Ένα υπέροχο κόμικ κάνει πιο φιλικό το App Store για τους developers

Ένα υπέροχο κόμικ κάνει πιο φιλικό το App Store για τους developers
ired.gr

Μπορείτε να κατεβάσετε την ψηφιακή έκδοση του Comic Book της Apple. Δεν είναι για εσάς, αλλά για τους προγραμματιστές, αλλά μπορείτε να το αξιοποιήσετε με την πρόταση που θα διαβάσετε.

Προσωπικά σπάνια διαβάζω τους Όρους και τις Προϋποθέσεις μιας συμφωνίας, γιατί είναι ένα βαρετό και συχνά ακαταλαβίστικο κείμενο. Δεν υπάρχει τίποτα να μου τραβήξει το ενδιαφέρον και αν και πρόκειται για σημαντικές λεπτομέρειες, συνήθως, μένουν αδιάβαστες.

apple comic 01

Κάπως έτσι και ήταν και τα guidelines του App Store για τους προγραμματιστές έως σήμερα: ένα τεχνικό κείμενο χωρίς εικόνες που έπρεπε να διαβάσουν για να συμμορφωθούν στους κανόνες και να γνωρίζουν τους όρους χρήσης, πριν προτείνουν το δικό τους app.

apple comic 02

Η Apple, όμως, σε συνεργασία με την Madefire δημιούργησε έναν νέο οδηγό για να κάνει τις νέες οδηγίες πιο εύκολες στο διάβασμα. Έτσι σε ένα βιβλίο κόμικ αναπτύχθηκε μια ιστορία με πέντε ενότητες: Ασφάλεια, Επιδόσεις, Επιχειρήσεις, Σχεδιασμός και Νομιμότητα. Το βιβλίο είναι γεμάτο με illustrated χαρακτήρες, ο καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει διαφορετικά κομμάτια της ιστορίας.

apple comic 03

Το comic book είναι διαθέσιμο για download δωρεάν σε μορφή PDF εδώ

apple comic 04

Αν και ένα βιβλίο κόμικ δεν είναι το πρώτο που θα διάλεγε ένας προγραμματιστής για να διαβάσει όλες τις τελευταίες αλλαγές για το App Store, όμως το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ενδιαφέρον και έχει σκοπό να τραβήξει την προσοχή πολλών νέων σε ηλικία developers. Στο κοινό του WWDC 2016, υπήρχαν πολλοί νέοι προγραμματιστές, με τον νεότερο να είναι μόλις εννιά χρονών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η Apple και με το νέο app εκμάθησης κώδικα Swift Playgrounds, απλοποιώντας τη διαδικασία και κάνοντάς την πιο προσιτή σε μικρές ηλικίες.

Διαβάστε επίσης: «Swift Playgrounds: Παιδική χαρά για μικρούς προγραμματιστές» 

Η πρότασή μου

Μπορεί να μην είστε προγραμματιστές και να μην σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο του comic book αλλά θα μπορούσατε να τυπώσετε κάποιες σελίδες που σας αρέσουν και να τις βάλετε σε κορνίζες. Θα αποτελέσουν υπέροχο ντεκόρ σε ένα παιδικό δωμάτιο ή και γιατί όχι στο σαλόνι. Εγώ το έχω κάνει ήδη!

Από mirelen