Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια ευρεσιτεχνία της Apple θα απενεργοποιεί την κάμερα του iPhone σε συναυλίες

Μια ευρεσιτεχνία της Apple θα απενεργοποιεί την κάμερα του iPhone σε συναυλίες
ired.gr

Αν είστε ο τύπος που βγάζει πολλές φωτογραφίες και video στις συναυλίες, τότε θα δυσαρεστηθείτε με αυτή την πατέντα της Apple.

Ένα από τα πράγματα που χαλάνε την ατμόσφαιρα σε μια συναυλία είναι το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος την παρακολουθεί κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο, μαγνητοσκοπώντας ή βγάζοντας φωτογραφίες. Αυτό μπορεί να ενοχλεί τους παρευρισκόμενους που θέλουν να απολαύσουν την παράσταση ή τη συναυλία αλλά και τους ίδιους τους καλλιτέχνες που βλέπουν το κοινό πίσω από μια οθόνη.

Τέλος σε αυτή την παρανοϊκή κατάσταση έρχεται να βάλει η Apple με πατέντα που κατοχύρωσε πριν από λίγες ημέρες.

Η πατέντα αφορά την ανίχνευση ενός υπέρυθρου σήματος από την κάμερα, το οποίο θα προκαλεί την απενεργοποίησή της. Ο πομπός θα μπορεί να βρίσκεται σε τοποθεσίες όπου απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο, όπως π.χ σε ένα σινεμά ή ένα θέατρο.

iphone patent 01

Αν και ακούγεται αρνητικό θα μπορούσε να λειτουργεί και αντίστροφα: να αποκωδικοποιεί τα δεδομένα που λαμβάνει ώστε ο χρήστης να μάθει περισσότερα για ένα αντικείμενο, π.χ. σε ένα μουσείο.

iphone patent 02

Η είδηση για την πατέντα της Apple ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μόλις τον περασμένο Μάιο, η Adele είχε σταματήσει μια συναυλία για να ζητήσει από έναν θαυμαστή της να την απολαύσει στην πραγματική ζωή και όχι μέσα από μια κάμερα. Επίσης, όσοι παρευρίσκονται σε συναυλίες της Alicia Keys θα πρέπει να τοποθετούν τα τηλέφωνά τους σε μια θήκη που κλειδώνει.

Φυσικά, κάτι τέτοιο θα χαροποιήσει τους καλλιτέχνες που επιτέλους θα έχουν όλα τα μάτια στραμμένα πάνω τους. Πιθανότατα, όμως, θα δυσαρεστήσει τους χρήστες iPhone. Μάλιστα, σήμερα, ολοένα και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Snapchat αλλά και υπηρεσίες Live Streaming για να μεταδίδουν υλικό από συναυλίες σε πραγματικό χρόνο. Και σίγουρα, κανείς δεν θα δει με καλό μάτι το γεγονός ότι κάποιος τρίτος θα επιλέγει τη χρήση που μπορεί να κάνει ο καθένας με το κινητό του σε δημόσιο χώρο.

Διαβάστε επίσης: «Οι 4 καλύτερες υπηρεσίες live streaming»

 

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status