iOS tip: Επιλέξτε πολλαπλές ομάδες φωτογραφιών

iOS tip: Επιλέξτε πολλαπλές ομάδες φωτογραφιών
ired.gr

 Υπάρχει ένα ωραίο κόλπο για την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS που μιμείται το 3D Touch.

Έχετε ποτέ προσπαθήσει να επιλέξετε μερικές εικόνες από την εφαρμογή των Φωτογραφιών για να τις μοιραστείτε, να τις οργανώσετε ή να τις διαγράψετε και παρατηρείτε μια δυσκολία στην όλη διαδικασία; Π.χ. σίγουρα μπορεί να κάνετε «Επιλογή όλων» αλλά δεν υπάρχει προφανής τρόπος να επιλέξετε μια μικρή ομάδα με μια κίνηση ή να κάνετε επιλογή μόνο όσων φωτογραφιών εμφανίζονται στην οθόνη εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να επιλέξετε δύο φωτογραφίες με μία κίνηση.

Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο, με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε μια ομάδα φωτογραφιών μονομιάς. Θα χρειαστείτε αρκετές προσπάθειες για να το κάνετε τέλεια αλλά αξίζει τον κόπο.

Πηγαίνετε σε ένα από τα άλμπουμ σας και πατήστε «Επιλογή» στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης.

Ξεκινήστε από την πρώτη φωτογραφία που θέλετε να επιλέξετε και σύρετε το δάκτυλό σας αριστερά ή δεξιά, χωρίς να το σηκώσετε καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο, επιλέγετε κάθε φωτογραφία από την οποία περνάει το δάκτυλό σας. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε, μπορείτε να σύρετε το δάκτυλό σας πάνω ή κάτω, αριστερά ή δεξιά. Ενώ κυλάτε το δάκτυλο, οι φωτογραφίες θα αποκτούν το μπλε εικονίδιο της επιλογής.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αφήσετε το χέρι σας από την οθόνη, να προχωρήσετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω κάνοντας scroll down ή up και να συνεχίσετε προσθέτοντας μια νέα ομάδα φωτογραφιών στην αρχική επιλογή σας.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι όταν ξεκινάτε με την πρώτη φωτογραφία θα πρέπει να σύρετε το δάκτυλό σας μόνο αριστερά ή δεξιά και όχι επάνω η κάτω γιατί το κόλπο δεν λειτουργεί.

Το χαρακτηριστικό, αν και μοιάζει, δεν έχει καμία σχέση με το 3D Touch, οπότε μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει το iOS 9.

Διαβάστε επίσης: «Πώς μπορώ να διαγράψω μαζικά φωτογραφίες από το iPhone;»

Από mirelen