Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφαρμογές iPhone - Αυτό είναι το τεράστιο λάθος που κάνουν όλοι οι χρήστες

Εφαρμογές iPhone - Αυτό είναι το τεράστιο λάθος που κάνουν όλοι οι χρήστες
ired.gr

Αν συνηθίζετε να κλείνετε τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε.

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, κάθε ημέρα, ενεργοποιούν το multitasking mode και κλείνουν τις ανοικτές εφαρμογές. Στο μυαλό όλων μας, μια τέτοια κίνηση, μας γλιτώνει από την κατανάλωση της μπαταρίας και βελτιώνει την απόδοση της συσκευής.

Από ό,τι φαίνεται, όμως, αυτή η ενέργεια όχι απλώς δεν κάνει αυτό που νομίζουμε, αλλά, ίσως, κάνει ακριβώς το αντίθετο.

swipping away 01

Βέβαια, είναι απολύτως φυσικό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Έτσι ακριβώς λειτουργούν οι εφαρμογές στους υπολογιστές και επίσης η κοινή λογική λέει ότι όταν δεν χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα, δεν υπάρχει λόγος να το κρατάς ανοιχτό.

Όταν επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη, χωρίς να κλείσουμε ένα app, η εφαρμογή παραμένει σε μια κατάσταση αναστολής. Αυτό μας επιτρέπει να επιστρέψουμε σε αυτή και να τη βρούμε όπως ακριβώς την αφήσαμε, αφού λειτουργούσε στο παρασκήνιο όλο αυτό το διάστημα. Το multitasking mode χρησιμεύει επί το πλείστον ως ένας γρήγορος τρόπος να επανέλθουμε στις ήδη ανοικτές εφαρμογές. Κάθε μια από τις μικρογραφίες που παρουσιάζονται στο switcher είναι εικόνες όλων των εφαρμογών που έχουν ανοίξει πρόσφατα.

Τι πιστεύει η Apple

swipping away 02

Όμως, εξαιτίας του τρόπου που είναι σχεδιασμένο το iOS, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να κλείνουμε τις εφαρμογές καθημερινά, σαν μια ρουτίνα. Στην πραγματικότητα, κλείνοντας οριστικά ένα app σημαίνει ότι επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση και την επόμενη φορά που θα το ανοίξουμε θα κάνει κανονική επανεκκίνηση, καταναλώνοντας περισσότερη μπαταρία.

Ενώ αν το αφήσουμε ανοιχτό, ναι μεν «τρέχει» στο παρασκήνιο, αλλά είναι «παγωμένο» στο σημείο που το αφήσαμε, έτοιμο να ξεκινήσει ξανά όποτε το χρειαστούμε. Τις οδηγίες αυτές δεν τις προτείνουμε αυθαίρετα αλλά ήρθαν από επίσημες πηγές της Apple. Συγκεκριμένα, η επίσημη δήλωση αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αναγκάσετε μια εφαρμογή να κλείσει, εκτός κι αν αυτή δεν ανταποκρίνεται» .

Γιατί να κλείσουμε ένα app

swipping away 03

Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να θέλουμε να κλείσουμε ένα app, περιστασιακά. Αν μια εφαρμογή έχει παγώσει ή έχει κολλήσει κάπου, θα πρέπει να εξαναγκάσουμε το κλείσιμό της και να την θέσουμε σε λειτουργία από την αρχή.

Για να μάθετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία ανά ημέρα ή εβδομάδα, μπορείτε να πάτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Χρήση Μπαταρίας. Εκεί θα δείτε μια πλήρη λίστα για τη χρήση της μπαταρίας όλων των εφαρμογών αλλά και το χρόνο που λειτούργησαν στο υπόβαθρο.

Κάντε το πείραμα

Και κάτι που ίσως δεν έχετε προσέξει! Ακόμη και μια επανεκκίνηση της συσκευής δεν εξαφανίζει τα ανοιχτά apps που τρέχουν στο παρασκήνιο. Κάντε το πείραμα για να πειστείτε.

Κάντε επανεκκίνηση. Όταν η συσκευή ανοίξει πατήστε δύο συνεχόμενες φορές το home button, χωρίς να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή. Όλες οι εφαρμογές βρίσκονται ανοικτές στο παρασκήνιο, παρά την επανεκκίνηση.

Διαβάστε επίσης: «Η εκφόρτωση των εφαρμογών από το παρασκήνιο έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτονομία ενός iPhone»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status