Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσοχή! - Αυτό είναι το «νόμιμο» BitTorrent

Προσοχή! - Αυτό είναι το «νόμιμο» BitTorrent
ired.gr

Είναι μια μίξη από Netflix & Spotify και ονομάζεται BitTorrent Now

Το BitTorrent έρχεται στην τηλεόραση, στο smartphone και στο tablet, αλλά όχι ακριβώς όπως θα περιμέναμε. Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται BitTorrent Now, η οποία προσφέρει streaming βίντεο on demand και μουσική από ανεξάρτητους καλλιτέχνες, άγνωστους στο ευρύ κοινό.

Δεν πρόκειται, φυσικά, για έναν τρόπο να αποκτήσουμε πρόσβαση στα εκατομμύρια πειρατικά αρχεία που διατίθενται στα torrent sites. Είναι μια προσπάθεια της BitTorrent να μετατρέψει το όνομά της και την τεχνολογία της σε μια νόμιμη προσπάθεια ώθησης των νέων καλλιτεχνών. Αυτό σημαίνει, πως ό,τι ανεβαίνει στο BitTorrent Now, μεταφορφώνεται αποκλειστικά από τον δημιουργό του. Μερικά από τα αρχεία θα είναι δωρεάν, ενώ άλλα θα απαιτούν πληρωμή ή θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις.

Σε γενικές γραμμές, το BitTorrent Now θα μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη streaming εφαρμογή, όπως το Netflix και το Spotify. Θα πρέπει να το ανοίξετε, να αναζητήσετε κάτι για να παρακολουθήσετε ή να ακούσετε και να πατήσετε κλικ. Η μοναδική διαφορά είναι ότι οι καλλιτέχνες θα είναι λίγο έως πολύ άγνωστοι και πρωτοεμφανιζόμενοι. Στο μέλλον, το υλικό δεν θα περιορίζεται μόνο σε μουσική και βίντεο αλλά και σε περιεχόμενο VR αλλά και σε οτιδήποτε θέλει κάποιος χρήστης / καλλιτέχνης να ανεβάσει.

bit torrent 01

Στη προϋπάρχουσα bundle έκδοση του BitTorrent, υπάρχουν ήδη 30.000 χρήστες που ανεβάζουν δικό τους υλικό, μεταξύ των οποίων και ελάχιστοι διάσημοι καλλιτέχνες, όπως ο Thom York και o Moby. Όμως, σίγουρα, υπάρχουν κι άλλα διαμαντάκια ανάμεσα στο άγνωστο υλικό, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Αν σας αρέσουν η μουσική, οι ταινίες και άλλες μορφές τέχνης, τότε το BitTorrent αξίζει μια δοκιμή. Είναι ήδη διαθέσιμο για συσκευές Android εδώ, ενώ η version για iOS και Apple TV θα ακολουθήσουν σύντομα.

Διαβάστε επίσης: «Τι είναι τα Torrents και πώς τα ‘κατεβάζουμε’»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status