Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει φωτογραφίες και σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα

iOS 10 - Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει φωτογραφίες και σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα
ired.gr

Στο λειτουργικό iOS 10 η τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες σας, off-line.

H Apple έχει καταστήσει την τεχνητή νοημοσύνη, ως ακρογωνιαίο λίθο στο λειτουργικό iOS 10. Κατά την έναρξη της εφαρμογής “Φωτογραφίες” το λειτουργικό χρησιμοποιεί τεχνολογία “on-device computer vision” για τον εντοπισμό προσώπων και αντικειμένων στις φωτογραφίες. Είναι σίγουρο πως θα αναγνωρίσει έναν οικείο φίλο σας για παράδειγμα και θα αντιληφθεί πως στο βάθος πίσω του υπάρχει ένα βουνό. Όλα αυτά είναι καλά για τον εντοπισμό δεδομένων τοποθεσίας, αλλά θα εντυπωσιαστείτε πραγματικά εάν αφήσετε στην τεχνητή νοημοσύνη να κάνει τα υπόλοιπα.

Μία νέα ενότητα θα συναντήσετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες με τίτλο “Αναμνήσεις”, στην οποία ταξινομούνται οι φωτογραφίες που βασίζονται σε γεγονότα, ανθρώπους, τόπους, σχετικούς προορισμούς και έξυπνες παρουσιάσεις. Σκεφθείτε μία παρόμοια λειτουργία με το Google Photos χωρίς την ανάγκη να βρίσκεστε on-line.

Διαβάστε επίσης: Πόσο γρήγορα μπορείτε να φορτίσετε τη μπαταρία στη συσκευή σας iPhone / iPad; 

H τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει έργο, ακόμη και κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος. Η λειτουργία QuickType - Προτάσεις κειμένου, χρησιμοποιεί πλέον και τη νοημοσύνη της Siri ώστε να εντοπίσει ευρύτερα τι προσπαθείτε να γράψετε. Έχουν επίγνωση του προγράμματος μιας συγκεκριμένης ημέρας και προτείνουν πράγματα που βασίζονται σε στοιχεία, όπως τις επαφές ή την τοποθεσία σας. Εάν ένας φίλος σας, σας ζητήσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενός κοινού σας γνωστού, μπορείτε απευθείας να την επισυνάψετε καθώς η ίδια η εφαρμογή θα προτείνει τη διεύθυνσή του. Το QuickType γίνεται ακόμη καλύτερο στο χειρισμό πολλαπλών γλωσσών και του προγράμματός σας.

Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούμε να πούμε πως ήταν αναμενόμενα από την Apple, καθώς είναι από τις λίγες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που δεν είχαν επικεντρωθεί έως τώρα στην τεχνητή νοημοσύνη. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα η προσθήκη της τεχνικής νοημοσύνης, όμως η τοπική υποστήριξη ίσως φανεί πρακτική σε χρήστες που δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status