19 iPhones έκαναν φτερά από κλέφτες μεταμφιεσμένους σε υπαλλήλους του Apple Store

19 iPhones έκαναν φτερά από κλέφτες μεταμφιεσμένους σε υπαλλήλους του Apple Store
ired.gr

Πόσο εύκολο είναι το να κλέψεις iPhones μέσα από τα καταστήματα της Apple;

Σίγουρα δεν είναι και η πιο συναρπαστική ληστεία που έχουμε ακούσει, αλλά είναι άξια αναφοράς. Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ενημέρωσε για ένα ζευγάρι κλεφτών, οι οποίοι κατάφεραν να αφαιρέσουν 19 iPhones από ένα κατάστημα Apple Srore, μεταμφιεσμένοι ως υπάλληλοι του καταστήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DNAinfo, οι κλέφτες ντυμένοι παρόμοια με τις στολές των εργαζομένων του καταστήματος στο Soho, εισέβαλαν στο εργαστήριο επισκευών την 1η Ιουνίου. Οι κλέφτες άρπαξαν συσκευές αξίας $16.130 και τις παρέδωσαν σε συνεργό τους, ο οποίος τις έκρυψε κάτω από τα ρούχα του. Στη συνέχεια το ζευγάρι “υπαλλήλων” αποχώρησε από το κατάστημα.

Διαβάστε επίσης: Apple Store “Cube” 5th Avenue: H ανείπωτη ιστορία δημιουργίας του 

Οι κλέφτες προφανώς και ήταν καλά οργανωμένοι πέρα από τον ρουχισμό τους, καθώς γνώριζαν τους χώρους του καταστήματος και κινήθηκαν με άνεση μέσα σε αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν κατάστημα της Apple, ακολουθώντας αυτό το τέχνασμα.

Τον προηγούμενο Μάρτιο η εφημερίδα New York Post, ανέφερε πως έκλεψαν κατάστημα της Apple στο Upper West Side, δύο φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες, ακολουθώντας παρόμοια τακτική.

Τρεις απατεώνες συμπεριλαμβανομένης και μίας γυναίκας ντυμένης ως υπάλληλος του καταστήματος, απέσπασαν οκτώ συσκευές στις 16 Φεβρουαρίου. Ο άντρας συνεργός προσποιήθηκε τον αγανακτισμένο πελάτη και φώναζε στους υπαλλήλους του καταστήματος για αντιπερισπασμό. Στη συνέχεια στις 22 Μαρτίου ένα άλλο τρίο (δεν έγινε γνωστό αν πρόκειται για την ίδια συμμορία), κατάφερε να αφαιρέσει 59 iPhones, αξίας περίπου $44.000, πάλι με το ίδιο τέχνασμα. Τότε ο μεταμφιεσμένος υπάλληλος, μετέφερε τις συσκευές στην τουαλέτα του καταστήματος όπου βρισκόταν η συνεργός του. Ένα τρίτο άτομο έπαιζε το ρόλο της “επιφυλακής”.

Διαβάστε επίσης: Νέο Apple Store με κυλινδρική είσοδο ανεγείρεται στην Κίνα 

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο κατάστημα, χρησιμοποιείται ως τόπος εκπαίδευσης και κατάρτισης υπαλλήλων από την εταιρεία. Υπάλληλος του καταστήματος δήλωσε στην εφημερίδα πως κανείς υπάλληλος δεν θα έδινε σημασία σε ένα άγνωστο πρόσωπο, από τη στιγμή που φορούσε οικεία στολή. Μερικές φορές ένα γνωστό λογότυπο δεν φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

από DINFUN