Hey Siri: Η λειτουργία που βοήθησε μητέρα να καλέσει ασθενοφόρο και να σώσει την κόρη της

Hey Siri: Η λειτουργία που βοήθησε μητέρα να καλέσει ασθενοφόρο και να σώσει την κόρη της
ired.gr

Πρόκειται για αληθινή ιστορία όπου η λειτουργία Hey Siri “επανέφερε” στη ζωή ένα κοριτσάκι.

Η εικονική βοηθός Siri αναμένεται να αποκτήσει νέες δεξιότητες μόλις κυκλοφορήσει το εργαλείο ανάπτυξης λογισμικού, αλλά και οι παρούσες δυνατότητες της υπηρεσίας αποδείχθηκαν σωτήριες για να διατηρηθεί στη ζωή ένα κοριτσάκι.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός Siri: Εντολές και άλλα κόλπα 

Η Stacey Gleeson δεν πρόκειται ποτέ να απενεργοποιήσει τη λειτουργία “Hey Siri”. Τον περασμένο Μάρτιο η εικονικό βοηθός κάλεσε ασθενοφόρο για λογαριασμό της στο Cairns της Αυστραλίας, δίδοντας στη μητέρα κρίσιμα δευτερόλεπτα, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκτηση της αναπνοής της κόρης της, όπως αναφέρει το Australia's 7 News.

Προσπαθώντας να θυμηθεί το περιστατικό, η κυρία Gleeson ανέφερε πως έλεγχε μέσω baby monitor την ενός χρόνου κόρη της Giana και παρατήρησε πως το παιδί είχε αρχίσει να μελανιάζει. Η κόρη της είχε σταματήσει να αναπνέει. Πάνω στον πανικό της για να καθαρίσει τους αεροφόρους οδούς της Giana, της έπεσε το iPhone στο πάτωμα. Ευτυχώς που το χαρακτηριστικό “Hey Siri” ήταν ενεργοποιημένο στη συσκευή της Κας Gleeson και η συσκευή ήταν πανέτοιμη να δεχθεί εντολές.

siri help mom 01

Μέχρι τη στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο το κοριτσάκι ανέπνεε και πάλι. Η δυνατότητα της συσκευής της, της απελευθέρωσε τα χέρια αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα κι επανέφερε την κόρη από τον άλλο κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε τη Siri 

Οι οικογένεια Gleesons ενθαρρύνουν όλους να γνωρίσουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα smartphones, ειδικά τους κατόχους iPhone, που μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία always-on “Hey Siri”. Πρόκειται για λειτουργία προερχόμενη από το συνεπεξεργαστή M9 της Apple, λειτουργικότητα η οποία όμως περιορίζεται επί του παρόντος σε συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Όσοι επιθυμούν κι ενδιαφέρονται μπορούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία, από την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Siri αγγίζοντας την επιλογή “Hey Siri”.

siri help mom 02

Το κανάλι μεταξύ σοβαρού και αστείου πρότεινε σε όλους τους τηλεθεατές - κατόχους iPhone - να ενεργοποιήσουν άμεσα τη λειτουργία στη συσκευή τους.

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει ένα εργαλείο SDK για την εικονική βοηθό Siri στο Worldwide Developers Conference της Δευτέρας που μας έρχεται. Επιπλέον υπάρχουν φήμες που αναφέρουν πως αναμένουμε την εικονική βοηθό Siri και στο λειτουργικό OS X 10.12, λειτουργία που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί από τη Apple την επόμενη εβδομάδα.

από DINFUN