iOS 10 - Νέες επιλογές στο Control Center, μέσω της λειτουργίας 3D Touch

iOS 10 - Νέες επιλογές στο Control Center, μέσω της λειτουργίας 3D Touch
ired.gr

Αν έχετε συσκευή με 3D Touch, το νέο Κέντρο Ελέγχου στο iOS 10, θα σας ενθουσιάσει!

Η Apple συνεχίζει να προωθεί το χαρακτηριστικό 3D Touch των συσκευών της και στο iOS 10 φρόντισε να πάει ένα βήμα παραπέρα, μέσω των νέων επιλογών που εμφανίζονται με “έντονο πάτημα” στα μίνι εικονίδια του Κέντρου Ελέγχου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στη “μοναδικότητα” του 3D Touch. Εφόσον η Apple, δεν “χρησιμοποιεί” την παρατεταμένη επαφή των δακτύλων μας ως μία “συντόμευση” για κάποιες extra ενέργειες, η πλειοψηφία των ενεργειών που γίνονται μέσω του 3D Touch, θα μπορούσαν να εκτελεστούν, απλά, με παρατεταμένη (και όχι έντονη) επαφή στο εικονίδιο που μας ενδιαφέρει. Ας όψεται το marketing...

touch enchances 01

Το νέο Control Center (Κέντρο Ελέγχου) του iOS 10, από τον Σεπτέμβρη και την επίσημη κυκλοφορία του, θα μας παρέχει περισσότερες επιλογές. Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε, δηλαδή να μπορούμε εμείς να επιλέξουμε ποιες λειτουργίες θα συμπεριλάβουμε σε αυτό, αλλά όλες οι βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβρη, δείτε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε σήμερα την δοκιμαστική έκδοση του iOS 10

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως στο ανανεωμένο Κέντρο Ελέγχου έχουν προστεθεί νέες υπο-ενότητες για το HomeKit και τη Μουσική. Εκτός όμως από αυτές τις προσθήκες, η Apple επέλεξε να προσθέσει κάποιες συντομεύσεις (shortcuts), οι οποίες θα εμφανίζονται με τη χρήση του 3D Touch και την έντονη πίεση του δακτύλου μας πάνω στα μίνι εικονίδια του Φακού, του Χρονοδιακόπτη, της Κάμερας και της Φωτεινότητας.

touch enchances 02

Ας δούμε τι συμβαίνει όταν πατήσουμε έντονα στα μίνι εικονίδια του Κέντρου Ελέγχου:

  • Στον Φακό, μπορούμε να επιλέξουμε την ένταση του φωτός, μέσα από τρεις κλίμακες. Χαμηλή, μεσαία και υψηλή.
  • Στον Χρονοδιακόπτη, μπορούμε να επιλέξουμε άμεσα τον χρόνο, μεταξύ τεσσάρων επιλογών: 1 ώρα, 20 λεπτά, 5 λεπτά, ή 1 λεπτό.
  • Στην Κάμερα, ενεργοποιούνται οι επιλογές λήψης παραδοσιακής φωτογραφίας, εγγραφής video σε slow motion, εγγραφής video, ή της λήψης μίας selfie.
  • Στην Αριθμομηχανή, έχουμε τη δυνατότητα να αντιγράψουμε (copy to clipboard) το αποτέλεσμα της τελευταίας μας πράξης.

Σύροντας προς τα αριστερά, εμφανίζεται η νέα υπο-ενότητα της Μουσικής. Προς το παρόν δεν έχει προστεθεί κάποια συντόμευση μέσω του 3D Touch. Όμως, αν σύρουμε πάλι προς τα αριστερά (πάντα στο περιβάλλον του Κέντρου Ελέγχου), θα εμφανιστεί το μενού του HomeKit και οι επιλογές του. Πατώντας έντονα σε αυτές, νέες συντομεύσεις εμφανίζονται, όπως η ρύθμιση της φωτεινότητας και των χρωμάτων σε συμβατές με το HomeKit λάμπες που έχουμε στο σπίτι μας.

Σε περίπου τρεις μήνες θα έχουμε στα χέρια μας την ολοκληρωμένη έκδοση του iOS 10. Μέχρι στιγμής, αν και αρχικά δεν εντυπωσιάστηκα, η εικόνα που έχω είναι πως πρόκειται για ένα πολύ ουσιαστικό update με πολλές, χρηστικές βελτιώσεις. Βέβαια, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της Apple, για να μπορέσουμε να χαρούμε το νέο iOS 10 σε όλο του το μεγαλείο, θα πρέπει να διαθέτουμε μία συσκευή τελευταίας γενιάς. Εκτός και αν μας ετοιμάζει κάποια αποκλειστική - για το iPhone 7 - έκπληξη...

από Kostthem