Πώς να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις στο iPhone που θα ενεργοποιούνται όταν μπαίνετε ή βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας

Πώς να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις στο iPhone που θα ενεργοποιούνται όταν μπαίνετε ή βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας
ired.gr

Ένας ενδιαφέρον οδηγός για μια πρωτότυπη λειτουργία.

Το ενδιαφέρον της Apple και η ανάπτυξη από μέρους της του CarPlay, δείχνει αν μη τι άλλο το πόσο καταλαβαίνει η εταιρία ότι περνάμε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας στα αυτοκίνητά μας.

Και ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας της «κοιλάδας του Πυριτίου» (Silicon Valley) συνεχίζει να κάνει προόδους προς την ανάπτυξη του δικού του αυτοκινήτου, για να μην αναφέρουμε τα τεράστια ποσά που ξοδεύει σε αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει ήδη η δυνατότητα, από μέρους του iPhone, να επικοινωνεί με το αυτοκίνητό μας. Η αλήθεια είναι ότι το Bluetooth έχει ανοίξει μια μεγάλη πόρτα όσον αφορά την επικοινωνία του αυτοκινήτου μας με τα smartphones γενικότερα. Γνωρίζατε όμως ότι το iPhone ειδικά έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει υπενθυμίσεις που θα αποστέλλονται όταν θα μπαινοβγαίνουμε από το αυτοκίνητό μας;

Ας πούμε για παράδειγμα, ότι πρέπει να περάσετε από το καθαριστήριο στο δρόμο για τη δουλειά. Μπορείτε λοιπόν να προγραμματίσετε το iPhone σας να σας στείλει μια υπενθύμιση, ακριβώς τη στιγμή που θα μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας για να πάτε στη δουλειά. Το μόνο που χρειάζεται είναι το αυτοκίνητό σας να υποστηρίζει τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth.

Πώς γίνεται

Όπως ξέρουμε, οι υπενθυμίσεις στο iOS δεν είναι και κάτι καινούριο. Όμως το ότι μπορούμε να μετατρέψουμε το αυτοκίνητό μας σε μια τοποθεσία ειδοποίησης που θα αναγνωρίζει το iPhone όσον αφορά τις υπενθυμίσεις είναι κάτι καινούριο για πολλούς.

Οι Υπομνήσεις στο iPhone είναι μια σχετικά απλή και εύχρηστη εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία μιας λίστας (checklist ή bullet-style) υπενθυμίσεων για διάφορες εργασίες σε διάφορες χρονικές στιγμές της μέρας μας. Είναι ουσιαστικά ένας απλός τρόπος να προγραμματίσουμε τις υποχρεώσεις μας και να μην τις ξεχνάμε.

Ο τρόπος λοιπόν να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε κέντρο ειδοποιήσεων για υπενθυμίσεις είναι σχετικά απλός.

Δείτε ακόμη: Υπομνήσεις: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή 

1. Προσθέτουμε περιοχές στις Υπομνήσεις

Αφού φτιάξουμε μια μικρή λίστα με ένα δυο πράγματα που θέλουμε στις Υπομνήσεις πατάμε σε ένα από αυτά και μετά επιλέγουμε το εικονίδιο “i” (information) που εμφανίζεται στα δεξιά.

Επιλέγοντας το “i” θα ενεργοποιήσουμε ένα υπό-μενού από το οποίο μπορούμε να κάνουμε διάφορες ρυθμίσεις στα χαρακτηριστικά της λίστας μας όπως το πότε και σε ποιο μέρος θέλουμε να ειδοποιηθούμε. Ενεργοποιήστε το «Υπόμνηση σε τοποθεσία» και επιλέξτε την τοποθεσία από τη λίστα που θα εμφανιστεί.

car reminders 01

2. Προσθέτουμε το αυτοκίνητό μας ως τοποθεσία

Στο μενού «Τοποθεσία» θα δούμε διάφορες περιοχές που έχουν προστεθεί από τους Χάρτες ήδη σαν τοποθεσίες που επισκεφθήκαμε. Εφόσον λοιπόν το iPhone μας έχει ήδη αναγνωρίσει το Bluetooth του αυτοκινήτου μας και έχει ζευγοποιηθεί με αυτό, θα μας εμφανίσει την επιλογή «Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο» και «Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο».

Από τη στιγμή που θα τις δείτε, επιλέξτε όποια από τις δύο σας καλύπτει για τη συγκεκριμένη εργασία που θέλετε να σας δοθεί υπενθύμιση. Αυτή η επιλογή θα γίνει γκρι δείχνοντας έτσι ότι επιλέχθηκε σωστά.

Και αυτό ήταν όλο. Μόλις μπείτε ή όταν βγείτε από το αυτοκίνητο, ανάλογα τι επιλέξατε, θα λάβετε μια ειδοποίηση από το iPhone σας για την συγκεκριμένη εργασία που είχατε ρυθμίσει. Εννοείται όμως ότι πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο τοι Bluetooth του αυτοκινήτου σας για να λειτουργήσει το σύστημα υπενθύμισης. Δυστυχώς γι’ αυτό δεν υπάρχει κάποια υπόμνηση.

από Elichord