Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WWDC 2016: Tι περιμένουμε να ανακοινώσει η Apple τη 13η Ιουνίου;

WWDC 2016: Tι περιμένουμε να ανακοινώσει η Apple τη 13η Ιουνίου;
ired.gr

Μάθετε πρώτοι τι θα ανακοινώσουν τα ηγετικά στελέχη της Apple στις 13 Ιουνίου

Τα μέσα ενημέρωσης έλαβαν πρόσκληση χθες για να παραστούν στην ομιλία έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου και ώρα 20:00 ώρα Ελλάδος, στο Σαν Φρανσίσκο.

Σημειώστε: iOS 10, νέο Mac OS και άλλα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το φετινό WWDC, εστιάζεται στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού iOS. Επίσης η Apple αναμένεται να παρουσιάσει και το λογισμικό OS X 10.12, το οποίο θα φέρει ίσως τον τίτλο MacOS.

Πιθανές είναι επίσης νέες εκδόσεις για τα λειτουργικά tvOS για τη συσκευή Apple TV και watchOS για τη wearable συσκευή της εταιρείας, γνωστή ως Apple Watch.

Οι ανακοινώσεις που αφορούν τα λειτουργικά συστήματα της Apple, θα συμπεριληφθούν στην εναρκτήρια ομιλία, η οποία θα μεταδοθεί δημόσια αν η εταιρεία ακολουθήσει την ίδια τακτική με τα προηγούμενα χρόνια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό πλέον Bill Graham Civic Auditorium στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: Φτιάξτε τις φωτογραφίες σας στο Internet 

Επίσης αναμένουμε: Βελτιώσεις για τη Siri - ανακατασκευή για Apple Music

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εφέτος παρουσιάζει και η εικονική βοηθός Siri, καθώς η Apple αναμένεται να φέρει τη γνώριμη φωνή της, και στο λογισμικό υπολογιστών Mac. Τα τελευταία χρόνια, τα χαρακτηριστικά της εικονικής βοηθού έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό - για παράδειγμα - τις υπηρεσίες της αντίστοιχης, της Google, Amazon ακόμη και από τη Microsoft. Οι χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Apple, αναμένουν από την Apple να επανεξετάσει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες και να προσφέρει μια πολύ καλύτερη πρόταση.

wwdc rumors 03

Πέρυσι είχε ειπωθεί πως η εικονική βοηθός Siri, θα αποκτήσει νέες λειτουργίες για την εφαρμογή Tηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένων της απάντησης κλήσεων, και μετατροπής φωνητικού μηνύματος σε κείμενο, ώστε να είναι εύκολο για ανάγνωση. Επίσης αναμένεται η λειτουργικότητα της Siri, να προσφερθεί σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών μέσω ενός νέου API, στη διάθεση των προγραμματιστών.

Η υπηρεσία Apple Music, αναμένεται επίσης να ελκύσει το ενδιαφέρον στο λειτουργικό iOS 10, με μία νέα διαισθητική διεπαφή με το χρήστη κι ένα ανανεωμένο Beats-branded streaming radio. Οι αλλαγές στην υπηρεσία, θα συνοδευτούν από μία μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για το χειρισμό της εφαρμογής, τονίζοντας το κόστος της υπηρεσίας στα $10 / ανά μήνα.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες, τόσο στο λειτουργικό iOS 10, όσο και στο MacOS, αναμένεται να δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως η προσθήκη εργαλείων επεξεργασίας εικόνας που υπήρχαν στην εφαρμογή iPhoto.

Στις νέες δυνατότητες μπορείτε να συμπεριλάβετε και το ενδεχόμενο απόκρυψης προ-εγκατεστημένων εφαρμογών σε συσκευές iPhone / iPad όπως η Πυξίδα ή το Μαγνητόφωνο.

Δεν έχει ακουστεί κάτι, μα έχει λογική η αναβάθμιση Χαρτών και του εργαλείου HealthKit

Άλλες ενδιαφέρουσες εφαρμογές οι οποίες εφέτος θα είναι δυνατό να τραβήξουν την προσοχή μας, είναι η εφαρμογή Χάρτες και τα συνοδευτικά τοπικά δεδομένα της. Η εφαρμογή αναμένεται να δεχθεί βελτιώσεις στα δεδομένα, τα οποία συνέλεξαν αυτοκίνητα χαρτογράφησης της εταιρείας, δεδομένα όπως Google street view ή βελτιώσεις στη λειτουργία Flyover.

Ένας ακόμη στόχος για την Apple μετά την κυκλοφορία του Apple Watch είναι η εφαρμογή Υγείας και το HealthKit για τους προγραμματιστές. H Apple έχει αναπτύξει συνοδευτικά εργαλεία όπως το CareKit και ResearchKit. Δεν θα είναι λοιπόν έκπληξη να αναφερθεί στις προσπάθειες αυτές στο φετινό συνέδριο.

wwdc rumors 02

Διαβάστε επίσης: Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο στο iPhone σας

Δεν υπάρχουν νέα iPhone άλλα ίσως υπάρξουν νέα Macs

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι, στο συνέδριο προγραμματιστών δεν ανακοινώνονται εδώ και χρόνια νέες συσκευές iPhone. Η Apple δεν αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη έκδοση της δημοφιλούς συσκευής, νωρίτερα από το μήνα Σεπτέμβριο.

Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα η εταιρεία να ανακοινώσει νέες εκδόσεις στους υπολογιστές Mac, μετά τις διαρροές για MacBook Pro, με νέο περίβλημα και Thunderbolt display, καθώς το τωρινό προϊόν έχει κάνει τον κύκλο του. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια η Apple, αποφεύγει να ανακοινώνει νέους υπολογιστές Mac στο Παγκόσμιο Συνέδριο προγραμματιστών, επιλέγοντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον εστιασμένο στο λογισμικό.

Πρόσφατη φήμη υποστήριζε πως η Apple εργάζεται πάνω σε μία Thunderbolt display με οθόνη Retina 5K και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Αναφέρθηκε λοιπόν πως η Apple θα μπορούσε να κάνει ανακοινώσεις πάνω σε νέο υλικό, κατά την έναρξη του WWDC ως προ-ανακοίνωση για μία κυκλοφορία αργότερα μέσα στο έτος. Πιστεύουμε πως η Apple δεν έχει ασχοληθεί με το συγκριμένο προϊόν αρκετά χρόνια, οπότε πιθανό να μην ενδιαφέρεται να επενδύσει στην κατηγορία αυτή ξανά.

wwdc rumors 01

Διαβάστε επίσης: Οθόνη Κλειδώματος: Αυτόματο κλείδωμα και ορισμός συνθηματικού 

Σχετικά όμως με τα χαρακτηριστικά του αναμενόμενου MacBook Pro, ο καλά πληροφορημένος αναλυτής Ming-Chi Kuo, ανέφερε πως αναμένει έκδοση με 4 USB-C ports, με μία OLED οθόνη αφής ως αντικατάσταση των πλήκτρων λειτουργίας, Touch ID υποστήριξη για ασφαλή σύνδεση στα δεδομένα σας. Ωστόσο την ανανεωμένη έκδοση ο Kuo την περιμένει το τέταρτο τρίμηνο του έτους με μία προ-ανακοίνωση στις 13 Ιουνίου.

Με λίγα λόγια, μην περιμένετε να δείτε νέα προϊόντα hardware στο Παγκόσμιο Συνέδριο προγραμματιστών. Το πιο πιθανό η εκδήλωση να βασιστεί σε ανακοινώσεις που θα αφορούν τα λειτουργικά συστήματα.

Περισσότερα θα μάθουμε όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στις 13 Ιουνίου. Φυσικά για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε δριμύτεροι.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status