iOS 10 - Ανακαλύψτε τα «απαρατήρητα» top χαρακτηριστικά του λειτουργικού

iOS 10 - Ανακαλύψτε τα «απαρατήρητα» top χαρακτηριστικά του λειτουργικού
ired.gr
 Δεν ήρθαν όλα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS με τυμπανοκρουσίες αλλά αυτά είναι τα «μικρά» που θα αλλάξουν τον τρόπο που θα χειριζόμαστε το iPhone.

 

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του iOS 10 που ανακοινώθηκαν στο WWDC του Ιουνίου ήταν αλλαγές που οι fans της Apple ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια αλλά και ανέλπιστες προσθήκες σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας λειτουργικά συστήματα. Αν έπρεπε να διαλέξουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μας έχουν ενθουσιάσει περισσότερο και θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή χρήση με το iPhone, θα φτιάχναμε την παρακάτω λίστα.

Διαγραφή όλων των γνωστοποιήσεων

Η δυνατότητα διαγραφής όλων των γνωστοποιήσεων ήταν ένα από πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά. Η Apple πρόσθεσε τη λειτουργία αρχικά στο Apple Watch αλλά τώρα, η ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για το iPhone, iPad και iPod touch θα διαθέτει έναν εύκολο τρόπο να καταργούνται όλες οι ειδοποιήσεις στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Θα χρειάζεται, απλώς, ένα βαθύ πάτημα με 3D Touch στο Χ πάνω δεξιά.

Ανανεωμένο Κέντρο Ελέγχου

Ένα πιο «συμμαζεμένο» Κέντρο Ελέγχου μας περιμένει στο iOS 10. H Μουσική έχει αφαιρεθεί και έχει δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό κέντρο ελέγχου με περισσότερες λεπτομέρειες για τα τραγούδια αλλά και τα εξώφυλλα των άλμπουμ. Η λειτουργία Night Shift έχει τη δική της γραμμή και στο κάτω μέρος βρίσκονται όλες οι εφαρμογές γρήγορης αντίδρασης.

Περισσότερες 3D Touch λειτουργίες

Αρχικά, οι λειτουργίες 3D Touch των iPhone 6s και 6s Plus είχαν περιοριστεί στη γρήγορη προβολή του περιεχομένου, π.χ. σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και στην πρόσβαση σε συντομεύσεις στην Αρχική οθόνη ή σε άλλες εφαρμογές. Τώρα, με ένα βαθύ πάτημα σε μια εφαρμογή, υπάρχει πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες, κάτι που είχαμε δει να συμβαίνει στο Glances με το Apple Watch.

ios10 features 01

App Υγεία με Videos

Το app Υγεία έγινε πιο φιλικό προς τον χρήστη με πολύχρωμα γραφικά και προσθήκη βίντεο που εξηγούν κάθε μέτρηση.

Διαβαθμίσεις στον φακό

Ο διακόπτης του φακού στο Κέντρο Ελέγχου έχει τώρα τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις και ενεργοποιείται με το 3D Touch. Υπάρχει ένα μενού με επιλογή από χαμηλή, μέτρια και υψηλή ένταση, γεγονός που θα επιτρέψει τη ρύθμιση της φωτεινότητας του φλας ανάλογα με το περιβάλλον.

Κλήσεις από κλειδωμένη οθόνη

Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν VoIP δεν θα εμφανίζουν πλέον μικρές ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος όταν η συσκευή δέχεται κάποια κλήση. Αντίθετα, ολόκληρη η οθόνη κλειδώματος θα μετατρέπεται σε εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση, όπως ακριβώς γίνεται με την εφαρμογή Τηλέφωνο. Θα εμφανίζονται στοιχεία από την επαφή όπως η εικόνα, το όνομά τους και από πού προέρχεται το τηλεφώνημα.

ios10 features 02

Απεριόριστα tabs στο Safari

Το Safari περιορίζεται, μέχρι σήμερα, σε έναν ορισμένο αριθμό καρτελών. Στην ενημερωμένη έκδοση του iOS 10, θα μπορείτε να έχετε ανοικτό από ένα tab έως ...πέντε εκατομμύρια.

Γρήγορη διαγραφή συνδρομής σε email

Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα παραλήπτη που δεν γνωρίζετε, μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Με τη νέα λειτουργία στο Mail, η Apple δίνει την άμεση δυνατότητα unsubscribe στην κορυφή κάθε email.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα το υποστηρίζουν»

Από mirelen