iOS 10 - Μπορείτε να αποκρύψετε προεγκατεστημένες εφαρμογές αλλά όχι να διαγράψετε

iOS 10 - Μπορείτε να αποκρύψετε προεγκατεστημένες εφαρμογές αλλά όχι να διαγράψετε
ired.gr
Άδικα χαρήκαμε! Τελικά με το iOS 10 δεν θα μπορούμε να διαγράψουμε εντελώς τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

Πρόσφατα, η Apple αποκάλυψε ένα από τα καλύτερα νέα όλων των εποχών: οι περισσότερες ενσωματωμένες εφαρμογές στο iOS θα μπορούν να αφαιρεθούν από την αρχική οθόνη του iOS. Στο άκουσμα της είδησης αυτής από επίσημα χείλη, οι απανταχού χρήστες iPhone τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και ζητωκραύγασαν όλοι μαζί «επιτέλους». Και ο δικός μας Elichord, περιχαρής, έγραψε τη δική του άποψη.

Διαβάστε την εδώ: «iOS 10 – Επιτέλους! Μας επιτρέπει να σβήνουμε προ-εγκατεστημένες εφαρμογές»

Όμως, λίγο αργότερα, η Apple συμπλήρωσε μια σημαντική λεπτομέρεια που άλλαξε και πάλι τα δεδομένα: αυτό που θα μπορούμε να αφαιρέσουμε θα είναι μόνο τα εικονίδια, οι ίδιες οι εφαρμογές θα εξακολουθούν να είναι φορτωμένες στη συσκευή.

remove stocks 01

Ο Craig Federighi μιλώντας στο podcast του John Gruber “The Talk Show”, διευκρίνισε ότι το iOS 10 δεν απομακρύνει πλήρως τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Αφαιρεί το εικονίδιο από την αρχική οθόνη, τα δεδομένα του χρήστη και κάποια στοιχεία που τρέχουν στο παρασκήνιο αλλά η εφαρμογή παραμένει στο τηλέφωνο. Αυτό, φυσικά, σημαίνει, ότι, αν αλλάξουμε γνώμη και θέλουμε να την εγκαταστήσουμε ξανά, ενδέχεται να μην χρειαστεί να την κατεβάσουμε από την αρχή. Θα αρκεί να πατήσουμε «Απόκτηση» στο App Store για να εμφανιστεί.

Θα πρέπει όλο αυτό να μας απασχολήσει ιδιαίτερα; Μάλλον όχι.

Ούτως ή άλλως, η Apple υποστηρίζει ότι όλες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της καταλαμβάνουν λιγότερο από 150 ΜΒ. Αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό όταν το τηλέφωνο έχει φτάσει στο όριο του αποθηκευτικού χώρου, αλλά σε γενικές γραμμές δεν επηρεάζει την κατάσταση. Φυσικά και είναι λίγο εκνευριστικό που, παρά την αρχική χαρά μας, δεν μπορούμε τελικά να ξεφορτωθούμε μια για πάντα αυτές τις εφαρμογές που μας επιβάλλονται «με το ζόρι». Όμως, τουλάχιστον, αυτήν την φορά, δεν θα χρειάζεται να τις κρύβουμε σε κάποιο φάκελο ή να χρησιμοποιούμε τεχνάσματα για να τις εξαφανίσουμε.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Το λειτουργικό που θα αυξήσει τον αποθηκευτικό μας χώρο»

Από mirelen