Πώς να απενεργοποιήσετε εντελώς την εικονική βοηθό Siri στο iPhone

Πώς να απενεργοποιήσετε εντελώς την εικονική βοηθό Siri στο iPhone
ired.gr
Αν δεν σας εξυπηρετεί η Siri, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε εντελώς.

 

Η Siri κυκλοφόρησε το 2011 και λειτουργεί σε συσκευές iOS, από το iPhone 4s, τα iPad τρίτης γενιάς, τα iPod Touch πέμπτης γενιάς και όλες τις ανώτερες συσκευές. Στην Ελλάδα, την έχουμε παρεξηγήσει γιατί δεν μιλάει ελληνικά, οπότε μια καλή ιδέα είναι να την απενεργοποιήσουμε πλήρως και να ησυχάσουμε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: στην ουσία χρειάζονται ελάχιστα βήματα.

Πλήρης απενεργοποίηση Siri

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τη Siri, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Siri. Σύρετε αριστερά και ένα κουτί διαλόγου θα εμφανιστεί για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

Απενεργοποίηση του “Hey Siri”

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Hey Siri, μπορείτε να το κάνετε από το ίδιο μενού. Το Hey Siri «ξυπνάει» τη Siri απλά με τη φωνή σας. Στις συσκευές iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE και iPad Pro (9,7 ίντσες) μπορείτε να μιλήσετε απευθείας στη συσκευή, ενώ στις άλλες iOS συσκευές θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με το ρεύμα.

Απενεργοποίηση Siri από την οθόνη κλειδώματος

Σε περίπτωση που το μόνο που σας ενοχλεί είναι η εμφάνιση της Siri στην κλειδωμένη οθόνη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε μόνο αυτή τη λειτουργία. Βεβαιωθείτε ότι η Siri είναι ενεργοποιημένη πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Siri. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Touch ID & Συνθηματικό (ή Συνθηματικό, αν έχετε παλαιότερη συσκευή). Αφού σας ζητηθεί το συνθηματικό, μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω και να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση της Siri από την οθόνη κλειδώματος.

Διαβάστε επίσης: 6 λόγοι που μας κάνουν να μισούμε τη Siri

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη Siri, μη φοβάστε γιατί δεν είστε μοναδικοί. Παραπάνω, σας εξηγήσαμε πως θα απενεργοποιήσετε πλήρως ή μερικώς τη λειτουργία της ψηφιακής βοηθού που έρχεται μαζί με τη συσκευή σας.

Από mirelen