iOS 10 Concept: Dark Mode και Split Screen στο iPhone

iOS 10 Concept: Dark Mode και Split Screen στο iPhone
ired.gr

Πώς θα σας φαινόταν μία σκοτεινή εμφάνιση και λειτουργία split screen στο λειτουργικό iOS 10;

Τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί η φήμη, πως λόγω του σκοτεινού θέματος της ιστοσελίδας Worldwide Developers Conference της Apple, καθώς και της εφαρμογής WWDC, αναμένουμε μία σειρά από “μαύρες εμφανίσεις” ως χαρακτηριστικό του λειτουργικού iOS 10. Η τεχνολογική ιστοσελίδα iHelpBR, φαντάζεται πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί μία τέτοια κατάσταση (Dark Mode) στο λειτουργικό iOS και κατ’ επέκταση στις συσκευές iPhone / iPad.

Η υποτιθέμενη λειτουργία Dark σε όλο το λειτουργικό σύστημα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, μας προσφέρει μια σαφή εικόνα των σκούρων backgrounds σε εφαρμογές όπως Μηνύματα, Mail, Επαφές, Ειδήσεις και πολλές ακόμη. Η ιστοσελίδα εικάζει πως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα ήταν καλό να ρυθμίζεται να λειτουργεί αυτόματα κατά τη δύση του ηλίου και να δίδει την αίσθηση νυκτός σε όλο το λειτουργικό σύστημα, όπως γίνεται σήμερα στην εφαρμογή Χαρτών.

Διαβάστε επίσης: Τι να περιμένουμε από το iOS 10 

ios10 concept 02

Οι εικόνες που προσφέρει η ιστοσελίδα δείχνουν πως μία κατάσταση “νύχτας” θα μπορούσε να επεκταθεί και σε όλες τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές καθώς και στα μενού των σελίδων του λειτουργικού iOS. Την ίδια εικόνα θα μπορούσαμε να αντικρίσουμε και σε εφαρμογές τρίτων, αν η εταιρεία προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία (API’s) της λειτουργίας Dark Mode.

ios10 concept 03

Η ιστοσελίδα iHelpBR διαθέτει επίσης στιγμιότυπα από την οθόνη πολυ-διεργασιών, τη λειτουργία split screen στη συσκευή iPhone, αν και λόγω χώρου είναι περιορισμένη. Η λειτουργία split screen δεν είναι τόσο δόκιμη στην οθόνη ενός iPhone λόγω του μεγέθους της και πιθανότατα ελάχιστοι χρήστες θα την έβρισκαν χρήσιμη.

ios10 concept 04

Το λογισμικό OS X διαθέτει λειτουργία Dark Mode από το 2014 με την έκδοση OS X Yosemite, δίδοντας μια πιο σκούρα γραμμή μενού, Dock και στα υπο-μενού του συστήματος. Από τότε μπορούμε να παραδεχθούμε πως μια τέτοια προσθήκη είναι επιθυμητή στο λειτουργικό iOS.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 concept |Πιθανά χαρακτηριστικά εντός πραγματικότητας (Video) 

Πέραν της σκοτεινής σελίδας του WWDC και της εφαρμογής της Apple, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ένδειξη για μια τέτοια λειτουργία στις οθόνες των iOS 10 συσκευών.

Μια λειτουργία Dark Mode εκφράστηκε ως επιθυμία και από την ιστοσελίδα MacStories, η οποία δημιούργησε ένα video concept.

To iOS 10 αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τη νέα έκδοση του λογισμικού OS X 10.12 και τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών watchOS και tvOS. Η Apple αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις νέες εκδόσεις λειτουργικών στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης και παράλληλα, να διαθέσει beta εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων στους προγραμματιστές.

από DINFUN