Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iMessages: Έρχονται στο Android;

iMessages: Έρχονται στο Android;
ired.gr

Φήμες της τελευταίας στιγμής, αναφέρουν πως τη Δευτέρα, η Apple θα ανακοινώσει την κυκλοφορία της δημοφιλούς της υπηρεσίας για το Android.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple για το 2016 θα ανοίξει τις πύλες του την προσεχή Δευτέρα. Εμείς, έχουμε προσπαθήσει με βάση τις ειδήσεις αλλά και τις φήμες που κυκλοφορούν ανά το διαδίκτυο να συγκεντρώσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο Keynote και μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ:

Όμως, μία νέα φήμη - είδηση έκανε την εμφάνισή της την τελευταία στιγμή και θεωρούμε πως αξίζει να σας την αναφέρουμε (θεωρώ πως οι πιθανότητες να ευσταθεί η φήμη αυτή, είναι αρκετές). Σύμφωνα λοιπόν με το MacDailyNews, το οποίο επικαλείται πηγές “οικίες στον τρόπο σκέψης της εταιρίας”, η Apple, στο WWDC θα ανακοινώσει το ντεμπούτο της υπηρεσίας iMessages, στο οικοσύστημα του Android.

Είναι αλήθεια, πως η Google προσπαθεί εδώ και χρόνια να υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο με την υπηρεσία της Apple, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής. Η πιο πρόσφατη προσπάθειά της ονομάζεται Allo και αναμένουμε να δούμε τον βαθμό της επιτυχίας της.

Η Apple, από τη μεριά της, με μία τέτοια κίνηση, στην ουσία παραδίδει την αποκλειστικότητά της στη συγκεκριμένη υπηρεσία, προκειμένου να αυξήσει το “ακροατήριό της”. Εξάλλου, δεν θα είναι και η πρώτη φορά που η εταιρία θα κυκλοφορήσει κάποιο app για το Android. Εκτός του app “Move to iOS”, υπάρχει και η υπηρεσία Apple Music στο Android, συνοδευόμενη φυσικά από το σχετικό app στο Play Store.

Διαβάστε επίσης: Ποιες αλλαγές περιμένουμε στις εκδόσεις της εφαρμογής “Φωτογραφίες” για OS X και iOS

Τα iMessages, είναι μία πολύ δημοφιλής υπηρεσία της Apple και στη χώρα μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν στιγμές που ανταλλάσσονται πάνω από 200.000 μηνύματα το δευτερόλεπτο! Μία τέτοια κίνηση από πλευράς της Apple θα “ένωνε” με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους δύο “κόσμους”, αλλά εκτιμώ πως για να είναι ολοκληρωμένη, θα πρέπει να γίνει πιο “προωθημένα”. Δηλαδή, με την ταυτόχρονη διανομή στο Android οικοσύστημα και μίας υλοποίησης του FaceTime. Δεν είναι κρίμα, οι Android χρήστες, να μην έχουν ακόμα “γνωρίσει” τον απλούστερο τρόπο για video chat;

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status