iOS 10 - Το «Hey Siri» δε θα ενεργοποιεί όλες σας τις συσκευές μαζί

iOS 10 - Το «Hey Siri» δε θα ενεργοποιεί όλες σας τις συσκευές μαζί
ired.gr

Μια νέα ρύθμιση στο iOS 10 θα ενεργοποιεί τη Siri μόνο εκεί που θέλετε.

Κάποιοι επαγγελματίες που τεστάρουν συσκευές για να κάνουν μετά την παρουσίασή τους, μπορεί να έχουν ταυτόχρονα αρκετές παρόμοιες στο γραφείο-εργαστήριό τους και, να είναι όλες ανοιχτές - που συνήθως είναι - ένα «Hey Siri» ή «Ok Google» ή ακόμη και το «Hey Cortana» (αν βρεθούν τόσα κινητά με Windows ;) ), οδηγεί στην ενεργοποίησή τους ταυτόχρονα και στην «ευγενή προσπάθεια» να μας εξυπηρετήσουν όλες μαζί. Καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο αν έχεις 5-6 ή παραπάνω συσκευές ταυτόχρονα.

Αλλά για να μην τα δραματοποιούμε τόσο πολύ, άλλωστε πόσοι δουλεύουν σε εργαστήριο, μπορεί να πούμε ότι εμάς δεν μας νοιάζει. Είναι όμως έτσι; Θέλω να πω, πόσοι από εμάς τους «απλούς» ανθρώπους μπορεί να έχουμε ένα iPhone και ένα iPad μαζί. Δεν είναι κάτι σπάνιο. Ούτε είναι σπάνιο το να έχουμε κι ένα Mac επίσης, που με την έλευση του macOS Sierra θα έχει κι αυτό τη Siri. Άρα, ένα «Hey Siri» μπορεί να ενεργοποιεί δύο έως τρεις συσκευές ταυτόχρονα. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε και πολύ.

Λοιπόν, τα ευχάριστα νέα είναι ότι στην iOS 10 beta ανακαλύφθηκε προσφάτως ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Και αυτό είναι, η δυνατότητα, η Siri να μένει «δεμένη» σε κάποια συσκευή από όλες όσες έχουμε και να μην απαντάει από όλες μαζί ταυτόχρονα σε μια ερώτησή μας.

Δείτε ακόμη: Hey Siri: Η λειτουργία που βοήθησε μητέρα να καλέσει ασθενοφόρο και να σώσει την κόρη της 

Αυτό που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν, είναι αν το «κόλπο» είναι κάτι που είναι θέμα λογισμικού μόνο, υλισμικού ή μιας μίξης και των δύο. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, η Siri τείνει να ανταποκρίνεται στο iPad Pro και όχι στο iPhone 6s. Μπορεί άραγε να παίζει ρόλο και ο ταχύτερος επεξεργαστής Α9Χ του Pro; Πάντως, ενώ στο iOS 9 θα ανταποκρινόταν και από τις δύο, στη beta του iOS 10 ανταποκρίνεται από τη μία μόνο εκ των δύο συσκευών, απλά δεν ξέρουμε ακόμη με ποιον τρόπο επιλέγει ποια από τις δύο.

Όπως και να ‘χει, η Apple για άλλη μια φορά φαίνεται να δημιουργεί ένα αρμονικό περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ των συσκευών που ανήκουν στο οικοσύστημά της. Αυτό που μένει να δούμε, είναι το πώς θα συνεργαστεί με τη Siri στο νέο macOS.

Δείτε το βίντεο



από Elichord