Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απενεργοποιήστε την καταγραφή δεδομένων κίνησης και φυσικής κατάστασης από το iPhone / iPad

Απενεργοποιήστε την καταγραφή δεδομένων κίνησης και φυσικής κατάστασης από το iPhone / iPad
ired.gr

Μπορείτε να αποτρέψετε τη συσκευή σας iPhone να καταγράφει τα δεδομένα κίνησης. Σας έχουμε οδηγό.

Τα νεότερα iPhones, είναι εξοπλισμένα με ένα συνεπεξεργαστή κίνησης M, ο οποίος συγκεντρώνει δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και την πυξίδα της συσκευής, υπολογίζοντας με ακρίβεια τα δεδομένα κίνησης. Για παράδειγμα μπορεί να καταγράψει τη φυσική κατάσταση, την κίνηση του σώματος το ανέβασμα σκαλιών και πολλά άλλα.

Οι περισσότεροι χρήστες συμπεριλαμβανομένων και υμών, επιθυμούμε να συγκεντρώνουμε στοιχεία με τη συσκευή μας που αφορούν τα βήματα για παράδειγμα που κάνουμε ημερησίως ή αλλά fitness δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Apple ID: Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την πιστωτική σας κάρτα; Δείτε γιατί! 

Αν εσείς δεν ανήκετε στην ομάδα αυτή, θα σας δείξουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο, προκειμένου να σταματήσετε τη συσκευή σας iPhone από το να συγκεντρώνει δεδομένα βημάτων ή άλλων δεικτών φυσικής κατάστασης.

Η κίνηση και η φυσική κατάσταση ανήκουν στα προσωπικά δεδομένα

Πριν προχωρήσουμε, είναι καλό να καταστήσουμε σαφές πως δεδομένα που αφορούν την Υγεία μας συλλέγονται μεν από τη συσκευή μας iPhone, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κοινοποιούνται ή διαμοιράζονται με κανέναν, ούτε φυσικά με τους servers της Apple.

Όλα τα δεδομένα παραμένουν στη συσκευή σας κι αν κάποιος από εσάς επιθυμεί να διατηρεί αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud, αυτό θα πρέπει να γίνει ως κρυπτογραφημένο αντίγραφο, προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα δεδομένα κίνησης.

Παρότι είναι σημαντικό να το τονίσουμε και να το υπογραμμίσουμε, κάτι μας λέει πως υπάρχουν χρήστες οι οποίοι δεν το θεωρούν αρκετό για τη προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Εάν ανήκετε μεταξύ αυτών - και είναι δικαίωμά σας να δυσπιστείτε έναντι των όσων αναφέρει η Apple περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα ώστε να απενεργοποιήσετε την καταγραφή.

Απενεργοποίηση καταγραφής Κίνησης ή Φυσικής κατάστασης από το iPhone

Σημείωση: Οι οδηγίες γράφτηκαν έχοντας στο μυαλό μας τη συσκευή iPhone, όμως το ίδιο ισχύει και για συσκευές iPad. Η ενέργεια που πρέπει να κάνετε, είναι να απενεργοποιήσετε και στις δύο συσκευές τη λειτουργία Κίνησης και Άθλησης.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7: Nέο περίβλημα Rose Gold παρουσιάζει ενιαία πίσω κάμερα 

  • Από την οθόνη Αφετηρίας, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή iPhone / iPad.
  • Στη συνέχεια αναζητήστε την επιλογή Απόρρητο > Κίνηση και Άθληση.
  • Στην τοποθεσία αυτή θα βρείτε μία λίστα με τις εφαρμογές, τις οποίες έχετε εξουσιοδοτήσει να συλλέγουν δεδομένα φυσικής κατάστασης. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές ή τη λειτουργία, καθολικά.

motion settings 01

Εάν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε μαζικά τις εφαρμογές που αντλούν δεδομένα από τον συνεπεξεργαστή (“M”) κίνησης, απενεργοποιήστε την εναλλαγή “Παρακολούθηση Άθλησης”.

Με την παραπάνω ενέργεια η συσκευή σας θα πάψει να σας παρακολουθεί σε κάθε βήμα και να καταγράφει κυριολεκτικά, κάθε κίνησή σας.

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό ή έχει δημιουργήσει περαιτέρω απορίες, παρακαλούμε μπορείτε να τις αναφέρετε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status