Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να πάρετε ένα εσωτερικό νούμερο αυτόματα στο iPhone σας

Πώς να πάρετε ένα εσωτερικό νούμερο αυτόματα στο iPhone σας
ired.gr

Πώς να πάρετε εσωτερικά τηλέφωνα ή επεκτάσεις ενός τηλεφωνικού αριθμού αυτόματα με το iPhone σας.

Πολλές φορές έχει χρειαστεί να πάρουμε κάποιο τηλέφωνο - συνήθως σε εταιρίες - όπου χρειάζεται να πάρουμε μετά κάποιον επιπλέον εσωτερικό αριθμό για να συνδεθούμε με το άτομο ή την υπηρεσία που θέλουμε. Και συνήθως πρέπει να περάσουμε από το κέντρο και να περιμένουμε να μας συνδέουν με το εσωτερικό που θέλουμε, ενώ μπορεί να το γνωρίζουμε ήδη. Κι αν τύχει να πατήσουμε κάποιο λάθος νούμερο, ξεκινάει η όλη διαδικασία από την αρχή.

Όλη αυτή την ταλαιπωρία μπορούμε να την αποφύγουμε χάρη σε ένα κρυμμένο κολπάκι που υπάρχει σε κάθε iPhone. Χάρη σε αυτή την όχι και τόσο γνωστή ιδιότητα της τηλεφωνικής εφαρμογής του iPhone, μπορούμε να προγραμματίσουμε να εκτελείται η κλήση του τηλεφώνου και του εσωτερικού της επαφής που θέλουμε, αυτόματα.

Δείτε ακόμη: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks 

Να πώς γίνεται ...

Εκκινείστε την εφαρμογή των Επαφών

Βρείτε την επαφή που έχει το εσωτερικό νούμερο που θέλετε να προσθέσετε (ή δημιουργείστε την αν δεν υπάρχει)

Πατήστε Αλλαγές (αν ήδη υπάρχει η επαφή)

  • Επιλέξτε το τηλέφωνο όπου θα προστεθεί το εσωτερικό-επέκταση (ή προσθέστε πρώτα το τηλέφωνο αν δεν υπάρχει)
  • Πατήστε το πλήκτρο «+*#»

dial internal 01

  • Ένα σετ από νέες επιλογές θα εμφανιστεί
  • Πατήστε το Pause
  • Θα δείτε ένα κόμμα να προστίθεται στο τέλος του αριθμού
  • Πληκτρολογήστε το εσωτερικό νούμερο μετά το κόμμα
  • Πατήστε Τέλος και είστε έτοιμοι.

Το κόμμα που προστέθηκε στον τηλεφωνικό αριθμό αναγνωρίζεται από τα τηλεφωνικά συστήματα σαν παύση. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας θα καλέσει τον κύριο αριθμό, θα περιμένει για λίγο (μέχρι το σύστημα να αρχίσει να παρέχει επιλογές) και μετά θα καλέσει το εσωτερικό αυτόματα.

Δείτε ακόμη: 21 Κόλπα και Συμβουλές για iPhone 

Ρυθμίζοντας επεκτάσεις για διαφορετικά τηλεφωνικά συστήματα

Το παραπάνω κόλπο λειτουργεί αν το τηλεφωνικό κέντρο-σύστημα που καλείτε έχει λίγες επιλογές ή τις λέει σχετικά γρήγορα, ή επιτρέπει να καλέσουμε το εσωτερικό πριν να τελειώσει να τις εκφωνεί. Αν όμως κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει και πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η εκφώνηση επιλογών - και αυτές αργούν - πριν καλέσουμε το εσωτερικό, τότε πρέπει να προσθέσουμε περισσότερο χρόνο στην παύση.

Πολύ απλά, πατούμε το πλήκτρο Pause περισσότερες φορές, ώστε να προστεθούν περισσότερα «κόμματα» ανάλογα με το πόσο χρόνο θέλουμε να περιμένει το iPhone μας πριν καλέσει το εσωτερικό. Αν δεν γνωρίζετε πόσο πρέπει να περιμένετε ή το τηλεφωνικό κέντρο έχει διαφορετικούς χρόνους αναμονής, τότε αντί του Pause, πατήστε το πλήκτρο Wait (θα προστεθεί ένα ελληνικό ερωτηματικό) και μετά προσθέτετε πάλι το εσωτερικό, κατά τον προγραμματισμό της επαφής που είπαμε πιο πάνω.

Τότε, το iPhone θα περιμένει αφού καλέσει τον κύριο αριθμό και, όταν τελειώσει η εκφώνηση επιλογών του κέντρου, εσείς απλά θα ξαναπατήσετε το πλήκτρο κλήσης και θα κληθεί αμέσως το εσωτερικό της επαφής. Δεν είναι τόσο αυτόματο όσο το προηγούμενο, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να θυμάστε το εσωτερικό, ούτε υπάρχει φόβος να πληκτρολογήσετε λάθος και να πηγαίνετε «ξανά-μανά» από την αρχή.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status