Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook «αγκαλιάζει» τα μηνύματα κειμένου SMS

Το Facebook «αγκαλιάζει» τα μηνύματα κειμένου SMS
ired.gr

Οι χρήστες Android μπορούν να στέλνουν SMS μέσω Facebook. Και τα μηνύματα θα είναι μοβ!

Το Facebook το έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν: να αλλάζει τον τρόπο που κάνουμε συνηθισμένα πράγματα. Αυτή τη φορά, όμως, σκοπεύει να αναστήσει το αγαπημένο αλλά σχεδόν ξεχασμένο SMS.

Η λειτουργία έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά από τον Φεβρουάριο, αλλά, τώρα, όλοι οι χρήστες του Facebook Messenger για Android μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά τους μηνύματα (Facebook & SMS) σε ένα και μόνο app.

facebook sms 01

Πώς λειτουργεί

  1. Για να ρυθμίσετε την υπηρεσία SMS του Facebook:
  2. Πατήστε πάνω δεξιά σε οποιαδήποτε σελίδα του Facebook και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  3. Πατήστε Κινητό.
  4. Αν δεν έχετε προσθέσει τον αριθμό του κινητού σας στον λογαριασμό σας, πατήστε Προσθήκη τηλεφώνου και ακολουθήστε τα βήματα. Αν έχετε ήδη προσθέσει το κινητό σας στον λογαριασμό σας, πατήστε Ενεργοποίηση SMS.
  5. Επιλέξτε χώρα και εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και πατήστε Επόμενο.
  6. Χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας, στείλτε με SMS το γράμμα "F" στο 32665 (FBOOK) για να λάβετε τον κωδικό επιβεβαίωσης.
  7. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και πατήστε Επόμενο.

Οι συνομιλίες SMS θα εμφανίζονται σε μοβ χρώμα ενώ οι αντίστοιχες στο Messenger σε μπλε. Η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σε χρήστες iOS, γιατί η Apple περιορίζει την πρόσβαση σε SMS σε κατασκευαστές τρίτων εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: «Δωρεάν SMS από το PC»

Γιατί το Facebook θέλει και τα SMS

Η απάντηση είναι απλή. Το Facebook θέλει να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή Facebook Messenger όσο το δυνατόν περισσότερο, παρόλο που γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί που δεν χρησιμοποιούν καν το app.

To Facebook Messenger έχει περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες, αλλά, κινητά τηλέφωνα που δεν είναι smartphones δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να μετατρέψετε τα γραπτά SMS σε μηνύματα ήχου»

Η ευρύτερη εικόνα

Με το άνοιγμα στο SMS, το Facebook διευκολύνει τη διαδικασία της επικοινωνίας με τους γνωστούς μας. Βέβαια, το Facebook έχει καταφέρει ήδη να γίνει μια μίνι έκδοση του διαδικτύου, ένα μέρος όπου οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν σε απευθείας σύνδεση. Τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν απευθείας στο Facebook, χρησιμοποιώντας τα instant articles. Ακόμη και το YouTube έχει παραγκωνιστεί αφού το Facebook προσφέρει τα δικά του video.

facebook sms 02

Με λίγα λόγια, το Facebook θέλει να κρατήσει τους χρήστες μέσα στο δικό του γιγάντιο οικοσύστημα δικτύωσης.

Ποιος στέλνει ακόμη SMS;

Είναι αλήθεια ότι οι εφαρμογές μηνυμάτων επιτρέπουν περισσότερα από ό,τι κάνει το απλό SMS αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι ακόμη που κρατάνε το SMS ισχυρό. Το Messenger του Facebook μπορεί να γίνει η cross platform λύση, στην οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς όμως τα μηνύματα να αποθηκεύονται στους servers του Facebook. Το Facebook δεν χρεώνει για την υπηρεσία SMS αλλά ισχύουν οι κανονικές χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε επίσης: «Μπλε και πράσινα μηνύματα στο iPhone: ποια είναι η διαφορά και γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρει»

από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status