Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple News - Ανοίγει η πρώτη iOS Ακαδημία στην Ευρώπη

Apple News - Ανοίγει η πρώτη iOS Ακαδημία στην Ευρώπη
ired.gr

Θα καθόσασταν ξανά στα θρανία για χάρη της Apple; Θα θέλατε να φοιτήσετε στην πρώτη iOS Ακαδημία; Το μόνο που χρειάζεται είναι να μετακομίσετε για 9 μήνες στη Νάπολη.

Για πρώτη φορά, και μάλιστα στην Ευρώπη, η Apple θα ανοίξει ένα κέντρο σπουδών για το iOS. Το «πανεπιστήμιο» θα παρέχει σε επίδοξους προγραμματιστές όλες τις πρακτικές δεξιότητες και την απαραίτητη κατάρτιση για να κατασκευάσουν τις δικές τους επιτυχημένες εφαρμογές. Το εν λόγω κέντρο θα ονομάζεται iOS Developer Academy και η έδρα του θα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, Federico II.

Μια ομάδα 200 πρωτοετών φοιτητών θα ενταχθεί στην Ακαδημία, φέτος τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια και για το δεύτερο έτος, η ακαδημία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό σε 400. Υπάρχουν, μάλιστα, σχέδια επεκτάσεων και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί εννέα μήνες αλλά η φοίτηση θα χωρίζεται σε δυο εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου θα ενισχύεται η ανάπτυξη των iOS δεξιοτήτων των φοιτητών ενώ στο δεύτερο οι φοιτητές θα επικεντρώνονται στη δημιουργία startups, το σχεδιασμό εφαρμογών και στη συνεργασία για τη δημιουργία εφαρμογών. Η ακαδημία δέχεται φοιτητές από την Ιταλία και όλη την Ευρώπη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν το site (https://www.international.unina.it/) του Πανεπιστημίου της Νάπολης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιτύχουν σε ένα online test στα αγγλικά ή τα ιταλικά και στη συνέχεια να περάσουν με επιτυχία στο στάδιο της συνέντευξης. Το Πανεπιστήμιο θα δέχεται αιτήσεις και για καθηγητές της Ακαδημίας κατά τους προσεχείς μήνες. Η φοίτηση θα είναι δωρεάν ενώ θα δοθούν και υποτροφίες σε ορισμένους ώστε να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης

academy 01

Είχαμε μάθει για την Ακαδημία από τον ίδιο τον Tim Cook τον Ιανουάριο, όταν, μεταξύ άλλων, είχε καυχηθεί για το 1,4 εκατομμύριο θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει η Apple στην Ευρώπη μέσω του App Store. Μόνο στην Ιταλία, περισσότερες από 75.000 θέσεις εργασίας αναλογούν στο App Store.

Θα καθόσασταν ξανά στα θρανία για χάρη της Apple;

Διαβάστε επίσης: «Ένα υπέροχο κόμικ κάνει πιο φιλικό το App Store για τους developers»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status