4 wearables (+ 1 phablet) με αισθητήρες υπεριώδους ακτινοβολίας

4 wearables (+ 1 phablet) με αισθητήρες υπεριώδους ακτινοβολίας
ired.gr

 Όταν σκέφτεστε τη προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA & UVB, τα wearables ίσως να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό.

Με το κλείσιμο των σχολείων, στην Ελλάδα, ξεκινά και η καλοκαιρινή σεζόν και τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε περισσότερες ώρες εκτεθειμένοι στις ισχυρές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμα μας. Όμως, για άλλη μια φορά, η τεχνολογία μπορεί να μας σώσει.

Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουν τον αισθητήρα ανίχνευσης ακτινοβολίας UV, ώστε να σας υπενθυμίζουν πότε κινδυνεύετε να καείτε από τον ήλιο.

Microsoft Band 2

uv sensors 01

Το Microsoft Band 2 διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία αισθητήρων, μεταξύ των οποίων και αισθητήρα UV. Μάλιστα, συμπεριλαμβάνει και ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα για να ελέγχετε τα επίπεδα έκθεσης αλλά και μια προγραμματιζόμενη λειτουργία ειδοποίησης με υπενθυμίσεις για να εφαρμόσετε εκ νέου αντηλιακό.

Huawei Honor Band A1

uv sensors 02

Το συγκεκριμένο wearable μπορεί να μην έχει πολλά χαρακτηριστικά όπως όλα τα υπόλοιπα gadgets, μάλιστα δεν έχει ούτε καν οθόνη, αλλά διαθέτει ανίχνευση UV. Χρησιμοποιεί αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας για να σας συμβουλεύει πότε να βάλετε αντηλιακό. Ίσως το πιο εκπληκτικό στοιχείο του είναι η τιμή του, από 15$ έως 30$ αν επιλέξετε τη δερμάτινη επένδυση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το εν λόγω band θα πωλείται αρχικά μόνο στην Κίνα.

Samsung Galaxy Note 4

uv sensors 03

Ένα από τα καλύτερα phablets από το 2014 που κυκλοφόρησε έως και σήμερα, το Galaxy Note 4 διαθέτει τον δικό του αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας. Το χαρακτηριστικό αυτό εξαφανίστηκε από τα επόμενα μοντέλα αφού ξεκάθαρα ταιριάζει περισσότερο σε wearable παρά σε κινητό τηλέφωνο. Όμως, αν δεν σας ενοχλεί να αγοράσετε μια συσκευή σχεδόν δυο ετών που όμως έχει 3GB RAM, τότε μπορείτε να το βρείτε να πωλείται σήμερα από 420 ευρώ.

Samsung Gear S

uv sensors 04

Το συγκεκριμένο smartwatch εκτός από τον ειδικό μετρητή για UV ακτινοβολία, μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα σαν ένα τηλέφωνο 3G. Είναι αδιάβροχο και στηρίζεται στην πλατφόρμα Tizen της Samsung και όχι στο Android.

Ultra Violet Plus

uv sensors 05

Το wearable από αλουμίνιο διαθέτει αισθητήρες για τη μέτρηση της υπεριώδους ακτινοβολίας, όχι μόνο για προστασία αλλά και ως οδηγός για τα υγιή επίπεδα του ήλιου, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η παραγωγή της βιταμίνης D. To Violet Plus δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό στο Kickstarter όμως η εταιρεία Ultra κάνει ό,τι μπορεί για να το φέρει στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: «IOFIT: όταν τα wearables φοριούνται στα ...πόδια

Από mirelen