iOS 10 - To πιο "Hot" χαρακτηριστικό, επιμελώς κρυμμένο στη δοκιμαστική έκδοση

iOS 10 - To πιο "Hot" χαρακτηριστικό, επιμελώς κρυμμένο στη δοκιμαστική έκδοση
ired.gr

Η πιο ενδιαφέρουσα δυνατότητα που θα αλλάξει την όψη του iOS 10 βρέθηκε να κρύβεται μέσα στον κώδικα του iOS 10, της beta 1 έκδοσης.

Η μεγάλη εκδήλωση της Apple, η WWDC 2016, ήταν γεμάτη με σπουδαίες ανακοινώσεις από την αρχή ως το τέλος. Αν και δεν ανέφερε το παραμικρό για νέο hardware, οι ανακοινώσεις για το iOS 10 και το macOS Sierra ήταν αρκετές για να κρατήσουν τον κόσμο πλήρως απασχολημένο. Και βέβαια, δύο ώρες δεν ήταν αρκετές για να αναφερθούν εκτενώς όλες οι αλλαγές που θα έφερνε η μεγαλύτερη αναβάθμιση του iOS μέχρι τώρα.

Τώρα όμως που η έκδοση iOS 10 beta 1 κυκλοφόρησε - και μπορείτε να την εγκαταστήσετε και χωρίς να έχετε πια developer account - ανακαλύφθηκαν μπόλικες λεπτομέρειες που η Apple δεν ανέφερε στην εκδήλωσή της. Κάποια άλλα χαρακτηριστικά όμως δεν έχουν ακόμη προλάβει να τα ενσωματώσουν στην beta 1 έκδοση του iOS 10 και το πιο ενδιαφέρον βρέθηκε κρυμμένο βαθιά μέσα στον κώδικα της beta 1.

Και αυτή είναι η πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη «dark mode» και για να βρίσκεται ανενεργή μέσα στον κώδικα της beta, σημαίνει πως όπου να ‘ναι θα ενεργοποιηθεί σε επόμενες beta, αλλά και στην τελική έκδοση.

Είναι αλήθεια ότι οι φήμες για την dark mode είχαν κυκλοφορήσει και πριν από τη μεγάλη εκδήλωση, αλλά όταν αυτή ήλθε κι έφυγε και κατακάθισε ο κουρνιαχτός η dark mode δεν ήταν πουθενά. Μέχρι που βρέθηκε κρυμμένη μέσα στον κώδικα να περιμένει την ενεργοποίησή της.

Καθώς πολλοί προγραμματιστές άρχισαν να «σκάβουν» μέσα στον κώδικα της beta για να δουν τι άλλα «καλούδια» θα βρουν που δεν είχαν αναφερθεί, ένας ή και περισσότεροι από αυτούς σκόνταψαν πάνω στη dark mode και αυτό έκανε όλο το Internet - με τους οπαδούς της Apple - να βουΐζει από την Τρίτη το πρωί.

Γι’ αυτούς λοιπόν που δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, η ενεργοποίηση της dark mode μετατρέπει το όλο περιβάλλον του iOS σε «σκοτεινό» με μαύρο χρώμα στο υπόβαθρο και κάνει πιο σκούρα τα χρώματα του interface. Έτσι γίνεται πολύ πιο όμορφο και πιο ξεκούραστο για τα μάτια και ιδιαίτερα τη νύχτα σε συνδυασμό και με το γνωστό μας Night Shift.

Δείτε ακόμη: iOS 10: Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ! 

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα ενεργοποιηθεί από την Apple μέσα στις ρυθμίσεις του iOS, αλλά κάποιοι προγραμματιστές ήδη ανέβασαν εικόνες στο Twitter δείχνοντάς μας πώς είναι το περιβάλλον σε dark mode. Δείτε παρακάτω.

hottest feature 01

hottest feature 02

από Elichord