Go υπερασπίζεστε την ομάδα σας εκεί, έναντι άλλου παίχτη. Σημειώστε πως είναι πραγματικοί χώροι και βρίσκονται συνήθως γύρω από αξιοθέατα και σημεία έντονου ενδιαφέροντος. Είναι εύκολο να εντοπιστούν καθώς εμφανίζονται ως τα μεγαλύτερα εικονίδια στο χάρτη.

Τα Γυμναστήρια ελέγχονται από μία από τις τρεις διαφορετικές ομάδες κόκκινη, κίτρινη και μπλε. μόλις ο εκπαιδευτή σας φτάσει το επίπεδο 5 - μια διαδικασία που συμβαίνει μέσα από τη συλλογή Pokemon και άλλων δραστηριοτήτων που έχετε ολοκληρώσει στο παιχνίδι - μπορεί να πάρει την ομάδα του για να ενταχθεί στο γυμναστήριο και να παλέψει για να το διεκδικήσει.

pokemon go begginers 06

Κερδίζοντας τους αγώνες, παίρνετε πόντους εμπειρίας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να ανεβείτε επίπεδο και να λάβετε τον έλεγχο του γυμναστήριου έναντι του εχθρού. Μπορείτε να αφήσετε ένα από το Pokemon σας εκεί για να βοηθήσει στην υπεράσπιση του χώρου.

Αυτό αξίζει, καθώς για κάθε 21 ώρες που θα έχετε τοποθετημένο ένα Pokemon στο γυμναστήριο, θα λάβετε αρκετά Pokecoins για το κατάστημα παιχνιδιών, για να προμηθευτείτε αστερόσκονη και να αναβαθμίσετε τα πλάσματά σας.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε και Pokemon τα οποία ανήκουν στην ομάδα σας στα γυμναστήρια, ενέργεια η οποία θεωρείται ως “κατάρτιση”. Τόσο εσείς όσο και το γυμναστήριο, αποκτά κύρος όταν γίνονται φιλικοί αγώνες και τα Pokemon βοηθούν στην υπεράσπισή του.

Τι έχει για μετά; - Δεν υπάρχει τέλος στο παιχνίδι Pokemon Go προς το παρόν. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερα Pokemon και να έχετε τον έλεγχο του τοπικού γυμναστήριου. Το παιχνίδι αναμένεται να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου. Πιστεύουμε πως με την έκταση που έχει πάρει το παιχνίδι παγκοσμίως θα είναι ανόητο κυριολεκτικά από πλευράς Niantic να μην επωφεληθεί και να προσθέσει περιεχόμενο σε αυτόν τον εκπληκτικό τίτλο.

Παρόλα αυτά εάν ξεκινήσετε να παίζετε το παιχνίδι και στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα, θα το βρείτε τρομερά ελκυστικό κι εθιστικό συνάμα. Ασχολούμαστε καθημερινά με το παιχνίδι έτσι ώστε σε λίγο καιρό να μπορούμε να σας δίνουμε απαντήσεις και να σας βοηθήσουμε να εξελίξετε τη δική σας ομάδα Pokemon.

GO!

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status