Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα το υποστηρίζουν

iOS 10 - Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα το υποστηρίζουν
ired.gr

Με το iOS 10, η Apple σταματά την υποστήριξη λογισμικού σε iPhone 4s και iPad 2.

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα τη λίστα με τις συσκευές που θα υποστηρίζουν το iOS 10, δηλαδή την επόμενη έκδοση του λογισμικού για smartphone και tablet. Δυστυχώς, κάποιες από τις παλαιότερες συσκευές δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση μεταξύ των οποίων: το iPhone 4s και το iPad 2.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω συσκευές μπορούν να δεχτούν το iOS 10:

  • iPhone 5, 5C, 5s, 6, 6 Plus, 6s Plus και SE
  • iPad 4, iPad Air, iPad Air 2
  • iPad Pro
  • iPad mini 2, 3 και 4
  • iPod touch 6ης γενιάς

Όλες οι συσκευές που έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν το iOS 10 έχουν κάτι κοινό: διαθέτουν κάποια βερσιόν του επεξεργαστή A5. Πρόκειται για ένα επεξεργαστή με μακρόχρονη υποστήριξη αφού είχε αρχικά συμπεριληφθεί στο iPad 2, τον Μάρτιο του 2011. Αυτό ήταν και το τελευταίο προϊόν της Apple που κυκλοφόρησε πριν τον θάνατο του Steve Jobs, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Αργότερα, o A5 εμφανίστηκε και στο iPhone 4s και προστέθηκε στο iPod Touch 5ης γενιάς και στο iPad mini το 2012.

iphone a5 01

Πρόσφατες ενημερώσεις του iOS έδειξαν πως οι συσκευές με επεξεργαστή A5 δυσκολεύτηκαν να αντεπεξέλθουν. Το iOS 7 ήταν συμβατό με οποιοδήποτε μοντέλο από το iPhone 4 και μετά. Τα iOS 8 και 9 όμως έθεσαν νέο όριο, το iPhone 4s. Με βάση αυτό το μοτίβο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το iOS 10 δεν θα υποστηρίζει το iPhone 4s, το αρχικό iPad mini και το iPad 3ης γενιάς.

Οι συσκευές που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την αναβάθμιση διαθέτουν (τουλάχιστον) τον επεξεργαστή A6, που είναι ήδη τεσσάρων ετών. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σε ένα χρόνο, με την έλευση του iOS 11. Το μεθεπόμενο iOS, ίσως δυσκολέψει τις παρούσες συσκευές, όπως ακριβώς είχε γίνει με τα iOS 7,8 και 9 και τα iPhone με επεξεργαστή A5.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Αποχαιρετήστε τη λειτουργία ‘Σύρατε για ξεκλείδωμα’»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status