Wall Street Journal: Η βασική έκδοση του iPhone 7 θα ξεκινάει από τα 32 GB χώρου αποθήκευσης

Wall Street Journal: Η βασική έκδοση του iPhone 7 θα ξεκινάει από τα 32 GB χώρου αποθήκευσης
ired.gr

iPhone 7: τέλος τα 16GB, νέα minimum χωρητικότητα τα 32GB!

Έμειναν μόλις 2 μήνες από την παρουσίαση του νέου iPhone και όλες οι απορίες μας αναμένεται να απαντηθούν στην επίσημη παρουσίαση της εταιρίας. Ήδη βέβαια, όπως κάθε χρόνο, έχουμε μία καλή εικόνα για το τι πρόκειται να μας παρουσιάσει η Apple. Ίσως είναι η χρονιά με τον μικρότερο ενθουσιασμό για τους φανς, καθώς, το σχέδιο του iPhone αναμένεται να παραμείνει ίδιο για τρίτη χρονιά, κάτι το οποίο δείχνει να τους προβληματίζει, κυρίως ως προς την έλλειψη δημιουργικότητας της εταιρίας. Και σαφώς, η αφαίρεση των γραμμών της κεραίας από την πίσω όψη, δεν είναι “νέος σχεδιασμός”.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, κάποιοι ακόμα πιστεύουμε πως η Apple μπορεί να μας εκπλήξει θετικά, ακόμα και κρατώντας το ίδιο σχέδιο στο iPhone. Τρόποι για να το κάνει υπάρχουν πολλοί, αλλά προς το παρόν, ας ασχοληθούμε με κάτι πιο ...πεζό. Κάθε χρόνο, η φήμη της κατάργησης της εισαγωγικής έκδοσης των 16 GB κάνει την εμφάνισή της και λίγους μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής απλά, “εξαφανίζεται”. Η Apple φροντίζει εντέχνως να διαρρεύσει κάποια αναφορά που προσγειώνει τους χρήστες στην πραγματικότητα και κυρίως, προσγειώνει τις προσδοκίες τους. Έτσι και φέτος, η συγκεκριμένη φημολογία ξεκίνησε από νωρίς:

iPhone 7: Αρχική έκδοση αποθηκευτικού χώρου στα 32GB; 

Φέτος όμως, 60-70 μέρες πριν την ανακοίνωση του επερχόμενου iPhone, η φήμη είναι “παρούσα”, “ενεργή” και όπως δείχνουν τα πράγματα, πλέον αποτελεί το πιθανότερο σενάριο. Οι Wall Street Journal, την Τρίτη που μας πέρασε, ανέφεραν χωρίς κανέναν ενδοιασμό πως η έκδοση των 16 GB καταργείται και πως η νέα εισαγωγική χωρητικότητα για τα μελλοντικά iPhones θα είναι τα 32 GB. Βέβαια, δεν μας διαφώτισαν περισσότερο, καθώς για πολλούς παραμένει μυστήριο το υπόλοιπο line up, με το προωθημένο σενάριο των 32, 128 και 256 GB να έχει ένα μικρό προβάδισμα (κάτι που προσωπικά το βρίσκω πολύ “γενναίο” για την Apple και κρατώ επιφυλάξεις).

Αλλά καλύτερα ας σταθούμε στο βασικό μοντέλο του επερχόμενου iPhone (επιμένω να το ονομάζω “επερχόμενο”, καθώς, κρατώντας η Apple τον ίδιο σχεδιασμό στη συσκευή ίσως αποφασίσει να μην “κάψει” από τώρα την ονομασία “iPhone 7”). Παρακολουθώ στενά πάνω από 12 χρόνια την πορεία της Apple και κυρίως τις τακτικές της. Με βάση αυτές, θεωρώ πλέον ως δεδομένη την κατάργηση του βασικού μοντέλου των 16 GB. Ίσως να μην έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα, κάτι που δεν θα γίνει πριν τον Σεπτέμβρη, αλλά, με την τελευταία διαρροή των WSJ (η οποία κατά τη γνώμη μου αποτελεί μία ανεπίσημη δήλωση της Apple), νομίζω πως το θέμα μόλις “έκλεισε”:

Το επόμενο iPhone, θα ξεκινάει από τα 32GB.

από Kostthem