Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα καλύτερα «αδιάβροχα» smartphones - 2016

Τα καλύτερα «αδιάβροχα» smartphones - 2016
ired.gr

 Θα αλλάζατε το iPhone για ένα από τα αδιάβροχα smartphones της λίστας μας;

Αδιάβροχα τηλέφωνα ή ανθεκτικά στο νερό; Η Samsung, η LG, η Sony και κάποιοι άλλοι κατασκευαστές έχουν κυκλοφορήσει συσκευές που είναι iPxx certified, δηλαδή πιστοποιημένες ως προστατευμένες από το νερό. Και μάλιστα, δεν πρόκειται απαραίτητα για άσχημα και ογκώδη τηλέφωνα που καλύπτονται εξ ολοκλήρου από καουτσούκ αλλά για εκπληκτικά smartphones που δεν φοβούνται το νερό.

Οπότε αν είχατε στο παρελθόν ένα ατύχημα με νερό στο smartphone σας ή θέλετε να κάνετε ξένοιαστες διακοπές κοντά στη θάλασσα, αυτά είναι τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα που θα σας συνοδεύσουν στις βουτιές σας.

Samsung Galaxy S7 & Samsung Galaxy S7 Edge

waterproof 01

Ενώ το Samsung Galaxy S6 δεν μπορούσε επίσημα να απωθεί το νερό, η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S7 και το Galaxy S7 Edge είναι αδιάβροχα. Και τα δυο κατέχουν βαθμολογία IP68, που σημαίνει ότι μπορούν να βυθιστούν σε έως και 1,5 μ. νερού για 30 λεπτά. Οπότε, μην τα πάρετε μαζί σας για scuba diving αλλά αν πέσουν στην μπανιέρα, δεν θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε το review μας για το Samsung Galaxy S7 εδώ 

Samsung Galaxy S7 Active

waterproof 02

Το Galaxy S7 Active είναι μια πιο «σκληρή» εκδοχή του Galaxy S7. Ξεχωρίζει για την αντοχή του στο νερό με δείκτη IP68 και την ικανότητά του να βυθίζεται κάτω από το νερό για 30 λεπτά, χωρίς να υποστεί καμία βλάβη. Αν και δεν είναι τόσο λαμπερό όσο το S7, διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά και επιπλέον προστασία, όπως περίβλημα από καουτσούκ και πίσω όψη από πλαστικό αντί γυαλί.

Sony Xperia Z5 Compact

waterproof 03

Η Sony κυκλοφόρησε το πρώτο αδιάβροχο smartphone με το Xperia Z, το 2013. Από τότε, όλα τα Xperia τηλέφωνά της είναι ανθεκτικά στο νερό. Το 2015, εισήγαγε τρία νέα μοντέλα, τα Xperia Z5, Z5 Xperia Compact και το Xperia Z5 Premium. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά μοιράζονται τον ίδιο βαθμό προστασίας από το νερό και τη σκόνη: IP68.

Διαβάστε επίσης: «7 συναρπαστικά smartphones για το 2016»

Sony Xperia X series

waterproof 04

Η σειρά Xperia X της Sony έχει βαθμό αντίστασης στο νερό IP68 και εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Όλα τα Sony Xperia X διαθέτουν πρωτοποριακό στεγανοποιημένο περίβλημα, αλλά δεν υστερούν σε κομψότητα. Αντέχουν τη βροχή και μια σύντομη πτώση στο νερό, ακόμη και για να βγάλετε υποβρύχιες φωτογραφίες.

Caterpillar Cat S60

waterproof 05

Το είχαμε βάλει και στη λίστα με τα top «χαζά» κινητά τηλέφωνα. Είναι πράγματι το πιο αδιάβροχο smartphone στον κόσμο αφού μπορεί να βυθιστεί στα 5 μέτρα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που αντέχουν μέχρι το 1,5 μέτρο.

Διαβάστε επίσης: «Τα top χαζά κινητά τηλέφωνα»

Πόσο αδιάβροχα είναι τα αδιάβροχα τηλέφωνα;

Ο βαθμός προστασίας IPXX αφορά την πιστοποίηση ενός προϊόντος όσον αφορά την αδιαβροχοποίηση και την προστασία από τους ρύπους. Το πρώτο από τα δυο ψηφία υποδηλώνει την αντοχή στη σκόνη και στα μικροσωματίδια. Συνήθως το νούμερο αυτό είναι 5 ή 6. Το δεύτερο ψηφίο αφορά την αντοχή στο νερό, και μόνο στο νερό (όχι σε άλλα υγρά, όπως χυμός, αλατόνερο κλπ). Το συνηθισμένο είναι το νούμερο 7, κάτι που σημαίνει ότι το τηλέφωνο μπορεί να βυθιστεί έως το ένα μέτρο και αν «σωθεί» εγκαίρως, θα συνεχίσει να λειτουργεί. Το νούμερο 8, ως δεύτερο ψηφίο, είναι πιο σπάνιο και δίνει περιθώριο βύθισης τα 3 μέτρα.

Φυσικά, ο κάθε κατασκευαστής αναφέρει τις δικές του λεπτομέρειες στην περιγραφή του κάθε smartphone και μπορεί να χρησιμοποιήσει τον «όρο» αδιάβροχο, αν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις. Πρακτικά, κανένα τηλέφωνο δεν είναι πραγματικά αδιάβροχο, αφού δεν μπορούν να βρίσκονται επ’ αόριστον κάτω από το νερό. Μπορεί να απενεργοποιηθούν και να ανοίξουν ξανά όταν έχουν στεγνώσει εντελώς.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status