Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα είναι λάθος ή σωστό να αφαιρέσει η Apple την υποδοχή ακουστικών 3.5 mm;

Θα είναι λάθος ή σωστό να αφαιρέσει η Apple την υποδοχή ακουστικών 3.5 mm;
ired.gr

 Οι φήμες λένε ότι η Apple θα εξαφανίσει την υποδοχή ακουστικών στο νέο iPhone και, ίσως, πρόκειται για μια καλή ιδέα.

Η Apple θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone τον Σεπτέμβριο, όπως κάνει κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη αλλαγή αυτή τη φορά να είναι πιθανότατα η αφαίρεση της υποδοχής των ακουστικών. Αν και πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη είδηση, ήδη, τρεις μήνες πριν την κυκλοφορία, αγανακτισμένοι και οργισμένοι χρήστες διαφωνούν με μια τέτοια κίνηση. Συγκεκριμένα, την έχουν χαρακτηρίσει «εχθρική προς τον χρήστη», «ανόητη», «κακή για τους καταναλωτές».

Όμως υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι, που η Apple πρέπει να προχωρήσει στην αφαίρεση της υποδοχής των ακουστικών 3,5 χιλιοστών και να «αναγκάσει» τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ακουστικά Bluetooth ή Lightning. Υπάρχουν όμως και τουλάχιστον δυο λόγοι που μας κάνουν να το ξανασκεφτόμαστε.

Τα υπέρ

Λεπτότερη συσκευή

Πολλοί πιθανολογούν ότι η αφαίρεση της υποδοχής των ακουστικών θα επιτρέψει στην Apple να κατασκευάσει λεπτότερες συσκευές. Ήδη, στα 6.9 χιλιοστά, το iPhone 6s είναι ένα από τα λεπτότερα smartphones στον κόσμο και διαθέτει την “universal” υποδοχή των 3,5 χιλιοστών. Με τη μεγαλύτερη μείωση του πάχους της συσκευής, θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για ...μεγαλουργία ως προς τον κατασκευαστή.

Ένας κόσμος χωρίς καλώδια

Η Apple θέλει να δημιουργήσει έναν ασύρματο κόσμο, όπου τα καλώδια δεν θα είναι απαραίτητα. Με την απομάκρυνση του headphone jack, η εταιρεία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την προώθηση των Bluetooth ακουστικών. Όλως τυχαίως, μια από τις μεγαλύτερες μάρκες της αγοράς, η Beats, της ανήκει.

Το έκανε ήδη και η Motorola

non earbuds 03

Σε περίπτωση που δεν το αντιληφθήκατε, στις αρχές του μήνα, κυκλοφόρησε το Moto Z της Motorola, χωρίς να διαθέτει την υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών.

Η Apple ξέρει να τολμά

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αποφασίζει να κάνει μια ριζική αλλαγή, αχρηστεύοντας μια συνήθεια χρόνων. Το έκανε εξαφανίζοντας τη δισκέτα από το iMac, το έκανε όταν προσέθεσε τη θύρα USB και όταν έβαλε στο συρτάρι εκατομμύρια φορτιστές που δεν ήταν συμβατοί με τη νέα θύρα φόρτισης Lightning των νέων συσκευών. Αν, η Apple, πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φύγει και η υποδοχή των ακουστικών, τότε θα το κάνει, χωρίς να φοβηθεί τίποτα.

Διαβάστε επίσης: «Πώς θα δουλέψουν τα ακουστικά σας στο iPhone 7 αν δεν έχει υποδοχή ακουστικών»

Τα κατά

Ταυτόχρονη φόρτιση και μουσική

Αν συνηθίζετε να ακούτε μουσική ενώ φορτίζετε τη συσκευή σας, δεν θα σας βολέψουν και πολύ τα lightning ακουστικά, αφού θα μοιράζονται το ίδιο βύσμα με τον φορτιστή.

Ακουστικά σε αχρηστία

non earbuds 06

Επειδή, ο περισσότερος κόσμος ακούει μουσική μέσω των smartphones, όσοι αγοράσουν τη νέα συσκευή δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά που έχουν ήδη. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το κουτί του iPhone 7 θα έρχεται μαζί με ένα ζευγάρι Lightning ακουστικών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να αγοράσουν ένα καινούριο και συμβατό ζευγάρι ακουστικών. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και οικολογικό αφού «βουνά» από ακουστικά θα πεταχτούν στα σκουπίδια.

Διαβάστε επίσης: «Ακουστικά iPhone: το πιο υποτιμημένο αξεσουάρ»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status