Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Θα σημάνει την αναγέννηση ή την εξαφάνιση του iPad;

iOS 10 - Θα σημάνει την αναγέννηση ή την εξαφάνιση του iPad;
ired.gr

 Το iOS 10 θα αποκλείσει πολλά μοντέλα iPads. Μπορεί αυτό το γεγονός θα προκαλέσει μια άνθιση στην αγορά ή θα είναι η αρχή του τέλους για το iPad;

Αν το iPad που διαθέτετε δεν υποστηρίζεται από το iOS 10, αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνει πλέον τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας και σιγά σιγά θα μείνει πίσω σε σχέση με τα καινούρια μοντέλα. Διαβάστε αν το μοντέλο iPad που διαθέτετε βρίσκεται στη λίστα των συσκευών που θα υποστηρίζουν το iOS 10 εδώ 

iPad εκτός μάχης

Σύμφωνα με έρευνα της Localytics, περίπου το 40% των iPads που είναι σήμερα ενεργά, δεν θα έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα και δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας και patches.

Το iPad 2, που κυκλοφόρησε από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2014 είναι μια από τις δημοφιλέστερες συσκευές, με μία μόνο ποσοστιαία μονάδα πίσω από το iPad Air (18% με 17%). Όμως, μετά τον Σεπτέμβριο δεν θα υποστηρίζεται πλέον από το νέο iOS 10.

iPad πωλήσεις

ipad rebirth 02

Η σημερινή εικόνα των πωλήσεων iPad περιγράφεται στο γράφημα παραπάνω. Οι πωλήσεις ανέβηκαν, έφτασαν στο peak τους και μετά έπεσαν. Παρόμοια πορεία είχε και το iPod. Αλλά επειδή η Apple έριξε όλο το ενδιαφέρον της στην προώθηση του iPhone, κάτι τέτοιο, ίσως, έγινε και εν γνώσει της. Παρ’ όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι η Apple είναι έτοιμη να αφήσει το iPad να εξαφανιστεί από την αγορά. Είναι πιθανό οι χρήστες με τα παρωχημένα iPads να λάβουν κάποιο μήνυμα ότι η συσκευή τους δεν υποστηρίζεται πλέον και θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το iPad τους με ένα καινούριο.

Τα παλιά iPads, βέβαια, δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν όταν βγει το iOS 10. Απλά δεν θα το υποστηρίζουν και θα έχουν περισσότερα τρωτά σημεία.

Αναβάθμιση σε νέες συσκευές

Θα προχωρήσουν οι χρήστες σε αγορά νέων συσκευών iPads; Μέχρι στιγμής, ο κύκλος αναβάθμισης των iPad δεν μοιάζει με αυτόν των iPhone αλλά ούτε των PC. Από ό,τι φαίνεται, όσοι αγοράζουν iPads δεν έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους στο άμεσο μέλλον. Θέλουν μία και καλή συσκευή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, με αφορμή το iOS 10, μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο κύμα αναβαθμίσεων και φυσικά ενίσχυση των πωλήσεων για την Apple. Ωστόσο, αν οι χρήστες δεν ενδιαφερθούν, αυτό θα μπορούσε να σημάνει μια μαζική μείωση του μεριδίου αγοράς iPad στο οικοσύστημα των tablets.

Για τους καταναλωτές, η αγορά μιας νέας συσκευής iPad σημαίνει μια επένδυση μερικών εκατοντάδων ευρώ, αλλά για τις επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς που κάνουν εκτεταμένη χρήση iPads, μια αναβάθμιση μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα χρήματα. Και αυθόρμητα, πολλοί θα αναρωτηθούν αν το iPad είναι η σωστή επιλογή, αφού σήμερα υπάρχουν πολλά ανταγωνιστικά tablets στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: «Η μεταφορά ταινιών για παρακολούθηση στο iPad έχει γίνει εύκολη υπόθεση»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status