Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πρώτος κλώνος του iPhone 7 είναι γεγονός – Που αλλού; Στην Κίνα!

Ο πρώτος κλώνος του iPhone 7 είναι γεγονός – Που αλλού; Στην Κίνα!
ired.gr
 Η Κίνα έχει ήδη το iPhone 7. Μόνο που δεν είναι της Apple.

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει τομέας της τεχνολογίας με τον οποίο δεν ασχολούνται οι Κινέζοι κατασκευαστές. Πολύ συχνά, παράγουν κλώνους και αντίγραφα που βασίζονται σε γνωστές μάρκες και αναγνωρίσιμα προϊόντα. Τα λανσάρουν στην κινέζικη αγορά χωρίς να αποκρύψουν ακριβώς την αλήθεια, ότι δηλαδή τα προϊόντα τους είναι «μαϊμού», αν και κάτι τέτοιο είναι εμφανές και από την τιμή στην οποία πωλούνται. Η ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά των smartphones δεν θα μπορούσε, φυσικά, να τους ξεφύγει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινέζικες εταιρίες βάζουν στο στόχαστρο την Apple. Πρόσφατα είχαν αντιγράψει με εκπληκτική επιτυχία το iPhone 6 και είχαν προχωρήσει σε μήνυση για τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος iPhone.

Διαβάστε επίσης: «Η Apple έχασε τη μάχη για το ‘iPhone’ στην Κίνα»

Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει έναν κλώνο για μια συσκευή που δεν έχει, καν, κυκλοφορήσει επίσημα από την Apple: το iPhone 7.

china iphone 01

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε ένα κινέζικο τηλέφωνο το οποίο μοιάζει εντυπωσιακά με εικόνες του iPhone 7 Plus (ή 7 Pro) που έχουμε δει να διαρρέουν τους τελευταίους μήνες. Ο κλέψας του κλέψαντος δηλαδή. Το χρώμα του είναι το Rose Gold και περήφανα φέρει, στην πίσω όψη, την επιγραφή που αναγράφει «Designed by ΤAIWAN, made in China». Διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας, ανα-σχεδιασμένες γραμμές κεραίας και το λογότυπο της Apple. Δεν υπάρχει πληροφόρηση αν η συσκευή λειτουργεί, αλλά το πιθανότερο είναι να τρέχει Android όπως όλοι οι προηγούμενοι κλώνοι iPhone.

Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και δίκαιοι (και να κάνουμε και λίγο χιούμορ), δεδομένου ότι αυτή η συσκευή κυκλοφόρησε πρώτη, το iPhone 7 που θα ακολουθήσει θα πρόκειται για κλώνος του κινέζικου.

Το iPhone 7 θα εμφανιστεί επίσημα σε 2-3 μήνες στις αγορές και από ό,τι όλα δείχνουν θα φέρει ελάχιστες διαφορές από τα iPhone 6 και 6s. Μέχρι τότε, είχαμε αποδεχτεί το γεγονός ότι θα διαρρέουν καθημερινά φήμες αλλά πραγματικά δεν είχαμε φανταστεί ότι θα προλάβει να κυκλοφορήσει και κινέζικος κλώνος του πολυαναμενόμενου iPhone 7.

Διαβάστε επίσης: «Τελικά από πού ξεφυτρώνουν όλες αυτές οι φήμες για την Apple;»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status