iOS 10 - Το λειτουργικό που θα αυξήσει τον αποθηκευτικό μας χώρο

iOS 10 - Το λειτουργικό που θα αυξήσει τον αποθηκευτικό μας χώρο
ired.gr
 Ένα υπέροχο νέο για όσους έχουν iPhone με 16 GB.

 

Η έκδοση των 16 GB μπορεί να μην υπάρξει σαν επιλογή στο επερχόμενο iPhone 7, αλλά υπάρχουν πολλοί χρήστες, όπως εγώ, που κρατάνε στα χέρια τους ένα iPhone με περιορισμένη χωρητικότητα. Υπάρχουν, φυσικά, πολλές λύσεις για τη βελτιστοποίηση της αποθήκευσης, όπως η μεταφορά των δεδομένων στο «σύννεφο» , η αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου και η καλύτερη διαχείριση των εγκαταστημένων εφαρμογών.

Αλλά από ό,τι φαίνεται η Apple είναι έτοιμη να βοηθήσει περισσότερο την κατάσταση, χάρη σε ένα κρυφό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στο iOS 10.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων έχουν ήδη κατεβάσει την δοκιμαστική έκδοση για τους προγραμματιστές, το iOS 10 απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο στις συσκευές. Η Apple δεν ανέφερε επίσημα τίποτα για αυτό το χαρακτηριστικό, κατά τη διάρκεια του WWDC. Το μόνο που αναφέρθηκε ήταν η παρουσίαση νέων εργαλείων βελτιστοποίησης για την αποθήκευση της μουσικής, με σκοπό την απελευθέρωση χώρου στα iPhone και στα iPad.

Το iOS 8 είχε δεχτεί μεγάλες επικρίσεις το 2014, όταν οι χρήστες ανακάλυψαν ότι δεν ήταν σε θέση να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους επειδή δεν είχαν αρκετό χώρο. Στο iOS 9, η Apple έλαβε διάφορα μέτρα για να αποτρέψει τέτοια προβλήματα στο μέλλον.

Στο iOS 10, η Apple ίσως βελτιστοποιήσει περισσότερο τη διαχείριση της αποθήκευσης. Σύμφωνα με screenshot ενός χρήστη, ένα iPhone 6s Plus 128 GB κέρδισε 9 GB επιπλέον μετά το κατέβασμα του iOS 10. Ο χρήστης είχε διαγράψει μόνο τέσσερα τραγούδια μετά το upgrade, χωρίς να αλλάξει τίποτα άλλο.

ios10 iphone 01

Ο αποθηκευτικός χώρος, από 113 GB που ήταν στο iOS 9.3.2 έγινε 122 GB στο iOS 10, δηλαδή αυξήθηκε κατά 8%. Σε ένα iPhone 16 GB, ο επιπλέον χώρος θα μπορούσε να είναι 1 GB, αν υποθέσουμε ότι η αναβάθμιση iOS 10 θα απαιτεί λιγότερο χώρο από το iOS 9.

Τα νέα είναι καλά για τους 16άρηδες! Αναμένουμε για επιβεβαίωση από επίσημα χείλη.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τώρα το iOS 10, στο link που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις αναλυτικές οδηγίες για να το αποκτήσετε χωρίς να είστε προγραμματιστής.

«iOS 10 – Εγκαταστήστε σήμερα τη δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού»

Από mirelen