Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Λειτουργία “Ώρα ύπνου” για να αποκτήσετε καλές συνήθειες

iOS 10 - Λειτουργία “Ώρα ύπνου” για να αποκτήσετε καλές συνήθειες
ired.gr

Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε καλές συνήθειες ύπνου. Θα σας βοηθήσει και γι’ αυτό η συσκευή σας iPhone.

Η Apple δίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη σημασία στην υγεία των χρηστών κι ως μέρος αυτής της κατεύθυνσης, προσφέρει μια νέα λειτουργία στις ειδοποιήσεις στο λειτουργικό iOS 10, που αφορά τις συνήθειες ύπνου. Συγκεκριμένα θα σας υπενθυμίζει πότε πρέπει να πάτε για ύπνο, πότε να ξυπνήσετε και γενικότερα θα καταγράφει τις συνήθειές σας στον ύπνο.

Τη νέα λειτουργία μπορείτε να την αναζητήσετε στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Ρολόι του λειτουργικού iOS 10, και στην καρτέλα “Ώρα ύπνου”. Η διατήρηση σταθερής ώρας ύπνου και αφύπνισης κάθε ημέρα, είναι η βάση για έναν υγιή ύπνο, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε την καταγραφή δεδομένων κίνησης και φυσικής κατάστασης από το iPhone / iPad 

Η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες μία απλουστευμένη διαδικασία ενεργοποίησης κάνοντας μια σειρά από ερωτήσεις, προκειμένου να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις “ειδοποίηση ύπνου” και αφύπνισης, ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις. Σε αυτές μπορείτε να συμπεριλάβετε τις ημέρες της εβδομάδας που πρέπει να ξυπνήσετε συγκεκριμένη ώρα και πόσες ώρες ύπνου, χρειάζεστε ανά διανυκτέρευση.

bed time 01

Μετά την αρχική ρύθμιση στην καρτέλα “Ώρα ύπνου”, μέσω ενός γραφήματος θα μπορέσετε να ορίσετε τις ώρες ύπνου που θα χρειαστείτε. Μόλις ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις και έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα λάβετε μία ειδοποίηση πως πρέπει να ξαπλώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις που έχετε ορίσει. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως είναι δυνατόν να λάβετε ειδοποίηση για να πέσετε στο κρεβάτι από 5 λεπτά πριν την ώρα που ορίσατε, έως και μία ώρα πριν.

Με την προτροπή του χρήστη να πέσει για ύπνο καθώς και για να ξυπνήσει το πρωί, η νέα λειτουργία θα προωθήσει δεδομένα στην εφαρμογή Υγεία, για να παρακολουθεί τις συνήθειες του ύπνου του. Μέσω της εφαρμογής του ρολογιού η σύνδεση με το HealthKit είναι πολύ εύκολη. Από την ίδια εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να λάβει κι ένα καθημερινό γράφημα, προκαλώντας τον να το κρατήσει ευθυγραμμισμένο. Για να το πετύχει θα πρέπει να πέφτει για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Εγκαταστήστε σήμερα τη δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού 

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα προσαρμογής του ήχου αφύπνισης στα πλαίσια των επιλογών αφύπνισης. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την ένταση της αφύπνισης το πρωί ξεχωριστά από την ένταση των ειδοποιήσεων του λειτουργικού.

Η νέα λειτουργία “Ώρα ύπνου” στην εφαρμογή Ρολόι, αποτελεί μέρος του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος iOS 10, που αναμένεται να διατεθεί επίσημα για συσκευές iPhone και iPad, το φθινόπωρο που θα μας έρθει. Η νέα έκδοση είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στους developers και σε δοκιμαστική μορφή, με ό,τι συνεπάγεται. Τον Ιούλιο αναμένεται και η πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση.

Παρακολουθήστε τη σελίδα ired καθημερινά, καθώς αναλύουμε μία προς μία, όλες τις νέες λειτουργίες και δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος iOS 10. Εάν θέλετε οποιαδήποτε διευκρίνιση, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status