Πώς να μετατρέψετε τις Live Photos του iPhone 6s σε GIF

Πώς να μετατρέψετε τις Live Photos του iPhone 6s σε GIF
ired.gr

Με το Motion Stills της Google μπορείτε να μετατρέψετε τις Live Photos του iPhone 6s/6s Plus σε κανονικές animated GIF.

Ως γνωστόν, αν έχετε ένα iPhone 6s/6s Plus ή SE μπορείτε να τραβήξετε ένα νέος είδος κινούμενης φωτογραφίας που η Apple το ονόμασε Live Photos. Το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας με κίνηση μοιάζει απόλυτα με το animated GIF στην όψη, αλλά είναι σε ένα άλλο φορμάτ που όχι μόνο δεν είναι διαδεδομένο - σαν καινούριο που είναι και επειδή είναι μόνο στα iPhone - αλλά είναι και πολύ δύσκολο να το μοιραστούμε με άλλους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook κλπ. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να το μετατρέψουμε σε κανονικό animated GIF κι έτσι να μπορούμε να το κάνουμε ότι θέλουμε.

Με το Live Photos μπορούμε να δημιουργούμε φωτογραφίες που έχουν περισσότερη ζωντάνια και ρεαλισμό καθώς η λειτουργία συνιστάται από τη λήψη επάλληλων σκηνών με μεγάλη ταχύτητα που μετά τις ενώνει αυτόματα δημιουργώντας ένα είδος κίνησης (animation).

Το μειονέκτημά τους όμως είναι ότι είναι κάπως «τρεμάμενες» (έλλειψη stabilization) και βέβαια δεν μπορούμε να τις μοιραστούμε με κανέναν που δεν έχει ένα από τα τρία μοντέλα iPhone που αυτή τη στιγμή τις υποστηρίζουν.

Ευτυχώς η Google έρχεται πάλι να λύσει το πρόβλημα με μια δωρεάν εφαρμογή της για το iOS που βοηθάει στη μετατροπή των Live Photos σε κανονικές animated GIF που είναι συμβατές με όλους και όλα και επίσης είναι πιο σταθεροποιημένες χωρίς το αρχικό «τρέμουλο».

Δείτε ακόμη: Πώς θα έχω Live Photos και σε παλαιότερες συσκευές iPhone;

Πώς να το κάνετε

Για να κάνετε λήψη Live Photos πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία «Live» που βρίσκεται στην κορυφή της εφαρμογής της κάμερας. Άπαξ και γίνει αυτό, θα δείτε το εικονίδιο Live Photos να φωτίζεται σε κίτρινο χρώμα και θα ειδοποιηθείτε ότι η λειτουργία είναι ενεργή.

gif photos 02

Μετά θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Motion Stills από το App Store. Είναι δωρεάν και μόλις 25 ΜΒ. Μέσω αυτού μπορείτε να κάνετε τη μετατροπή.

Εκκινείστε το Motion Stills και επιλέξτε τη Live Photo που θέλετε να μετατρέψετε. Το Motion Stills θα τη σταθεροποιήσει πρώτα και μετά θα σας παρέχει επιλογές για να την αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε με όποιον και όπου θέλετε (email, Facebook κλπ). Στην επόμενη εικόνα βλέπετε την αρχική Live Photo

giphy

Η εφαρμογή της Google χρησιμοποιεί αλγόριθμούς σταθεροποίησης βίντεο ώστε να «παγώσει» το υπόβαθρο της φωτογραφίας και να απομονώσει την κίνηση του κυρίως θέματος. Κατ’ αυτό τον τρόπο, δημιουργείται μια πολύ πιο σταθερή και κινηματογραφική “οπτική” στην κινούμενη τελική εικόνα που έχει πολύ πιο επαγγελματική αίσθηση.

giphy1

Δείτε ακόμη: iPhone 6s Quick tip: Χρησιμοποιήστε τις Live Photos ως wallpapers

Κατά την εξαγωγή θα έχετε ένα κλασικό αρχείο GIF που μπορείτε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας και να το δημοσιεύσετε στα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης το Motion Stills επιλέγει το καλύτερο σημείο αρχής και τέλους του «κλιπ» προκειμένου η «λούπα» που δημιουργείται - καθώς το αρχείο παίζει συνέχεια - να είναι φυσική και χωρίς διακοπές ή πηδήματα.

από Elichord