Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επερχόμενη συσκευή, συγκεντρωμένα

iPhone 7: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επερχόμενη συσκευή, συγκεντρωμένα
ired.gr

Ξέρουμε πως ανυπομονείτε για το επερχόμενο iPhone 7. Εμείς σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επερχόμενη συσκευή.

Μετά την ανακοίνωση του μικρότερου μέλους της οικογένειας iPhone 4 ιντσών τον προηγούμενο Μάρτιο (iPhone SE), το βλέμμα όλων είναι στραμμένο προς την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης iPhone 7, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του Jim Cramer του CNBC στις αρχές Μαΐου, ο CEO της Apple Tim Cook, δήλωσε πως το iPhone 7 θα έχει απίστευτα χαρακτηριστικά. Θα φέρει λειτουργίες που πραγματικά δεν θα μπορείτε από τότε και στο εξής να ζήσετε χωρίς αυτές. Ο πήχης λοιπόν έχει τεθεί πολύ ψηλά.

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως δεν διαθέτουμε καμία επίσημη πληροφορία. Αλλά μεταξύ φημών και συζητήσεων και υψηλών προσδοκιών με βάση τα λεγόμενα του Tim Cook, θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε το “πορτρέτο” της επερχόμενη συσκευής “The next Apple big Thing”.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Apple θα κυκλοφορήσει την νέα έκδοση της δημοφιλούς συσκευής, αυτόν τον Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε πως έχει γίνει ήδη μία αλλαγή σε αυτό με την ανακοίνωση του iPhone SE - μία νέα συσκευή η οποία συνδυάζει το σχεδιασμό της συσκευής iPhone 5s και τα περισσότερα hardware χαρακτηριστικά του iPhone 6s.

iphone7 rumors 01

Διαβάστε επίσης: iPhone 7: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Θεωρητικά η συσκευή iPhone SE έχει σχετικά μικρής εμβέλειας αλλαγές και γι’ αυτό ανακοινώθηκε περίπου στα μέσα του κύκλου του προϊόντος iPhone. Γι’ αυτό λοιπόν κι εμείς περιμένουμε τις μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στη συσκευή iPhone, να ανακοινωθούν παραδοσιακά το φθινόπωρο του 2016.

Φυσικά θα μπορούσε η Apple να ανατρέψει το σενάριο και να ανακοινώσει το επερχόμενο iPhone στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, το οποίο αναμένεται σε λίγες ημέρες στις 13 Ιουνίου. Μάλλον πολύ απίθανο.

Τι γνωρίζουμε για τον Σχεδιασμό του iPhone 7

Τα τελευταία χρόνια η συσκευές iPhone της Apple ακολουθούν έναν προβλέψιμο κύκλο. Μεγάλες αλλαγές τα ζυγά έτη ενώ τα μονά οι αλλαγές περιορίζονται στο εσωτερικό της συσκευής με την προσφώνηση “S”. Για το 2016 αναμένουμε συνολικό ανασχεδιασμό συνοδευόμενο από σημαντικές καινοτομίες (...έτσι περιμένουμε).

Ενδέχεται όμως η συσκευή του 2016 iPhone 7 να ανατρέψει αυτή την ακολουθία. Σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία Barclays και συγκεκριμένα τον αναλυτή Mark Moskowitz, o οποίος επικαλείται πηγή από την εφοδιαστική αλυσίδα, φαίνεται πως το iPhone 7 δεν θα δεχθεί σημαντικές αλλαγές όπως όλοι περιμένουμε στην εμφάνιση, αλλά μέτριες αισθητικές αλλαγές στο εξωτερικό και ίσως σημαντικότερες αλλαγές στο εσωτερικό της.

Το ίδιο πιστεύει και η ιστοσελίδα MacRumors, καθώς είχε προτείνει πως το iPhone 7 θα έχει παρόμοιο σχεδιασμό με του iPhone 6 - iPhone 6s, χωρίς τις αντιαισθητικές γραμμές κεραίας του πίσω καλύμματος. Φυσικά αναμένουμε και πάλι δύο εκδόσεις της συσκευής, μία στις 4,7 ίντσες και μία μεγαλύτερη έκδοση των 5,5 ιντσών, iPhone 7 Plus.

Στην ουσία εικάζεται πω η Apple θα παρουσιάσει μια τρίτη παραλλαγή. Σύμφωνα με ξένες ιστοσελίδες, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της συσκευής iPhone 7, iPhone 7 Plus και μια ακόμη έκδοση iPhone 7 Plus Premium ή Pro. Οι συνεργάτες της Apple και συναρμολογητές των νέων συσκευών, έχουν προσλάβει επιπλέον προσωπικό για να αντεπεξέλθουν στις παραγωγή και των τριών συσκευών (φήμη Mobipicker). Kαλύτερα όμως να περιμένουμε.

iphone7 rumors 02

Λαμβάνοντας υπόψιν τη συχνότητα με την οποία συναντάμε περιστατικά συσκευών να πέφτουν στις τουαλέτες ή σε άλλα υδάτινα περιβάλλοντα, περιμένουμε η Apple να έχει αναπτύξει μια συσκευή ανθεκτική στο νερό ή με εντελώς αδιάβροχο σασί. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η Apple πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει, καθώς αντίστοιχες προτάσεις υπάρχουν στον ανταγωνισμό βλέπε (Galaxy, Sony Z5, Motorola).

Πάντως του τελευταίους μήνες ακούγεται έντονα και από πολλές διαφορετικές πηγές πως το νέο iPhone θα είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Business Insider αναφέρει πως η Apple έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για στεγανοποίηση της συσκευής iPhone. Mε τίτλο "Electronic Device with Hidden Connector,” το οποίο δείχνει πως όλες οι οπές, μπορούν να καλυφθούν από ελαστομερή υμένα, ο οποίος θα είναι διαπερατός με την είσοδο ενός βύσματος.

Σε συνέχεια της θεωρίας αυτής, η ιστοσελίδα 9to5Mac έχει αναφέρει πως η Apple αναπτύσσει ένα νέο σετ Bluetooth ακουστικών τα οποία θα κυκλοφορήσουν παράλληλα με το iPhone 7. To όφελος από την εξαγορά της Beats Electronics πιθανόν να ονομάζεται AiPods μία εντελώς ασύρματη πρόταση όμοια με τα ακουστικά της Motorola.

Mια από τις ενδιαφέρουσες προβλέψεις της συσκευής iPhone 7, είναι και η πιθανή αφαίρεση του πλήκτρου Αφετηρίας. Όπως αναφέρει το CNET σε προηγούμενες αναρτήσεις πρόσφατη καινοτομία της Apple θα της επιτρέψει να ενσωματώσει το πλήκτρο αφετηρίας, στην οθόνη 3D Touch.

Να θυμίσουμε πως η τεχνολογία αυτή (3D Touch) είναι ευαίσθητη στην ένταση της πίεσης. Επίσης ενέργειες μπορεί να γίνουν και μέσω της εικονικής βοηθού Siri. H Apple φημίζεται για την καθαρή γραμμή που ακολουθεί η σχεδίαση των συσκευών της και στον απλό σχεδιασμό.

Μία τέτοια αλλαγή θα απελευθερώσει το χώρος στο πάνω και κάτω μέρος, κερδίζοντας στο ίδιο μέγεθος, περισσότερες ίντσες θέασης (οθόνη). Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων με κάποιον τρόπο να ενσωματωθεί στην οθόνη αφής 3D Touch ("ultrasonic imaging”).

Σημειώστε πως ένα video το οποίο έκανε το γύρω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζει ένα πρωτότυπο iPhone χωρίς πλήκτρο αφετηρίας έχει αποδειχθεί ως Fake.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 Rumors : Όλα τα χαρακτηριστικά των επερχόμενων iPhones 

Tι γνωρίζουμε για την ασφάλεια του iPhone 7

Παρότι η ασφάλεια δεν συμπεριλαμβάνεται στη φήμες ενός νέου μοντέλου iPhone, εν τούτοις αποδείχθηκε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στον δικαστικό αγώνα με το FBI μέσα στο έτος που διανύουμε. Οι Financial Times ανέφεραν πως η Apple εργάζεται πάνω σε νέες μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που αποθηκεύονται στο iCloud, με αφορμή την πρόσφατη υποχρέωση επιβολής του νόμου (γεγονός που εκνεύρισε την εταιρεία).

Σύμφωνα με τους New York Times οι μηχανικοί της Apple αναζητούν νέα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη του iPhone-hacking.

iphone7 rumors 03

Μία τέτοια εξέλιξη θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και στους κατασκευαστές αλλά και στους καταναλωτές. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο εκτείνεται από από τη διεπαφή του χρήστη έως τις ρυθμίσεις απορρήτου του.

Ti γνωρίζουμε για την οθόνη του iPhone 7

Yπάρχουν έντονες φήμες, οι οποίες αναφέρουν πως περιμένουμε μια συσκευή με οθόνη από ζαφείρι, η οποία θα προσφέρει υψηλότερο βαθμό αντίστασης στη θραύση και από το Gorilla Glass των τωρινών εκδόσεων. Στη πραγματικότητα τέτοιου είδους οθόνη διαθέτουν οι εκδόσεις Εdition και Stainless της συσκευής Apple Watch, συνοδευόμενη από οθόνη τεχνολογίας OLED η οποία παρέχει την καλύτερη απόδοση του μαύρου και αντίθεση χρωμάτων όμοια με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας Android (συμπεριλαμβανομένου και του Galaxy 7).

iphone7 rumors 04

O γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της εταιρείας KGI Securities προβλέπει πως η Apple θα κάνει σημαντικές αλλαγές στις συσκευές της το επόμενο όμως έτος, συμπεριλαμβάνοντας και μία νέα οθόνη κυρτής σχεδίασης. Η οθόνη αναμένει να βασίζεται σε τεχνολογία οργανικής διόδου AMOLED, η οποία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των LCD (οθόνη υγρών κρυστάλλων) που χρησιμοποιούνται σήμερα στα iPhones.

Οι οθόνες OLED είναι πιο λεπτές ελαφρύτερες, ευέλικτες και πολύ ανώτερες από τις LCD. Kαταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και διαρκούν περισσότερο, με μια μόνο φόρτιση. Προηγούμενες εκθέσεις αναλυτών, είχαν κάνει λόγο πως η Apple θα στραφεί σε αυτή την κατηγορία οθονών το 2018. Ούτως η άλλως δεν έχει λογική να περιμένουμε τέτοιες αλλαγές στην έκδοση iPhone 7.

iPhone 7: Τι γνωρίζουμε για τις μεθόδους σύνδεσης

Ένα ακόμη ενδιαφέρον ερώτημα που προκύπτει για το επερχόμενο μοντέλο iPhone, είναι τι συνδέσεις θα φέρει. Φήμες αναφέρουν πως η Apple αναμένεται να απομακρύνει την υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών, πρότυπο το οποίο υποστήριζε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις iPhone και θα αντικατασταθεί από τη θύρα all-in-one Lightning.

Η απομάκρυνση της υποδοχής, θα προσφέρει ένα ακόμη λεπτότερο περίβλημα, πιθανότατα κι ένα χιλιοστό πιο λεπτό. Αρκετές εταιρείες έχουν παρουσιάσει προτάσεις ακουστικών Lightning σύνδεσης, τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays και τη φιλοξενία αυτών στο AppleInsider, το iPhone 7 δεν θα φέρει υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Στη θέση του θα συμπεριληφθεί ένα δεύτερο ηχείο τροφοδοτούμενo από έναν ενισχυτή ήχου Cirrus Logic. Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης πως ο ενισχυτής θα έχει να προσφέρει δυναμική ακύρωση θορύβου μέσω ψηφιακού κωδικοποιητή.

Μία ακόμη πιθανότητα η οποία όμως με την πάροδο του χρόνο φαίνεται να ξεθωριάζει, είναι η συμπερίληψη ενός Smart Connector.

iphone7 rumors 05

To ίδιο ισχύει και με τη φήμη αντικατάστασης της θύρας Lightning με USB-C. Η συγκεκριμένη υποδοχή έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε αρκετά smartphone της αγοράς, αλλά σε υπολογιστές και tablet μάλλον φαίνεται απίθανο. Η Apple έκανε την αρχή με τη φιλοξενίας στο New MacBook, αλλά στη συνέχεια στα αξεσουάρ που διέθεσε παρείχε Lightning συνδέσεις.

Πολλά αξεσουάρ της Apple συνεχίζουν να φέρουν Lightning συνδέσεις, παρόλο που το νέο MacBook είναι εξοπλισμένο με USB-C.

Το iPhone SE, 6S και 6S Plus διαθέτουν τεχνολογία NFC προκειμένου να καταστεί εύκολη η λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω της υπηρεσίας Apple Pay. Παρόλα αυτά έως και σήμερα δεν έχουμε δει κάποια επέκταση της σύνδεσης για υποστήριξη ακουστικών ηχείων ή Bluetooth. Παρότι πέρυσι είχαν ακουστεί πολλές φήμες, παρέμειναν φήμες. Ίσως να το δούμε στη φετινή έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Μια πρώτη ματιά στο iPhone 7! 

iPhone 7: Ti γνωρίζουμε για το Hardware

Οι συσκευές iPhone είναι εξοπλισμένες με επεξεργαστές A9, οι οποίοι αναδεικνύουν την βελτιωμένη ταχύτητα των 64-bit επεξεργαστών dual core. Κάθε διαδοχική γενιά iPhone φέρει και βελτιωμένο επεξεργαστή. Στην επόμενη αναβάθμιση περιμένουμε έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή Α10, οποίος θα τροφοδοτεί το iPhone 7. Αναβάθμιση αναμένουμε και στην ποσότητα μνήμης RAM και δεν θα ήταν παράλογο να δούμε στις νέες συσκευές έως και 4 GB.

Το 2014 η Apple διπλασίασε τις χωρητικότητες αποθήκευσης από 32 GB σε 64 GB και από 64 GB σε 128 GB. χωρίς να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική της (Η χωρητικότητα έναρξης παρέμεινε στα 16 GB). To ίδιο επανέλαβε με την έκδοση iPhone SE το 2016.

iphone7 rumors 06

Σχετικά με τις φήμες αδιαβροχοποίησης συνοψίζοντας τα ανωτέρω, η ιστοσελίδα Commercial Times αναφέρει πως το iPhone 7 θα αποτελείται από νέα σύνθετα υλικά, τα οποία θα καλύψουν την κεραία που στεγάζεται στο πίσω μέρος της συσκευής.

Σύμφωνα με αρκετές πήγες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο αναλυτής της CLSA Securites, η intel αναμένεται να παρέχει το 30-40% της προμήθειας μόντεμ για το iPhone 7 και συγκεκριμένα το μοντέλο Intel 7360 LTE, το οποίος υποστηρίζει ταχύτητες μετάδοσης 450 Mbps για downloading και 100 Mbps για uploading.

Μια άλλη φήμη η οποία έχει προκύψει η νέες συσκευές iPhone 7 ενδέχεται να υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Σύμφωνα με αναλυτή της Barclays μία τέτοια δυνατότητα προβλέπεται για το έτος 2017. Η ιστοσελίδα The Verge αναφέρει πως η Apple έχει συγκεντρώσει στελέχη που ειδικεύονται στην ασύρματη φόρτιση, για τη δημιουργία κι ενός ζευγαριού ακουστικών ασύρματης φόρτισης.

iPhone 7: Τι γνωρίζουμε για την κάμερα

Λέτε να βρει το δρόμο της μία κάμερα διπλών φακών στις συσκευές iPhone 7 ή iPhone 7 Plus;

Πολλές πηγές συναινούν στην ιδέα ενός σημαντικού βήματος στη ποιότητα της συσκευής iPhone, στο θέμα λήψης φωτογραφιών κι εγγραφής video. Μία κάμερα των 10 megapixels και μία κάμερα με διπλούς φακούς τύπου DSLR, είναι οι δύο εκδοχές που έχουμε συναντήσει στα πηγαδάκια τεχνολογίας. Κι αν το iPhone 6s ανέβασε το επίπεδο λήψης φωτογραφιών, η νέα έκδοση φαίνεται πως πρόκειται να τις απογειώσει. Οι δυνατότητες της μεγαλύτερης έκδοσης με τη λειτουργία OIS οπτική σταθεροποίηση εικόνας, ίσως τις δούμε και στην κάμερα της μικρότερης έκδοσης.

Στα μέσα Μαρτίου η Ταϊβανέζικη ιστοσελίδα apple.club.tw δημοσίευσε φωτογραφίες ενός εξαρτήματος διπλής κάμερας, η οποία υποτίθεται πως θα συμπεριλαμβάνεται μόνο στη μεγαλύτερη έκδοση 5,5 ιντσών, κι όχι στη μικρότερη έκδοση.

iphone7 rumors 07

Tελευταία αφήσαμε την προσθήκη μικρότερων αισθητήρων της Ισραηλινής εταιρείας τεχνολογίας Linx Imaging που έχει αναπτύξει μικρότερους αισθητήρες οι οποίοι είναι ικανοί να προσφέρουν εικόνες ποιότητας DSLR με οπτικό ζουμ και βελτιωμένη απόδοση, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Οι φήμες για την επερχόμενη συσκευή δεν σταματούν θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία ημέρα πριν την επόμενη επίσημη ανακοίνωση της επερχόμενης συσκευής από την Apple. Εάν επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα μας, θα μαθαίνετε πρώτοι όλες τις φήμες που θα αναμεταδίδουμε. Εάν θέλετε να συμπληρώσετε τη δική σας άποψη πάνω στην επερχόμενη συσκευή, χρησιμοποιήστε τα σχόλια.

απο DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status