Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εφαρμογή BOOM για iOS θα απογειώσει την ακουστική σας εμπειρία

Η εφαρμογή BOOM για iOS θα απογειώσει την ακουστική σας εμπειρία
ired.gr

Αποκτήστε το BOOM για iOS και μετατρέψτε τα απλά ακουστικά σας σε στερεοφωνικό hi-end.

Το να κάνουμε τη μουσική μας στο iPhone να ακούγεται όπως στο στερεοφωνικό μας, είναι - η αλήθεια - μάταιος κόπος. Συνήθως, το κινητό μας και τα μέτρια προς φθηνά ακουστικά που το συνοδεύουν, αποτελούν κακό συνδυασμό και φυσικά δεν μπορούν να συναγωνιστούν την ακουστική εμπειρία που προσφέρει ένα καλό στερεοφωνικό συγκρότημα. Αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι την έλευση του Boom για iOS που έρχεται να αλλάξει την ακουστική μας εμπειρία στο iPhone (iPad, iPod Touch), προσφέροντάς μας τον ήχο που θα θέλαμε να έχουμε με τα απλά ακουστικά μας.

Το Boom της Global Delight (η εταιρία που το αναπτύσσει), δεν είναι κάτι το εντελώς καινούριο ή άγνωστο. Υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια στο Mac με τη μορφή μιας εικονικής κάρτας ήχου που παρεμβαίνει στο ηχητικό σήμα του Mac και - με τα εργαλεία που μας παρέχει - μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε τον συνολικό ήχο του Mac μας (σε οτιδήποτε ακούμε) όπως τον θέλουμε.

Η νεο-εμφανισθείσα έκδοση για iOS λοιπόν, αν και πιο απλή σε δυνατότητες, είναι εξίσου δυναμική και αποτελεσματική. Με μόνη διαφορά ότι λειτουργεί μόνο για την ακρόαση μουσικής, λόγω της διαφορετικής δομής του iOS, μας παρέχει εργαλεία ρύθμισης του ήχου (3D, ισοσταθμιστές, cross-fade με ρυθμιζόμενο χρόνο για σύνδεση των τραγουδιών μεταξύ τους, ένα χρονοδιακόπτη ύπνου, και τη δυνατότητα να αλλάζουμε κομμάτι με το κούνημα της συσκευής (όχι σε iPad όμως).

Επιπλέον αναγνωρίζει χειρονομίες (swipe gestures) για τη δημιουργία σειράς αναμονής κομματιών που θα παίξουν, και έχει κι ένα απλό εφέ visualization. Μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε κομμάτια μέσα από τη μουσική βιβλιοθήκη μας (και από το cloud) και να δημιουργήσουμε τις δικές μας playlists με τη δημιουργία αγαπημένων.

boom music 01

Δείτε ακόμη: Audiophile για iOS. Μια εφαρμογή για μουσικόφιλους

Όπως είπαμε, λόγω των περιορισμών του iOS, δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να δρομολογήσουμε τον συνολικό ήχο του iPhone (όπως από ταινίες, ή άλλες εφαρμογές), όπως συμβαίνει στο Mac. Όμως η μαγεία βρίσκεται στο πατενταρισμένο σύστημα ισοστάθμισης της εταιρίας. Έχουμε επιλογή του είδους των ακουστικών που χρησιμοποιούμε ώστε να ρυθμίζεται ο ήχος ανάλογα με αυτά (άλλα, τα «overhead», άλλα τα «in-ear» για παράδειγμα) και μετά, χρησιμοποιώντας τη «μοναδική, επεξεργαστική λογική ήχου» της εταιρίας - την οποία μοιράζεται με το αντίστοιχο πρόγραμμα του Mac - παράγει έναν πραγματικά εκπληκτικής ποιότητας ήχο, ακόμη και με μέτρια ή φθηνά ακουστικά.

Ξαφνικά, τα μπάσα ακούγονται σφιχτά και καθαρά, τα πρίμα ξεχωρίζουν χωρίς να «ξύνουν» και οι μεσαίες συχνότητες ακούγονται μεστές και πλούσιες και όχι σαν μέσα από «τενεκέ».

Ο ισοσταθμιστής έχει έτοιμα ρυθμισμένα προγράμματα για μια πολύ μεγάλη γκάμα μουσικής από την κλασική μέχρι τη metal και από την ακουστική μέχρι τη rap, hip-hop και R’n’B. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας καλύπτει ανάλογα με το είδος μουσικής που προτιμάτε (και μάλλον περισσότερα από ένα). Κι αν δεν θέλετε κανένα, επιλέγετε το «flat» κι έτσι μπορείτε να έχετε ενεργό το 3D sound χωρίς equalization (για να λειτουργεί το 3D χρειάζεται να είναι ενεργή η ισοστάθμιση).

Το επίσης σπουδαίο χαρακτηριστικό - πέραν των όσων είπαμε - είναι η ρύθμιση του 3D sound. Πατώντας στο εικονίδιο με το μεγαφωνάκι που βρίσκεται δίπλα στο 3D sound (όταν είμαστε στις ρυθμίσεις των εφέ), εμφανίζεται ένα κανονικό σχεδιάγραμμα ήχου 7+1 surround όπου μπορείτε να ρυθμίσετε το κάθε ηχείο ξεχωριστά πώς θα ακούγεται σε σχέση με τον ακροατή (εσάς) που απεικονίζεται στο κέντρο καθιστός.

Δείτε ακόμη: Αφήστε τους ήχους της φύσης να σας μαγέψουν

Ο αρχιτέκτονας του λογισμικού του Boom, Sandhya Prabhu, ονομάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό «killer feature» και πράγματι είναι. Παράγει πραγματικό ήχο surround, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και χωρίς πανάκριβο hardware. Και είναι πράγματι έτσι. Αν ακούσετε μια φορά μουσική με το Boom, δεν θα θέλετε, ούτε θα μπορείτε να ξανακούσετε χωρίς αυτό.

Δυστυχώς έχει τον περιορισμό ότι δεν αναπαράγει μουσική που έχει κλειδώματα τύπου DRM (όπως είναι η μουσική των Apple Music, Spotify, και άλλων παρόμοιων υπηρεσιών). Όμως η εταιρία ετοιμάζει ένα SDK (software development kit) που θα παρέχει στις υπηρεσίες αυτές ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν την τεχνολογία τους μέσα στις εφαρμογές τους.

«Το Boom απευθύνεται σε αυτούς που εκτιμούν τον εξαιρετικό ήχο. Όλοι οι χρήστες του θα έχουν την εμπειρία ενός εξαιρετικά πλούσιου ήχου, ασχέτως ακουστικών. Χαιρόμαστε που το παρουσιάζουμε στην πλατφόρμα του iOS και πιστεύουμε ότι θα γίνει πολύ αγαπητό σε πολλούς», είπε ο διευθυντής της Global Delight, Jason Foodman. Και κρίνοντας από την αρχική μας εμπειρία, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Το Boom θα το βρείτε στο iOS App Store δωρεάν για δοκιμή πέντε ημερών. Κατόπιν πρέπει να πληρώσετε 2,9€ για να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές του για πάντα.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status