Samsung Galaxy S7 Active: Tελικά δεν είναι αδιάβροχο;

Samsung Galaxy S7 Active: Tελικά δεν είναι αδιάβροχο;
ired.gr

 Άνθρακες ο θησαυρός για το ανθεκτικό και αδιάβροχο μοντέλο της Samsung.

Παρά το γεγονός ότι είναι πιστοποιημένο με τον δείκτη IP68 που σημαίνει ότι αντέχει σε εισβολή νερού για τριάντα λεπτά έως και 1,5 μ. βάθος, το πιο ακριβό μοντέλο της Samsung, το Galaxy S7 Active, απέτυχε επανειλημμένα σε δοκιμές του αμερικάνικου περιοδικού Consumer Reports.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό που εκδίδει η Ένωση Καταναλωτών στην Αμερική, ανέφερε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πόσο αδιάβροχο είναι το Galaxy S7 Active, επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Samsung για την αντοχή στο νερό. Το μοντέλο πωλείται 100$ πάνω από την τιμή του Galaxy S7 ακριβώς λόγω της μεγαλύτερης ανθεκτικότητας και αδιάβροχης ιδιότητας.

Διαβάστε επίσης: «Τα καλύτερα ‘αδιάβροχα’ smartphones – 2016»

Το τεστ πραγματοποιήθηκε από την διευθύντρια δοκιμών ηλεκτρονικών συσκευών, Maria Rerecich. Μάλιστα, όταν η συσκευή απέτυχε στο τεστ, αναγκάστηκε να αγοράσει δύο ακόμη για να επαναλάβει τη δοκιμή. Όμως και τις επόμενες φορές, οι συσκευές δεν αποδείχτηκαν αδιάβροχες. Η διαρροή του νερού ήταν ολοφάνερη αφού μικροσκοπικές φυσαλίδες έκαναν την εμφάνισή τους στον φακό της κάμερας αλλά και στην κάρτα SIM.

ΕΙΚΟΝΑ 1

Η επίσημη απάντηση της Samsung, μέχρι στιγμής, είναι ότι η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε στο τεστ, ίσως, ήταν ελαττωματική.

Κι άλλα μοντέλα Galaxy S7 με αδιάβροχες αξιώσεις δεν έχουν περάσει το τεστ στο παρελθόν. Παρόμοιες δοκιμές από την Square Trade, την αμερικάνικη εταιρεία συμβολαίων ασφάλισης smartphones & tablets, έδειξαν ότι η διαφημιζόμενη αντοχή στο νερό ήταν ανυπόστατη. Η Samsung, στη σελίδα της, υποστήριζε ότι όλα τα μοντέλα S7 είναι αδιάβροχα στο ένα μέτρο βάθους και για 30 λεπτά, το οποίο ορίζεται από τη βιομηχανία με τον δείκτη IP67. Ωστόσο, σε ιστότοπους συνεργατών, η συσκευή εμφανίζει μια πολύ υψηλότερη βαθμολογία, την IP68, που σημαίνει αντοχή στο νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους βύθισης και όχι μόνο προστασία κατά την προσωρινή βύθιση.

Η Apple και η αντοχή στο νερό

Το θέμα της αδιαβροχοποίησης είναι ένα σημείο διαφοροποίησης μεταξύ iPhone και Android. Μια ζημιά από νερό είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλους τους χρήστες smartphone, οι οποίοι μεταφέρουν τα τηλέφωνά τους παντού μαζί τους.

Η Apple έχει κάνει αλλαγές στα iPhone ώστε να βελτιωθεί η αντοχή τους στο νερό, συμπεριλαμβανόμενης μιας σιλικόνης που το κάνει «σχεδόν» αδιάβροχο. Το Apple Watch διαθέτει μια πιο περιορισμένη πιστοποίηση IPX7 και κάτι παρόμοιο αναμένεται να διαθέτει και το iPhone 7.

Διαβάστε επίσης: «Αδιάβροχο iPhone;»

Από mirelen