Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυναίκειο προβάδισμα έχει η εξάρτηση από τα smartphones

Γυναίκειο προβάδισμα έχει η εξάρτηση από τα smartphones
ired.gr

Πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα ασχολείται μαζί τους το γυναικείο φύλο.

Μια νοτιοκορεάτικη έρευνα σε μαθητές σχολείων για τα smartphones έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο εξαρτημένες από τα smartphones από ό,τι οι άντρες.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 52% των γυναικών χρησιμοποιεί το smartphone από τέσσερις ώρες και πάνω την ημέρα σε σχέση με το 29,4% των αντρών. Τα ποσοστά για τη χρήση smartphones 6 ώρες την ημέρα ήταν πάλι υπέρ των γυναικών, 22,9% έναντι 10,8%.

iphone addicted 01

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους, όχι τόσο για να κάνουν κλήσεις ή να παίξουν παιχνίδια αλλά για να μπουν στα social media, όπως το Facebook και το Instagram. Ενώ οι άντρες ανοίγουν το κινητό τους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τη δουλειά, οι γυναίκες κάνουν χρήση της συσκευής τους συνεχώς, ακόμη και όταν μιλάνε με άλλους ή όταν βρίσκονται εν κινήσει.

Μία στις πέντε γυναίκες (20,1%) παραδέχτηκαν ότι ένιωθαν ανασφάλεια όταν δεν είχαν πρόσβαση στο smartphone τους ενώ μόνο 8,9 % των αντρών ένιωθαν έτσι. Για πολλές γυναίκες, μάλιστα, η εξάρτηση από τα smartphones έχει επηρεάσει την ψυχική τους υγεία.

iphone addicted 02

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1236 μαθητών σε έξι διαφορετικά κολέγια σε μια επαρχία της Νότιας Κορέας και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου/Ιουνίου του Public Health Reports.

Διαβάστε επίσης: «5 apps για ‘απεξάρτηση’ από τα smartphones»

Εξάρτηση από τα social media

iphone addicted 03

Στην Αμερική, μια άλλη πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διατροφή αλλά και στην εικόνα που έχουμε για το σώμα μας. Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, το να έχει κανείς πάνω από 300 φίλους στο Facebook μπορεί να αποβεί εξαιρετικά στρεσογόνο. Η ίδια έρευνα ανακάλυψε όμως ότι με το να πατά κάποιος like και να αφήνει θετικά σχόλια στα ποστ των φίλων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης.

Διαβάστε επίσης: «Εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια: πώς να τον αντιμετωπίσουμε»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status