Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MuseCam: Η εφαρμογή που ξεκλειδώνει την κάμερα του iPhone

MuseCam: Η εφαρμογή που ξεκλειδώνει την κάμερα του iPhone
ired.gr
Μια εφαρμογή που θα απελευθερώσει όλο το δυναμικό της κάμερας του iPhone σας.


Η κάμερα του iPhone έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις στις τελευταίες εκδόσεις της συσκευής και σαν hardware και σαν εφαρμογή. Ειδικά αν έχετε ένα από τα τελευταία iPhone 6/6S, τότε έχετε σίγουρα μια πολύ καλή κάμερα, τουλάχιστον στη συσκευή σας. Σαν software όμως, η εφαρμογή της κάμερας δεν είναι κάτι το κορυφαίο. Με δεδομένη την ποιότητα της κάμερας του iPhone, θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από την εφαρμογή που τη συνοδεύει.

Εδώ είναι που υπεισέρχονται οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών - ευτυχώς - για να μας δείξουν ότι η κάμερα του iPhone μας μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και να ξεκλειδώσουν τις κρυμμένες δυνατότητές της. Και μια από τις κορυφαίες - αν όχι η καλύτερη - στον τομέα αυτόν, είναι η MuseCam.

Η MuseCam (https://itunes.apple.com/us/app/musecam-capture-edit-share/id1047340501?ls=1&mt=8) είναι μια εφαρμογή που ξεχωρίζει από το σωρό χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει και που δίνει στην κάμερα του iPhone.

muse cam 02

Σχεδιασμένη και ως καθεαυτού εφαρμογή κάμερας (δηλαδή για τη λήψη φωτογραφιών), αλλά και σαν μια σουΐτα επεξεργασίας ήδη τραβηγμένων φωτογραφιών από τη βιβλιοθήκη μας, η MuseCam έχει μια πληθώρα δυνατοτήτων που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε όσο μπορούμε περισσότερα από την κάμερα του iPhone μας.

Δείτε ακόμη: Tip για ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών και video με το app της κάμερας ()

Ξεκινώντας με την ίδια τη διαδικασία λήψης, η MuseCam μας προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο πάνω σε κάθε δυνατή λεπτομέρεια θυμίζοντας απόλυτα τις δυνατότητες μιας DSLR κάμερας με τα ρυθμιστικά της. Εκεί που οι περισσότερες εφαρμογές για την κάμερα μας δίνουν απλά μια ρύθμιση του ISO και του διαφράγματος ίσως, η MuseCam μας δίνει ρυθμίσεις πάνω σε κάθε χαρακτηριστικό της κάμερας και με απίστευτη λεπτομέρεια.

muse cam 03

Αν, για παράδειγμα, θέλουμε να ρυθμίσουμε το ISO, πέρα από τις συνήθεις τιμές του τύπου 200, 400, 800 κλπ, εδώ έχουμε ακρίβεια με τιμές που μπορεί να είναι π.χ. 402, 235, 612, 842 κλπ. Το ίδιο ισχύει και με τις ρυθμίσεις, διαφράγματος, ταχύτητας, εστίασης, ισορροπίας λευκού κλπ.

Όσον αφορά την επεξεργασία φωτογραφίας - είτε μιας που τραβήξαμε, είτε μιας που ήδη έχουμε στη βιβλιοθήκη μας - η MuseCam έχει πρώτα απ’ όλα έτοιμα presets που μπορούμε να εφαρμόσουμε και να δώσουμε στην φωτογραφία μας το ύφος και στιλ που μας αρέσει. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν αγορές εντός τις εφαρμογής για επιπλέον presets με ρυθμίσεις και εφέ αν θέλουμε.

Δείτε ακόμη: 5 καταπληκτικές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών που μας ενθουσίασαν 

Αν πάλι προτιμούμε να ρυθμίσουμε και να εξεργαστούμε μια φωτογραφία από μόνοι μας, η εφαρμογή έχει μια καταπληκτική πλατφόρμα επεξεργασίας, που πλησιάζει τις δυνατότητες ενός Photoshop, δίνοντάς μας πρόσβαση σε βασικές (έκθεση, αντίθεση κλπ), αλλά και προχωρημένες (χρωματική απόκριση, ιστογράμματα, καμπύλες ρύθμισης) ρυθμίσεις. Μια ακόμη σπουδαία δυνατότητα, είναι αυτή του χωρίς όρια ιστορικού (history feature) που μας επιτρέπει να γυρίσουμε προς τα πίσω όσο θέλουμε και να αναιρέσουμε οποιαδήποτε ενέργειά μας!

muse cam 04

Και από τη στιγμή που κάναμε ένα σετ ρυθμίσεων που μας ικανοποιεί, η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσουμε σαν δικό μας preset για μελλοντική χρήση.

Το interface της MuseCam είναι, σε γενικές γραμμές, απλό και εύχρηστο, αν και κάποιες στιγμές μπορεί να μας φανεί λίγο φορτωμένο ειδικά όταν την χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά. Από τη στιγμή όμως που θα συνηθίσουμε στα διάφορα ρυθμιστικά, θα δούμε ότι είναι πολύ έξυπνα σχεδιασμένο για να μας βοηθάει να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στη φωτογραφία μας. Ας πούμε ότι υπάρχει μια διαδικασία εκμάθησης αρχικά.

Δείτε ακόμη: 9+1 “tips” για να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες με το iPhone σας! 

muse cam 05

Όπως είπαμε, είναι δωρεάν η εφαρμογή στο iOS App Store και τα πακέτα με τα presets κινούνται ανάμεσα στα 2-3€, όμως μπορείτε και να πετύχετε κάποια κολεξιόν από 4 preset μαζί στην τιμή των 7€.

Δείτε το βίντεο: 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status