Apple ID: Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την πιστωτική σας κάρτα; Δείτε γιατί!

Apple ID: Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την πιστωτική σας κάρτα; Δείτε γιατί!
ired.gr

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την πιστωτική σας κάρτα από τον λογαριασμό σας ίσως υπάρχουν λόγοι. Δείτε ποιοι μπορεί να είναι.

Φαίνεται πως κάνει από τους χρήστες δεν επιθυμεί να έχει συνδεδεμένη μία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με το λογαριασμό του iCloud. Είναι πολλοί οι οποίοι φοβούνται και δεν θέλουν τα οικονομικά τους στοιχεία να υπάρχουν online συνδεδεμένα με εμπόρους και ηλεκτρονικά καταστήματα. Ο λόγος, μια ενδεχόμενη κλοπή της ταυτότητας του λογαριασμού τους και πραγματοποίησης μη εξουσιοδοτημένων αγορών.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχει το ενδεχόμενο η Apple να μην σας επιτρέψει να αφαιρέσετε την πιστωτική σας κάρτα ή να αλλάξετε τη μέθοδο πληρωμής σε “Κανένα”. (Η επιλογή ίσως δεν είναι ορατή στο λογαριασμό σας).

Εκεί ακριβώς θα σταθούμε, προκειμένου να σας αναπτύξουμε τους λόγους για τους οποίους η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στο λογαριασμό σας.

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Apple ID χωρίς τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Έχουμε αναφερθεί στην ενέργεια αυτή σε παλιότερη ανάρτηση.

Διαβάστε: Δημιουργία Apple ID με ή χωρίς χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας 

Όμως πολλοί χρήστες οι οποίοι ήδη έχουν εισάγει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη δυνατότητα αφαίρεσης αυτής.

Ιδανικό θα ήταν να επιλέξετε ως μέθοδο πληρωμής “Κανένα” και να χρησιμοποιείτε iTunes Gift Cards, προκειμένου να κάνετε τις αγορές από το App Store ή να κατεβάζετε μόνο δωρεάν περιεχόμενο.

Γιατί δεν μπορείτε να αλλάξετε τη μέθοδο πληρωμής;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Apple μπορεί να εμποδίσει την αφαίρεση στοιχείων από τον λογαριασμό σας. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

appleid none 01

Μπορεί να οφείλετε χρήματα στην Apple;

Aν έχετε κάνει αγορά χωρίς αντίκρισμα χρημάτων από τα καταστήματά App Store ή iTunes Store, η Apple δεν ήταν σε θέση να σας χρεώσει, γι’ αυτό και δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε μέθοδο πληρωμής. Θα πρέπει να καταβάλετε το οφειλόμενο ποσό, προκειμένου να αποδεσμευτεί η κάρτα σας. Συνήθως αυτό συμβαίνει εάν έχει λήξει η πιστωτική σας κάρτα ή ανασταλεί η χρήση της για κάποιον λόγο, πριν η Apple σας χρεώσει, περιμένοντας υπομονετικά να πληρωθεί.

Μόλις το υπόλοιπο που χρωστάτε εξοφληθεί, μπορείτε να κατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις Apple ID και να απομακρύνετε την κάρτα σας, επιλέγοντας ως μέθοδο πληρωμής “Κανένα”.

Με τον τρόπο αυτό θα αφαιρέσετε την κάρτα σας, κατεβάζοντας πλέον μόνο δωρεάν εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7: Αρχική έκδοση αποθηκευτικού χώρου στα 32GB; 

Συμμετέχετε ως συνδρομητής σε κάποιες από της υπηρεσίες της Apple;

Εάν είστε συνδρομητής σε μία υπηρεσία όπου εσείς έχετε επιλέξει να ανανεώνεται αυτόματα με συχνότητα - για παράδειγμα - μια φορά το μήνα, τότε η Apple και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε τα οικονομικά σας στοιχεία. Ο λόγος είναι πως αν αλλάξετε μέθοδο πληρωμής δεν θα είστε σε θέση να τακτοποιείτε τις υποχρεώσεις σας στις συνδρομές.

  • Μεταξύ των υπηρεσιών συνδρομητικής παροχής θα συναντήσετε:
  • την υπηρεσία Apple Music
  • συνδρομές μηνιαίων περιοδικών
  • συνδρομές σε εφημερίδες
  • άλλες συνδρομές

Μόλις απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανανέωση σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω υπηρεσίες, μπορείτε και πάλι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Apple ID, επιλέγοντας μέθοδο πληρωμής “Κανένα”. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως εάν κάνετε ακύρωση της συνδρομής μέσα στο 8ωρο πριν την επόμενη ανανέωση, τότε θα γίνει χρέωση για μία φορά ακόμη, πριν την ακύρωση της συνδρομής σας.

Διαβάστε επίσης: Στα 78 εκατομμύρια οι παραγγελίες της Apple για το iPhone 7 

Κάνετε χρήση του της λειτουργίας Family Sharing;

appleid none 02

Αν είστε “Αρχηγός” σε έναν λογαριασμό Family Sharing χρησιμοποιώντας το Apple ID σας, τότε έχετε το βάρος των χρεώσεων όλων των μελών, και είναι αδύνατο να απομακρύνετε τη δική σας πιστωτική - χρεωστική κάρτα από τον λογαριασμό σας. Η μέθοδος πληρωμής χρησιμοποιείται για τις αγορές όλων των μελών, πάντα με την άδεια σας φυσικά. Δυστυχώς θα πρέπει να καταργήσετε το λογαριασμό Family Sharing και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τα οικονομικά σας στοιχεία.

Μήπως έχετε αλλάξει χώρα ή περιοχή το τελευταίο διάστημα;

Εάν έχετε μετακινηθεί εκτός χώρας και προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ενεργό λογαριασμό Apple ID τον οποίο έχετε δημιουργήσει στη χώρα που βρίσκεστε, θα πρέπει να συσχετίσετε μία νέα μέθοδο πληρωμής. Τη μέθοδο αυτή είστε σε θέση με το που επιστρέψετε στη χώρα σας, να την αφαιρέσετε από το λογαριασμό σας και να επιλέξετε και πάλι “Κανένα” από την επιλογή μεθόδου πληρωμής, εντός του λογαριασμού σας από έναν υπολογιστή.

Μήπως δεν είχατε κάνει αγορά έως τώρα;

appleid none 03

Εάν δημιουργήσατε έναν λογαριασμό Apple ID χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας, είναι πιθανό κατά την πρώτη αγορά από το App Store, να σας ζητηθεί να εισάγετε μέθοδο πληρωμής.

Φυσικά μπορείτε να την αφαιρέσετε από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, λίγο αργότερα.

Συνοψίζοντας

Οι παραπάνω πληροφορίες ισχύουν για τους χρήστες, οι οποίοι κάνουν αγορές από το App Store ή το Mac App Store, μέσω του λογαριασμού Apple ID. Λάβετε υπόψιν πως η κάρτα σας εντός του οικοσυστήματος της Apple, παραμένει ασφαλής εάν είναι αναγκαία η χρήση της για αγορές από τα καταστήματά της Apple ή εξόφλησης μηναίων συνδρομών. Κατανοούμε πλήρως την ανησυχία χρηστών για τα προσωπικά τους δεδομένα και γι’ αυτό αναλύσαμε την δυνατότητα ή μη αφαίρεσης των οικονομικών στοιχείων από έναν λογαριασμό Apple ID.

Αν κάτι από τα παραπάνω χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN