Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pokemon Go - Παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι της Nintendo

Pokemon Go - Παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι της Nintendo
ired.gr
Μόνο αν ζείτε σε σπηλιά που δεν διαθέτει Wi-Fi, δεν θα έχει πέσει στην αντίληψή σας η φρενίτιδα που συμβαίνει αυτές τις ημέρες με το Pokemen Go.

Τι είναι το Pokemon Go;

Πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα το οποίο διατίθεται δωρεάν τόσο για iOS, όσο και για Android. Το app σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα δικό σας avatar που μπορεί να εκπαιδεύσει, να ανταλλάξει και να πολεμήσει τους υπόλοιπους χαρακτήρες Pokemon στο παιχνίδι. Κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 8 Ιουλίου και είναι δωρεάν.

Τι διαφορετικό έχει από κάθε προηγούμενο παιχνίδι Pokemon;

pokemon go 01

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας του smartphone και τη φωτογραφική μηχανή. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης περπατάει στο δρόμο, το avatar του κινείται στο ίδιο σημείο μέσα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι για να εντοπίσετε νέα Pokemon ή checkpoints πρέπει να σηκωθείτε από τον καναπέ και να κάνετε μια βόλτα στο τετράγωνο.

Πώς λειτουργεί

Σε συνεργασία με το Google Maps, το παιχνίδι τοποθετεί το avatar σε έναν εικονικό κόσμο που αντικατοπτρίζει το πραγματικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας ώστε τα πάντα να πραγματοποιούνται «αληθινά» μπροστά σας.

Επειδή τα λόγια είναι πραγματικά περιττά όταν πρόκειται για την περιγραφή ενός τόσο «ζωντανού» παιχνιδιού, στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αυτό το μοναδικό app.

Ποιος είναι ο δημιουργός του παιχνιδιού;

pokemon go 02

Η Nintendo συνεργάστηκε με τη Niantic Labs για να δημιουργήσει το Pokemon Go. Ο ιδρυτής της, John Hanke, εργαζόταν παλαιότερα στην Google, ως υπεύθυνος για το Google Maps και το Google Earth. Δημιούργησε την Niantic (η οποία αρχικά ανήκε στη Google), ένα από τα πρώτα project ήταν το Ingress, ένα online παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο προσέλκυσε ένα μικρό αλλά αφοσιωμένο κοινό. Η Niantic αποσχίστηκε από τη μαμά-εταιρία, αλλά η Google συμμετείχε στην ανάπτυξη του Pokemon Go, επενδύοντας 30 εκατομμύρια δολάρια.

Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει το Pokemon Go

3

Το παιχνίδι έχει φέρει τα πάνω κάτω τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του mobile gaming. Η μετοχή της Nintendo ανέβηκε κατά 36%, εξαιτίας της άμεσης δημοτικότητας του Pokemon Go. Σύμφωνα με στοιχεία της SimilarWeb, το Pokemon Go έχει σχεδόν ξεπεράσει το Twitter σε ημερήσια ενασχόληση, ενώ έχει ήδη εγκατασταθεί σε πάνω από 5% των Android συσκευών. Στην Αμερική, πολλοί χρήστες περπατούν σαν υπνωτισμένοι και ψάχνουν Pokemon παντού, στα νοσοκομεία, στα νεκροταφεία, στα μουσεία. Μάλιστα, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος ζήτησε επίσημα από τους επισκέπτες να μην παίζουν το παιχνίδι μέσα στο κτίριο.

Η παγκόσμια μανία με το παιχνίδι, εκτός από το ότι έχει ευχαριστήσει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, έχει φέρει στο προσκήνιο την επαυξημένη πραγματικότητα, κάνοντάς την προσιτή στον απλό κόσμο, μέσα από το smartphone του. Αυτό, φυσικά, έχει και μια αρνητική πλευρά, αφού πολύς κόσμος φέρνει σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να «πιάσει» Pokemon π.χ. πηδώντας από λεωφορεία.

Πώς μπορώ να το κατεβάσω 

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το παιχνίδι δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο ελληνικό App Store. Διατίθεται δωρεάν στην Αμερική και στη Νέα Ζηλανδία ενώ σύντομα θα βρίσκεται και στο Ιαπωνικό App Store. Όμως υπάρχει τρόπος να το αποκτήσετε και να ζήσετε την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει. Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα καταφέρετε να κατεβάσετε το Pokemon Go στη συσκευή σας από το αμερικάνικο App Store θα διαβάσετε εδώ. Όταν το παιχνίδι εμφανιστεί και στο ελληνικό App Store, το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να το εγκαταστήσετε για άλλη μια φορά, χωρίς όμως να χάσετε τίποτα, αφού η πρόοδός σας αποθηκεύεται στο iCloud.

pokemon go 04

Το παιχνίδι έχει in app αγορές ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί μια wearable συσκευή η οποία βοηθά στον εντοπισμό των Pokemon.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status