Εκτύπωση αυτής της σελίδας

macOS Sierra, watchOS 3 και tvOS - Όλες οι ανακοινώσεις της εκδήλωσης WWDC 2016

macOS Sierra, watchOS 3 και tvOS - Όλες οι ανακοινώσεις της εκδήλωσης WWDC 2016
ired.gr

Έχουμε τα νέα για όλα τα νέα λειτουργικά της Apple σε όλες τις συσκευές της.

Σε άλλο άρθρο μας θα διαβάσετε τα νέα για το νέο iOS 10 που θα λανσαριστεί το Σεπτέμβριο του 2016 μαζί με το νέο macOS Sierra (Mac) και τα WatchOS 3 (Apple watch) και tvOS (Apple TV), για τα οποία θα σας ενημερώσουμε σε αυτό μας το άρθρο.

Δείτε ακόμη: Ποιος είναι τελικά ο εφευρέτης του iPhone;

macOS Sierra - το νέο λειτουργικό των Mac

Η Apple παρουσίασε την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση στο Mac OS X με το όνομα «macOS Sierra» (ναι το mac είναι με μικρά πια και το «Χ» λείπει). Με αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στα Continuity, iCloud, Apple Pay, βελτιώσεις στα tabs μια διαπλατφορμική επικοινωνία μεταξύ όλων των συσκευών που ανήκουν στον ίδιο λογαριασμό Apple ID, ακόμη και για το Πρόχειρο (clipboard) και, ίσως το πιο σημαντικό, την ενσωμάτωση της Siri.

Να μια γρήγορη ματιά σε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του νέου macOS Sierra και κάμποσα screenshots μαζί.

Το Αυτόματο Ξεκλείδωμα (Auto Unlock) επιτρέπει σε έναν χρήστη-κάτοχο του Apple watch να ξεκλειδώνει το Mac του με την προσέγγισή του και μόνο σε αυτό - χάρη στο watch - αποφεύγοντας έτσι όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες εισόδου σε λογαριασμούς.

macos sierra 02

Το Καθολικό Πρόχειρο (Universal Clipboard) επιτρέπει σε χρήστες Mac και iOS συσκευών να κάνουν αντιγραφή και επικόλληση ανάμεσα σε συσκευές πια. Για παράδειγμα κάνουμε αντιγραφή ενός κειμένου στο iPhone και μπορούμε να το κάνουμε επικόλληση στο Mac και αντιστρόφως.

macos sierra 03

Επίσης προστέθηκε ένα ενσωματωμένο εργαλείο στο λειτουργικό που κάνει βελτιστοποίηση του σκληρού δίσκου, με το να ανεβάζει αυτόματα παλιά αρχεία στο iCloud για να ελευθερώνει χώρο και καθαρίζει αυτόματα τη σαβούρα που μένει από διάφορα προγράμματα όπως caches, παλιά άχρηστα ξεχασμένα αρχεία (old junk) κλπ.

macos sierra 04

Το Apple Pay έρχεται και στο Web, επιτρέποντας στους χρήστες Mac να κάνουν ασφαλείς πληρωμές όταν ψωνίζουν από διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Μπορούμε με ασφάλεια να κάνουμε αγορές με το Mac μας χρησιμοποιώντας το TouchID του iPhone ή το Apple watch.

macos sierra 05

Η δυνατότητα ΡΙΡ (Picture in Picture) έρχεται και στο Mac, όπως είναι στο iPad, και υποστηρίζεται εγγενώς ώστε να μην χρειαζόμαστε εφαρμογές τρίτων για να το επιτύχουμε.

macos sierra 06

Δείτε ακόμη: Η φήμη για την OLED touch bar του νέου Macbook μετατράπηκε σε ένα εκπληκτικό 3D concept 

Και βέβαια το σπουδαιότερο, η Siri έρχεται πια στο Mac με όλες τις σπουδαίες αναβαθμίσεις που θα διαβάσετε πιο λεπτομερώς στο άρθρο για το iOS 10. Έτσι θα μπορούμε πια να μιλάμε στα Mac μας όπως κάνουμε στο iPhone και iPad. Επίσης η Siri είναι συνδεδεμένη και με το Spotlight επιτρέποντας την αναζήτηση με τη βοήθεια φωνητικών εντολών. Και με τη Siri «ανοιχτή» πια σε τρίτους κατασκευαστές οι δυνατότητες είναι άπειρες.

macos sierra 07

Το νέο εργαλείο Αναμνήσεις (Memories) ψάχνει μέσα στη βιβλιοθήκη των φωτογραφιών μας και βρίσκει ξεχασμένες στιγμές δημιουργώντας πανέμορφα slideshow και συλλογές που μπορείτε να μοιραστείτε με τις καλύτερες φωτογραφίες σας από πρόσωπα, τοποθεσίες, γιορτές κλπ.

macos sierra 08

Τα Tabs που γνωρίζουμε από το Safari και το Finder, έρχονται και στις υπόλοιπες εφαρμογές της Apple, προσθέτοντας μεγαλύτερη ευχρηστία και ευελιξία σε πολλαπλά ανοιχτά αρχεία και μάλιστα σε πλήρη οθόνη.

macos sierra 09

Αν θέλετε να κάνετε μια προεπισκόπηση του νέου λειτουργικού, η Apple έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό εδώ 

Το macOS Sierra αναμένεται το Φθινόπωρο στη συνήθη γιορτή της Apple (μάλλον μέσα Σεπτεμβρίου όπως πάντα), μαζί με τα iOS 10, WatchOS 3, Apple tvOS, iPhone 7 , 7 Pro κλπ.

WatchOS 3 και tvOS

Το WatchOS 3 και η νέα έκδοση του tvOS (για την Apple TV) ανακοινώθηκαν επίσης στη WWDC ως οι επόμενες μεγάλες αναβαθμίσεις των αντίστοιχων λειτουργικών των συσκευών της Apple, Apple watch και Apple TV.

WatchOS 3

macos sierra 10

Η επόμενη έκδοση του WatchOS προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών και έχει σκοπό να αυξήσει κατά πολύ τις επιδόσεις - μέχρι και 7πλάσια εν σχέσει με το σημερινό WatchOS.

Υπάρχει μια πληθώρα σχεδιαστικών αλλαγών στο WatchOS 3, με κυρίαρχη ένα Dock που λειτουργεί σαν app switcher και Control Center όπως και στο iOS.

Μια έξυπνη λειτουργία αναγνώρισης γραφής με την ονομασία Scribble ερμηνεύει αυτά που γράφουμε με το χέρι μας στην οθόνη και το μετατρέπει σε κείμενο, διευκολύνοντας έτσι την επικοινωνία με το ρολόι. Πολλά νέα Watch faces είναι επίσης διαθέσιμα και έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα.

Υπάρχει μια νέα λειτουργία εκτάκτου ανάγκης με το όνομα SOS (πρωτότυπο μη μου πείτε) που καλεί την Άμεσο Δράση και δίνει πληροφορίες της ιατρικής κατάστασης (Medical ID), παρέχει την παρούσα τοποθεσία μας και στέλνει ένα επείγον μήνυμα σε συγκεκριμένες επαφές που έχουμε επιλέξει.

Οι εφαρμογές Δραστηριότητα και Υγεία έχουν επίσης αναβαθμιστεί περιλαμβάνοντας βελτιώσεις ειδικά για άτομα σε αναπηρικές καρέκλες, διαμοιραζόμενες δραστηριότητες και ακόμη και ασκήσεις αναπνοής, γιόγκα για μείωση του στρες.

Ίσως το πιο σημαντικό του νέου WatchOS 3 είναι η τεράστια αύξηση επιδόσεων χωρίς την αλλαγή hardware (αν και είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστεί νέο μοντέλο αργότερα φέτος).

Δείτε ακόμη: iPhone 7 Rumors: Αντικατάσταση της απόχρωσης Space Grey με Deep Blue 

tvOS 10

macos sierra 11

Η επόμενη έκδοση του tvOS για την Apple TV επίσης παρουσιάστηκε στην WWDC 2016 και περιλαμβάνει μια ποικιλία νέων χαρακτηριστικών, αναβαθμίσεις και βελτιώσεις σε υπάρχουσες δυνατότητες και ένα νέο «σκοτεινό» interface (dark mode).

Η εφαρμογή Remote για το iPhone που έχει όλες τις λειτουργίες που έχει και το Siri remote της Apple TV 4, περιλαμβάνει επίσης την απτική πλοήγηση (touch navigation) και τις λειτουργίες της Siri.

Το «Single Sign-on» μας επιτρέπει αν κάνουμε εφάπαξ είσοδο σε όλα τα κανάλια μέσω ενός ενοποιημένου interface-φόρμας αντί να πηγαίνουμε από τη μία εφαρμογή στην άλλη για να κάνουμε είσοδο.

Η Dark Mode παρέχει μια νέα πιο «σκοτεινή» εμπειρία στο interface και υπάρχει μια πληθώρα άλλων βελτιώσεων στο ζωντανό streaming και επίσης αρκετές νέες εφαρμογές.

Οπωσδήποτε περιμένουμε με αγωνία τον Σεπτέμβριο.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status