Οι φήμες θέλουν μια συσκευή iPhone 7 Dual SIM, να τις ακολουθήσουμε;

Οι φήμες θέλουν μια συσκευή iPhone 7 Dual SIM, να τις ακολουθήσουμε;
ired.gr
Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ το iPhone με Dual SIM αλλά υπάρχουν πολλοί χρήστες που θα ενθουσιαστούν με αυτή τη φήμη!

Φωτογραφίες που διέρρευσαν από ένα κινέζικο κατάστημα επισκευής smartphones δείχνουν υποτιθέμενα εξαρτήματα του iPhone 7, όπως Dual SIM trays. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, ενδεχομένως η νέα συσκευή της Apple θα επιτρέπει στον χρήστη να λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα από πολλαπλούς αριθμούς τηλεφώνου.

Βέβαια, η ζήτηση για Dual SIM τηλέφωνα στις χώρες όπου τα iPhones έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία) δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Οπότε δεν υπάρχει λόγος η Apple να δημιουργήσει μια Dual SIM συσκευή από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Κάτι παρόμοιο έγινε και με το θέμα της οθόνης. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Apple θεωρούσε ότι οι 4 ίντσες είναι το καλύτερο μέγεθος για ένα smartphone. Μόλις όμως είδε ότι η αγορά της Ασίας προτιμούσε συσκευές 4,7 ιντσών και άνω, αμέσως δημιουργήθηκαν τα iPhone των 4,7 και 5,5 ιντσών.

Ένας μεγάλος αριθμός Android smartphones διαθέτουν υποστήριξη Dual SIM, όπως μοντέλα από τις: Alcatel, BLU, Bluboo, HTC, Huawei, Lenovo, Motorola, LG, Meizu, Samsung, UMI, Xiaomi.

dual sim 01

Η Dual SIM διαφέρει από την Apple SIM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες iPad την εύκολη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών παρόχων με τη χρήση μιας κάρτας SIM. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους ταξιδεύουν και παρέχει κάλυψη σε περισσότερες από 90 χώρες.

Γενικότερα μιλώντας, ένα Dual SIM iPhone δεν ταιριάζει καθόλου στη φιλοσοφία της Apple. Βέβαια, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να δημιουργηθούν διαφορετικές εκδόσεις του iPhone 7 για διαφορετικές αγορές. Υπάρχουν ήδη εικασίες σχετικά με ένα iPhone Pro που θα προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία από την κλασική σειρά iPhone, η οποία θα προσφέρεται σε συγκεκριμένες αγορές του κόσμου.

Αν η φήμη δεν γίνει πραγματικότητα, υπάρχει πάντα και το εγχείρημα της εταιρείας Krimston στο Kickstarter: μια θήκη για το iPhone που θα υποστηρίζει δυο SIM. Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει ήδη 105.745 δολάρια και το προϊόν βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής. Όταν βγει στην αγορά, θα πωλείται για 200$.

dual sim 02

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 – Νέες φήμες κάνουν αναφορά για ακουστικά 3,5 mm και αντάπτορα Lightning» 

Από mirelen