Apple - Επαναφέρει τη χρήση iPhone με ένα χέρι

Apple - Επαναφέρει τη χρήση iPhone με ένα χέρι
ired.gr

Με έναν ιδιοφυή τρόπο, η Apple επαναφέρει τη χρήση με το ένα χέρι στο iPhone, ασχέτως μεγέθους.

Θυμάστε τότε που η Apple διαφήμιζε την άνετη χρήση με το ένα χέρι στο iPhone όταν είχε παρουσιάσει το iPhone 5 λέγοντας ότι ήταν το μοναδικό smartphone που μπορούσε κανείς να χειριστεί άνετα με το ένα χέρι; Κι αυτή ήταν πάντα η δικαιολογία ενάντια στην αύξηση του μεγέθους του iPhone. Όμως μετά ήλθε το iPhone 6 Plus, το 6s Plus και πάει λέγοντας. Και μετά αποχαιρετήσαμε τη χρήση με το ένα χέρι στα μεγάλα μοντέλα με την οθόνη των 5,5 ιντσών.

Η Apple προσπάθησε να μας «χρυσώσει το χάπι» δημιουργώντας μια νέα χειρονομία στο πλήκτρο Home με το όνομα Reachability, η οποία κατεβάζει την οθόνη στη μέση και προς τα κάτω προκειμένου να είναι προσβάσιμα τα εικονίδια στον αντίχειρά μας σε χρήση με το ένα χέρι, αλλά αυτά είναι «παρηγοριά στον άρρωστο ...». Και ελάχιστοι τη χρησιμοποιούν.

Τελικά η εταιρία επανήλθε με μια πολύ καλύτερη ιδέα για «μονόχειρα» χρήση του, μεγάλου πια iPhone, που είναι πολύ καλύτερη από τη συρρίκνωση της οθόνης.

Η νέα αυτή πατέντα περιγράφει μια τεχνολογία μέσω της οποίας το iPhone θα μπορεί να αναγνωρίσει το χέρι που το κρατάει. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, το iPhone θα μεταφέρει αυτόματα το interface έτσι ώστε να είναι άνετα προσβάσιμο από τον αντίχειρα του χρήστη.

one handed 02

Δείτε ακόμη: Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για την προστασία οθόνης του iPhone 

Πώς θα μπορεί το iPhone να αναγνωρίζει το χέρι που το κρατάει (δεξί-αριστερό); Θα ερμηνεύει ένα σύνολο πληροφοριών από τους εσωτερικούς αισθητήρες του, μεταξύ αυτών του γυροσκοπίου και του επιταχυνσιόμετρου. Η ευρεσιτεχνία αναφέρει επίσης ότι θα μπορεί να αναγνωρίζει το δάχτυλο που χρησιμοποιήθηκε (και άρα σε ποιο χέρι ανήκει) για το ξεκλείδωμα μέσω του Touch ID ή της λειτουργίας «slide-to-unlock» (που όμως μάλλον καταργείται πια στο iOS 10). Αλλά μάλλον θα χρησιμοποιηθεί η νέα χειρονομία «press-home-to-unlock» που θα υπάρχει στο iOS 10.

Το iPhone θα μπορούσε επίσης να αναγνωρίζει την αφή του χρήστη στην οθόνη, ακόμη και στο ίδιο το κέλυφος της συσκευής προκειμένου να αναγνωρίσει το χέρι που το κρατάει, δεξί ή αριστερό. Μάλιστα η Apple ήδη εξερευνά την τεχνολογία αυτή για χρήση και στο Apple Pencil, που θα μπορούσε να έχει τέτοιους αισθητήρες στο σώμα του σε επόμενα μοντέλα.

Στο εγγύς μέλλον, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει ένα μοντέλο iPhone με οθόνη γύρω-γύρω (wraparound display), όπου η μπροστινή και η πίσω όψη θα είναι γυάλινες. Σε μια τέτοια περίπτωση, το iPhone θα μπορούσε ακόμη ευκολότερα να αναγνωρίσει το χέρι που το χειρίζεται, αν και μια τέτοια συσκευή δεν αναφέρεται στην πατέντα (αλλά δεν αποκλείεται επίσης).

Δείτε ακόμη: Πατέντα για οθόνη χωρίς άγγιγμα από την Apple 

Όπως πάντα με τις ευρεσιτεχνίες της Apple, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν κι αυτή θα δει το «φως της μέρας».

από Elichord