iOS 10 - Δώστε σειρά προτεραιότητας στις αναμενόμενες λήψεις

iOS 10 - Δώστε σειρά προτεραιότητας στις αναμενόμενες λήψεις
ired.gr

Όσοι έχουν συσκευή iPhone 6s ή Plus θα μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε την προτεραιότητα στα Downloads.

Όταν το iOS 10 παρουσιάστηκε στην πρόσφατη εκδήλωση της Apple τον Ιούνιο (WWDC), είδαμε αρκετά νέα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα βελτιστοποιήσουν τη χρήση της 10ης αυτής έκδοσης του λειτουργικού της Apple για κινητές-φορητές συσκευές - και στη συνέχεια βρήκαμε και κάμποσα άλλα που δεν παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του iPhone που θα λάβει αρκετή βελτίωση χάρη στο iOS 10, είναι το περίφημο 3D Touch των μοντέλων 6S/6S Plus (και νεότερων από δω και πέρα). Με αυτό τον τρόπο, η λειτουργία αυτή, θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία χρήσης της συσκευής στους τυχερούς που την έχουν.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 3D Touch ήταν κάπως περιορισμένο σαν λειτουργία - όσον αφορά το τι μπορούσε να κάνει και πόσο καλά ήταν συνδεδεμένο με το iOS 9. Σίγουρα έχουμε τα Quick Actions, τα Peek και Pop και τις παρατεταμένης πίεσης και ευαίσθητες στην πίεση χειρονομίες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές - αλλά αναμφισβήτητα το 3D Touch στο iOS 10 θα αποκτήσει μια καινούρια διάσταση χρηστικότητας.

Και για αρχή, να πούμε ότι το 3D Touch στο iOS 10 είναι πολύ πιο καλά ενσωματωμένο και με μεγαλύτερη ολοκλήρωση σε διάφορα τμήματα του λειτουργικού. Τώρα πια, σε αντίθεση με πριν, όχι μόνο μερικές αλλά όλες οι εφαρμογές συστήματος και οι περισσότερες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θα έχουν αναγνώριση του 3D Touch - δίνοντας έτσι γρήγορη πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες με την απλή πίεση του δαχτύλου μας.

prioritize 02

Δείτε ακόμη: iOS 10 beta vs Android N beta - Ποιο θεωρείτε εμφανισιακά καλύτερο 

Μια πολύ χρήσιμη νέα δυνατότητα λοιπόν, είναι το να κανονίζουμε την προτεραιότητα με την οποία θα γίνεται μια αναβάθμιση κάποιας εφαρμογής ανάμεσα σε άλλες. Έτσι, αν έχουμε κάμποσες εφαρμογές στο App Store που περιμένουν στη σειρά να αναβαθμιστούν (κάτι σύνηθες), μέσω του 3D Touch, θα μπορούμε να επιλέξουμε την προτεραιότητα με την οποία θα γίνονται οι αναβαθμίσεις, καθώς θα μπορούμε με ένα πάτημα να κανονίζουμε μέσω του αναδυόμενου μενού την προτεραιότητα μιας εφαρμογής έναντι των άλλων.

Πολλές φορές μπορεί να περιμένουμε να συνδεθούμε με ένα σταθερό Wi-Fi δίκτυο πριν αρχίσουμε να κάνουμε αναβαθμίσεις εφαρμογών. Μέσω αυτής της νέας δυνατότητας η εφαρμογή που έχουμε θέση σε προτεραιότητα θα αρχίζει πρώτη να κατεβάζει τις αναβαθμίσεις της.

Η παρούσα beta του iOS 10 έκδοση δεν έχει ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα σε παλιότερες συσκευές που δεν υποστηρίζουν 3D Touch, ωστόσο είναι πιθανόν - αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη - ότι θα προστεθεί αυτή δυνατότητα με άλλο τρόπο και σε αυτές και μάλιστα σε επόμενες beta εκδόσεις.

Και, όπως και να ‘χει, το iOS 10 σύντομα θα είναι κοντά μας κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου, μαζί με το πολυ-αναμενόμενο, iPhone 7 και έτσι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας κανονικά αυτή την πολύ βολική και χρήσιμη λειτουργία.

Βέβαια, αν δεν μπορείτε να περιμένετε και βιάζεστε να δοκιμάσετε αυτήν και άλλες ενδιαφέρουσες δυνατότητες του iOS 10, μπορείτε να εγγραφείτε στο Public Beta Testing Program της Apple που βγαίνει σε κυκλοφορία μέσα στον Ιούλιο.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - To πιο "Hot" χαρακτηριστικό, επιμελώς κρυμμένο στη δοκιμαστική έκδοση 

από Elichord