Ποιος είναι τελικά ο εφευρέτης του iPhone;

Ποιος είναι τελικά ο εφευρέτης του iPhone;
ired.gr

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία για το iPhone προκαλεί αντιδράσεις.

Η Apple μπορεί να είναι μια από τις πιο κερδοφόρες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο. Εσείς ξέρετε ποιος εφηύρε το μεγαλύτερο προϊόν της, το iPhone; Εάν είστε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην αμερικάνικη βουλή, Nancy Pelosi, η απάντηση είναι απλή.

Δεν ήταν ούτε ο Steve Jobs, ούτε ο Johny Ive ούτε κανένας άλλος υπάλληλος της Apple που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του iPhone. Την ιδέα είχε, από την αρχή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: «ACSI: Δεν είναι το iPhone το αγαπημένο τηλέφωνο των χρηστών»

Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ακρόασης, ως μέρος της προετοιμασίας για το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Ιούλιο, αναφέρθηκε η ανάγκη περισσότερων συνεργασιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να προωθηθεί η καινοτομία. Τότε ήταν που αναρωτήθηκε αν όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν από ένα smartphone και στη συνέχεια, κρατώντας σε κοινή θέα το δικό της iPhone 6s Plus (ή 6 Plus), είπε πως αυτό προήλθε από κυβερνητικές επενδύσεις στην έρευνα.

apple pelosi 01

«Λένε ότι ο Steve Jobs έκανε καλή δουλειά στον σχεδιασμό και στην συναρμολόγηση του [iPhone]. Όμως η ομοσπονδιακή έρευνα το εφηύρε», είπε η Pelosi, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το GPS, τις υψηλής τεχνολογίας οθόνες, την αναγνώριση φωνής, τη συμπίεση ασύρματων δεδομένων ως μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του iPhone.

Διαβάστε επίσης: «iPhone από εξωτερικό, τι πρέπει να προσέξετε»

Αυτό που προφανώς εννοούσε η Pelosi ήταν ότι η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και η έρευνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε πολλές από τις βασικές τεχνολογίες του iPhone, κάτι που είναι αλήθεια. Για παράδειγμα, ο στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε την τεχνολογία του GPS, πάνω στην οποία βασίζονται τα smartphones σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, ο ισχυρισμός της ότι ο Steve Jobs και η Apple απλά συνέθεσαν τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες και ότι τα ομοσπονδιακά ερευνητικά προγράμματα αξίζουν συγχαρητήρια για την επινόηση της συσκευής, ήταν αρκετά υπερβολικός και φυσικά προκάλεσε αντιδράσεις.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις, το γραφείο της Pelosi εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν ήθελε, με κανένα τρόπο, να δείξει έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του Steve Jobs και ότι η Apple αξίζει την αναγνώριση αφού κατάφερε να υποστηρίξει τις ομοσπονδιακές καινοτομίες, να τις αναμορφώσει, να τις εμπορευματοποιήσει και να τις μετατρέψει σε μια συσκευή που άλλαξε τον κόσμο.

Το όλο περιστατικό θυμίζει έντονα μια παλαιότερη ομιλία του Ομπάμα με τίτλο «Δεν το χτίσατε εσείς αυτό», από το 2012. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, όποιος έχει επιτύχει κάτι στη ζωή του, το οφείλει στις επενδύσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης, είτε αυτό είναι ένας πολύ καλός δάσκαλος στο σχολείο, είτε κάποιος που έχει επενδύσεις σε δρόμους και γέφυρες.

Πιστεύετε ότι η Pelosi έχει δίκιο ή άδικο για το iPhone;

apple pelosi 02

Πάντως η άποψή της δεν την έχει αποτρέψει ούτε στο παρελθόν να χρησιμοποιήσει προϊόντα της Apple.

Διαβάστε επίσης: «Τα ιερογλυφικά στην πίσω πλευρά του iPhone (και όχι μόνο)»

Από mirelen