Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 τρόποι για να διαγράψετε τις φωτογραφίες σας από το iPhone

5 τρόποι για να διαγράψετε τις φωτογραφίες σας από το iPhone
ired.gr
 Εσείς πόσες φωτογραφίες διαγράψατε σήμερα; Γνωρίζετε όλους τους τρόπους διαγραφής φωτογραφιών από το iPhone;

Μερικές φορές χρειάζεστε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη συσκευή σας για να κάνετε μια νέα αρχή. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή έχετε ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο, έχετε πολλές αχρείαστες selfies ή απλά θέλετε να μεταβιβάσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον άλλον.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι να διαγράψετε όλες τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο iPhone.

Μέσω του υπολογιστή σας Mac

Αν έχετε Mac, αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διαγράψετε μαζικά τις φωτογραφίες σας. Απλά συνδέστε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καλώδιο και ανοίξτε την εφαρμογή Καταγραφή Εικόνων (Image Capture). Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα βρίσκονται όλες οι φωτογραφίες του τηλεφώνου σας. Διαβάστε ένα παλαιότερο κείμενο-οδηγό για το πώς θα τις αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας Mac και θα προχωρήσετε σε πλήρη διαγραφή τους από το iPhone.

Διαβάστε: «Πώς μπορώ να διαγράψω μαζικά φωτογραφίες από το iPhone;»

Αποκλειστικά από το iPhone

delete photos 02

Αν δεν έχετε Mac, τότε, δεν υπάρχει άμεσος τρόπος για να διαγράψετε ταυτόχρονα όλες τις φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας μόνο τη συσκευή σας iOS (εκτός κι αν θέλετε να διαγράψετε τα πάντα από το τηλέφωνό σας στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των Ρυθμίσεων).

Ωστόσο, υπάρχει κάποιος τρόπος να διαγράψετε τις φωτογραφίες, σχετικά γρήγορα. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες (και όχι τα Άλμπουμ) είναι επιλεγμένες στο κάτω μέρος της οθόνης. Κάντε κλικ σε μια χρονιά και θα δείτε τις φωτογραφίες σας να ομαδοποιούνται ανά ημερομηνία. Αν πατήσετε το κουμπί Επιλογή στην επάνω δεξιά γωνία, μπορείτε να επιλέξετε μαζικά φωτογραφίες ανά ημερομηνία. Είναι μια χειροκίνητη διαδικασία, αλλά σίγουρα ταχύτερη από το να επιλέγετε μία μία φωτογραφία. Όταν έχετε επιλέξει όλες τις στιγμές προς διαγραφή, πατήστε το εικονίδιο με τον κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια επιβεβαιώστε ότι θέλετε να διαγράψετε τις φωτογραφίες.

Όμως, η διαδικασία έχει και συνέχεια. Οι φωτογραφίες βρίσκονται στο φάκελο με τις Πρόσφατες Διαγραφές . Πηγαίνετε Άλμπουμ> Πρόσφατες Διαγραφές και στη συνέχεια πατήστε Επιλογή στην πάνω δεξιά γωνία και μετά Διαγραφή όλων στην κάτω αριστερή γωνία. Τώρα, οι φωτογραφίες σας θα πρέπει να έχουν αφαιρεθεί μόνιμα από τη συσκευή σας.

Διαγραφή εικόνων από τα Μηνύματα

Εκτός από τις φωτογραφίες που βγάζετε με την κάμερά σας και αποθηκεύονται στην αντίστοιχη εφαρμογή, υπάρχουν και οι φωτογραφίες που σας στέλνουν οι φίλοι σας και ανταλλάσσετε μέσω άλλων εφαρμογών. Π.χ. στην εφαρμογή των Μηνυμάτων, παραμένουν αποθηκευμένα όλα τα συνημμένα και οι φωτογραφίες που σας έχουν αποστείλει ή έχετε στείλει εσείς. Διαβάστε τον οδηγό μας εδώ για να ελευθερώσετε ακόμη περισσότερο χώρο στη συσκευή σας.

Διαβάστε: «iOS 9: Διαγράψτε γρήγορα εικόνες από τα μηνύματα για να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο»

Διαγραφή εικόνων από το Facebook Messenger

delete photos 04

Ανοίγοντας κάθε συζήτηση στο Messenger και πατώντας πάνω στο όνομα του συνομιλητή, θα βρεθείτε σε ένα μενού με διάφορες ενέργειες για την επαφή. Κάτω κάτω, στη λίστα, υπάρχουν όλες οι κοινοποιημένες φωτογραφίες. Όμως, εκεί, δεν υπάρχει η επιλογή της διαγραφής, παρά μόνο η προώθηση ή η αποθήκευση. Μόνο, αν ανατρέξετε σε όλη την συζήτηση και εντοπίσετε μία προς μία τις φωτογραφίες, πατώντας παρατεταμένα, θα εμφανιστεί η επιλογή της διαγραφής. Φυσικά, η εικόνα θα παραμείνει στο messenger του συνομιλητή σας, μέχρι να τη διαγράψει κι εκείνος.

Παρόμοια διαδικασία θα ακολουθήσετε και σε άλλα προγράμματα chat, όπως π.χ. το WhatsApp.

Με χρήση δωρεάν εφαρμογών από το App Store

Τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί αρκετά apps που διαγράφουν τις φωτογραφίες εύκολα και γρήγορα, χωρίς τη χρήση υπολογιστή Mac. Μια από τις top εφαρμογές είναι το ALPACA, επειδή ομαδοποιεί παρόμοιες φωτογραφίες για να μπορείτε εύκολα να ξεχωρίσετε ποιες θέλετε να διαγράψετε και ποιες να κρατήσετε. Δυο άλλα apps είναι το Photo Cleaner και το Flic, μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να σύρετε τις φωτογραφίες αριστερά ή δεξιά, για να τις ταξινομήσετε γρήγορα στο Camera Roll.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status