Quick Tip: Πώς να βρείτε το iPhone όταν είναι στο αθόρυβο

Quick Tip: Πώς να βρείτε το iPhone όταν είναι στο αθόρυβο
ired.gr

Είτε είναι κάτω από το μαξιλάρι του καναπέ, είτε το βάλατε κατά λάθος στο ψυγείο, μπορείτε να βρείτε ξανά το χαμένο σας iPhone, ακόμη κι αν είναι σε silent mode.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα κλειδιά ή άλλα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας, έτσι και με το iPhone, οι πιθανότητες να μην μπορούμε να το βρούμε, επειδή δεν το έχουμε αφήσει σε μια εμφανή θέση, είναι πολλές. Και ενώ θα μπορούσαμε απλά να κάνουμε μια κλήση από το σταθερό τηλέφωνο ή από το κινητό κάποιου άλλου, τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που η συσκευή μας είναι στο αθόρυβο;

silent iphone 01

Ευτυχώς, υπάρχουν τουλάχιστον δύο τρόποι για να το εντοπίσουμε.

Πρώτος τρόπος: Κάντε χρήση του Find iPhone

Πηγαίνετε στο iCloud.com από έναν υπολογιστή, κάντε sign in και επιλέξτε το Find my iPhone. Το site θα σας δείξει το που βρίσκεται η συσκευή σας σε περίπτωση που δεν θυμάστε που ακριβώς το αφήσατε. Θα μπορούσατε π.χ. να το είχατε ξεχάσει σε μια καφετέρια ή στο ταμείο κάποιου καταστήματος. Αν γνωρίζετε ότι το iPhone είναι π.χ. κάπου μέσα στο σπίτι σας, πατήστε την κουκκίδα που αντιστοιχεί στη συσκευή και επιλέξτε το Play Sound. Το iPhone, είτε βρίσκεται στο αθόρυβο, είτε όχι, θα αναπαράγει έναν ήχο. Έτσι θα το εντοπίσετε αμέσως.

silent iphone 02

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και πραγματικά σωτήρια όταν το iPhone δεν εμφανίζεται σε κανένα από τα συνηθισμένα σημεία και συγχρόνως βρίσκεται στο αθόρυβο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την Εύρεση iPhone στις Ρυθμίσεις, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τρόπο. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> iCloud> Εύρεση iPhone και σιγουρευτείτε ότι είναι ενεργοποιημένη.

Δεύτερος τρόπος: Χρησιμοποιήστε ένα ηχείο

silent iphone 03

Καλέστε το τηλέφωνο σας από μια άλλη συσκευή και αφήστε το να «χτυπάει». Αμέσως μετά, κρατήστε ένα ηχείο το οποίο έχει μεγάλο καλώδιο ή ακόμη καλύτερα ένα ηχείο Bluetooth και περπατήστε μέσα στο σπίτι. Ενώ αναπαράγεται οποιοσδήποτε ήχος από το ηχείο, αν πλησιάσετε στο χαμένο iPhone, θα ξεκινήσουν να ακούγονται παράσιτα. Τα παράσιτα θα δυναμώνουν όσο πιο κοντά βρίσκεστε στο τηλέφωνό σας. Με αυτό τον τρόπο θα βρείτε τον χαμένο θησαυρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης την ενδοεπικοινωνία από το παιδικό δωμάτιο ή ένα φορητό ραδιοκασετόφωνο.

Διαβάστε επίσης: «:Quick tip: Πώς να απενεργοποιήσετε τη δόνηση όταν το iPhone είναι στο αθόρυβο»

Υπάρχουν, επίσης, πολλά apps που εντοπίζουν ένα κινητό τηλέφωνο (iPhone ή Android), με την ενεργοποίηση ήχων, αλλά θα πρέπει να λειτουργούν στο υπόβαθρο συνεχώς, καταναλώνοντας μέρος της μπαταρίας σας.

Από mirelen.